Антония Петрова

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към: навигация, търсене
Антония Петрова Бередин
MissAnt K9D3381.jpg
Общи данни
Родена
13 май 1984 г. (1984-05-13) (32 г.)
Националност България
Физически характеристики
Мерки 95-58-90
Ръст 180 cm
Цвят на очите сини
Цвят на косата руса
Официална уебстраница

Антония Петрова Бередин е български модел и носител на титлата Мис България 2009 и Мисис Русия 2012. Юрист, икономист.

Биография[редактиране | редактиране на кода]

Антония Петрова Бередин е родена на 13.05.1984 г. в град Перник. Родителите ѝ са инженери: Ана и Иван Петрови. На 21.03.2012 г. сключва брак в Москва с дългогодишния си приятел Александър Бередин. Двамата са заедно от 2006 г. и си казват заветното "да" на пищна церемония в центъра на Москва. Сватбата им е зимна в приказен, руски стил "Екатерина II". Понастоящем Антония и съпругът ѝ живеят в Москва и в София.

Образование[редактиране | редактиране на кода]

Антония Петрова Бередин е завършила УНСС, с две висши образования: специалности МИО, с профил финанси и Право. Специализира в Москва руски език и финанси през 2006 и 2008 година. Има лиценз за дилър и брокер на Руската фондова борса, издадена в Москва от министерството на финансите на Руската федерация. Има разработки в областта на гражданското право, специалност семейно право. Занимава се с научна дейност.

Кариера[редактиране | редактиране на кода]

Антония Петрова Бередин е спечелила две престижни национални титли за красота - Мис България 2009 и Мисис Русия 2012. Обявена е за Мис България на 21 век на ежегодните награди на независими журналисти от цялата страна Lady's Beauty Awards. Обявена е и за "Най-секси Мис 2013". През 2013 г. в Китай печели 5-то място на престижния конкурс Мисис Свят. Това е най-високото постижение на българка на световен конкурс за красота.

Работи по специалността си финанси и право. Работи като юрисконсулт в нотариална кантора на председателя на Камарата на нотариусите - Димитър Танев. По настоящем е управител на фирма за юридически, финансови и икономически консултации "Investment and Financial Consultants" Ltd, а също така е юрисконсулт и арбитър в Арбитражен съд към Европейска юридическа палата.

Вижте също[редактиране | редактиране на кода]

Източници[редактиране | редактиране на кода]

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]