Беседа:А1 България

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето

Мобилтел[редактиране на кода]

Всяка информация, която е добавена от потребител с име Mobiltel в тази статия е достоверна, защото е представена от самата компания. Най-често проверка може да се осъществи в сайта на компанията или средствата за масова информация. Mobiltel

Конфликт на интереси? --93.152.156.101 14:48, 3 юни 2011 (UTC)

Липсват източници и тона на статията е на рекламен/PR материал. Статията има нужда от цялостно пренаписване с подходящ тон и с повече информация - напр. честотен спектър, предлагани ВИДОВЕ услуги и т.н. --Kirichkov (беседа) 21:06, 27 юни 2012 (UTC)

bob[редактиране на кода]

"bob" не е предплатена услуга, а PostPaid мобилен абонамент за частни лица. Дори в официалната страница www.bob.bg няма такова твърдение, че услугата е PrePaid --Предният неподписан коментар е направен от Oddpix (беседа • приноси) 13:18, 26 май 2013

Липсват фактите[редактиране на кода]

Липсват фактите и подробности за произхода на компанията. Първият и създател. Новите собственици вече са съвсем други. Моля не използвайте информация от интернет страницата на компанията, тъй като съдържат силно рекламни елементи.--Предният неподписан коментар е направен от анонимен потребител с адрес 95.87.252.122 (беседа)

Бъдете смели--Ket (беседа) 18:57, 27 август 2014 (UTC)

Януари 2015: Привеждане в енциклопедичен вид[редактиране на кода]

Необходимо е нововъведеният текст да се съкрати, като отпаднат всички ненужни подробности, в това число целите раздели „Мениджмънт“, "Корпоративна социална отговорност", „Мтел като работодател“. Повече за критериите за статия за компания има тук. Ясно е, че обектът на статията има значимост, но начинът на писане трябва да е сбит и неутрален, без суперлативи и хвалби - прочетете тук. Текстът на раздели „Бранд“ и „Марката Мтел“ трябва да се обедини, съкрати или прехвърли към статията за марката Мтел. Mtel Media Masters трябва да се съкрати (възможно е да се отдели в отделна статия, ако има енциклопедична значимост). Изреждането на наградите е излишно дълго, достатъчно е да се споменат няколко. Похвално е, че са посочени източници, но позоваването на фирмения сайт (16 случая) трябва да е по-изключение, по-добре е това да са независими източници.--Ket (беседа) 20:17, 24 януари 2015 (UTC)

Изчаках да си вземете бележка, но в крайна сметка направих най-належащите съкращения, макар че има още място за неутрализация --Ket (беседа) 19:57, 28 януари 2015 (UTC)

Здравейте, отново! Запознах се с основните проблемни области на текста и всичко в него ще бъде съобразено с изискванията на wikipedia. Остава обаче въпросът защо не може да бъдат публикувани снимки, върху които ние имаме авторски права? И те ли се считат за реклама? Например снимка на централната сграда? Другият въпрос е свързан с това, че в момента има две страници за компанията. Едната се казва М-Tel (а това дори не е правилното име на компанията. Правилното е Мтел), а другата е Мобилтел ЕАД. Има ли възможност двете страници просто да се обединят и да остане една страница с коректното име Мтел? Mobiltel

Цялото съдържание на уикипедия (текст, снимки, видео и т.н.) се разпространява под свободен лиценз (повече информация за условията на лиценза - тук). Това означава, че за да използвате ваши снимки (снимки, на които притежавате авторските права), трябва да ги качите под свободен лиценз на сървърите на уикипедия. Не забравяйте да подписвате коментарите си! Подпис в уикипедия се поставя с четири тилди ~~~~, които при съхраняване автоматично се заместват с дата час и име на потребителя. Tropcho (беседа) 19:08, 10 февруари 2015 (UTC)
Доколкото разбирам едната страница е за компанията, а другата – за търговската марка. Бихте ли обяснили защо не бива да има две статии? --Лорд Бъмбъри (беседа) 22:30, 10 февруари 2015 (UTC)

Страницата за марката почти не носи информация. В нея има три изречения със съмнителна информационна стойност, а дори и заглавието й е сгрешено.Както вече беше споменато търговската марка е Мтел, а не M-Tel.В другата страница има информация за компанията, за продукти и услуги, история. Тя има истинска информативна стойност и би следвало само тя да остане.Какви са пречките да бъде оставена само една страница? Или ако не е възможно да бъде една има ли възможност поне имената да са коректно изписани? Mobiltel (беседа) 19:11, 11 февруари 2015 (UTC)MobiltelMobiltel (беседа) 19:11, 11 февруари 2015 (UTC)

Страницата за марката е необходима, защото много хора се заблуждават и отъждествяват компанията с марката. Ще я преместя под правилното име--Ket (беседа) 09:36, 12 февруари 2015 (UTC)

Благодарим ви за промяната. А защо според вас е заблуждаващо?Mobiltel (беседа) 11:19, 12 февруари 2015 (UTC)MobiltelMobiltel (беседа) 11:19, 12 февруари 2015 (UTC)

Английската версия на статията за търговската марка няма нищо общо с българкия вариант[редактиране на кода]

Нужна е промяна на английската версия на страницата за търговската марка - https://en.wikipedia.org/wiki/Mtel_(Bulgaria). В нея фигурира информация за компанията, а не за търговската марка. Освен това е нужно да се направи редирект към Мобилтел ЕАД. Нека админите да се задействат. Аз добавих английски превод на текста от българската версия на страницата за търговската марка, но не мога да премахна целия английски текст (счита се за вандализъм). Joazino 1 (беседа) 12:03, 15 февруари 2015 (UTC)Joazino_1Joazino 1 (беседа) 12:03, 15 февруари 2015 (UTC)

Здравей Joazino_1, за пренасочване и преместване на английската страница няма нужда от админинстраторска намеса - можеш и ти да го направиш. За преместване се цъква на бутона "More" до полето за търсене. Tropcho (беседа) 12:24, 15 февруари 2015 (UTC)
Сега там има пренасочваща страница Мобилтел към Мтел. Страницата Мобилтел може да се разработи, като се прехвърли информацията за нея от Мтел. --Rumensz (беседа) 12:43, 15 февруари 2015 (UTC)

Нещо не можах да се оправя с бутона "More". Честно казано не виждам особен смисъл от две страници, но като чета кореспонденцията, явно един от админите не разрешава сливането им по собствена преценка. Английската версия на страницата за търговската марка все още седи със странен текст.Прегледах инфото в Мобилтел ЕАД, изглежда коректно.Joazino_1 12:54, 15 февруари 2015 (UTC)Joazino_1Joazino_1 12:54, 15 февруари 2015 (UTC)

Да не би да говориш за тази си редакция? --Peterdx (беседа) 13:04, 15 февруари 2015 (UTC)
Между другото, така като гледам подписите, да не би Joazino_1 да е реинкарнация на потребител mobiltel? Tropcho (беседа) 13:06, 15 февруари 2015 (UTC)
Аз не мога да си обясня откъде тоя голям ентусиазъм на ръководството на Мобилтел да използват Уикипедия като справочник за компанията им. Официален сайт нямате ли си? Уикипедия е енциклопедия, не е нито справочник, нито е място за реклама. До сега сброих 6 акаунта на служители на Мобилтел, които редактират тук и в английската У, където редакциите им биват връщани многократно. В този ред на мисли не виждам защо трябва да има две различни статии за фирмата и отделно за търговската марка, при положение, че са реално едно и също нещо и конкретна отделна информация тия две статии не дават, друга търговска марка нямат, трябва да е или само Мтел, или само Мобилтел. Бих ги слял, но знам че някои юзъри няма да са съгласни, за това за сега ще ги оставя.--The TV Boy (беседа - приноси) 16:51, 25 март 2015 (UTC)
Спокойно, статията е наблюдавана и под контрол. Относно „друга търговска марка нямат“ - какво ще кажеш за споменатия по-горе Bob?--Ket (беседа) 19:28, 25 март 2015 (UTC)
"bob" е международна марка, има я и в Австрия, и в Словения, докато Мтел и Мобилтел релно разлика нямат, Мтел е съкращение на Мобилтел, дали ще само едното, или другото няма особено значение, повече информация така или иначе за две отделни статии няма да се намери, при положение че може да се събере в една. С Теленор е по-същия начин горе-долу и може да се направи както са направили във всички останали чужди У, може да се направи статия "Теленор" за българския (локалния) оператор, и отделна статия за компанията-майка "Теленор Груп". Статията за търговската марка в момента е микро и трудно може да бъде допълнена.--The TV Boy (беседа - приноси) 16:11, 26 март 2015 (UTC)
Ми действай! Идеята ми при отделянето на търговската марка беше, че компаниите са нещо по-стабилно във времето, а търговската марка от време на време се сменя (някой спомня ли си за Цитрон?) не е лошо да имаме тук информация за историческото развитие (например БТК - компания, а Вивател и Виваком - марки)--Ket (беседа) 08:36, 27 март 2015 (UTC)

Предложение за изтриване с обсъждане и гласуване на Мтел[редактиране на кода]

Виж Беседа:Мтел#Предложение за изтриване с обсъждане и гласуване. — Luchesar • Б/П 19:06, 15 октомври 2016 (UTC)

Мтел -> A1, Мобилтел ЕАД -> А1 България ЕАД[редактиране на кода]

Понеже и с тези заглавия е каша и с гласуване не се измъкнахме от нея сега трябва да видим как ще актуализираме тези статии, защото Мтел ще се ребрандира до месец-два. http://a1.bg В случая бранда Мтел ще се промени на A1, а търговското дружество - от Мобилтел ЕАД на А1 България ЕАД. След гласуването Мтел пренасочва към Мобилтел ЕАД. Въпроса е отделна статия ли да се прави за А1 България ЕАД отделно от Мобилтел, или да се премести там Мобилтел ЕАД. Също отделна статия ли да се прави за A1, или да пренасочва както сегашната. А1 обаче е международен бранд който го има не само в България и не би било уместно да пренасочва само към българското дружество. От друга страна обаче имаме статии Космо България Мобайл ЕАД, Теленор България ЕАД и Telenor Group. Проблема там е, че реално едното юридическо дружество се е преименувало, но има две различни статии за двете му имена, въпреки, че реално е едно и също нещо и разлика няма, така че иска ми се поне няколко мнения за да подредим статиите.--The TV Boy (беседа - приноси) 13:08, 25 март 2018 (UTC)

Аз съм на мнение, че за читателите на българскоезичната У представлява интерес обслужващата ги компания - мобилен оператор, независимо чия собственост е и какъв е настоящият бранд. Всичко предходни брандове могат да сочат към текущия и да бъдат изброени в статията за компанията. Мисля, че малко избързваш - нека стане факт и тогава ще го обсъдим. Бъди спокоен, те със сигурност първи ще си направят промените, както обикновено--Ket (беседа) 13:51, 25 март 2018 (UTC)

Защо постоянно се трие информацията, че от днес се казва A1. Това че не ви е удобно не означава да триете

Information.svg Благодаря за Вашето предложение! Ако смятате, че дадена статия трябва да бъде написана или подобрена, моля чувствайте се свободни да направите тези подобрения. Уикипедия е уики, така че всеки може да редактира почти всяка статия просто като щракне бутона редактиране отгоре. Дори не е нужно да сте влезли (въпреки, че има много причини да го направите). Уикипедианската общност Ви окуражава да бъдете смели, когато редактирате статии. Не се притеснявайте, ако от време на време допускате неволни грешки – вероятно те ще бъдат открити и оправени бързо. Ако не сте сигурни как се редактира, вижте тук или потренирайте в пясъчника.--Rumensz (беседа) 13:55, 22 май 2018 (UTC)

Е айде преместете страницата де, как да го оправим ако не я преместите.

Май трябва нова статия