Беседа:ПФК Левски (София)

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето

Таблица на Настоящ състав[редактиране на кода]

Синия цвят които е използван за таблицата на настоящия състав е отвратителен и (което е по-лошо) прави текста труден за четене. Може ли да го сменим? Gpetrov 21:57, 8 януари 2007 (UTC)

Виж Уикипедия:Цветова таблица и си намери цвят--Н.Христов 08:55, 9 януари 2007 (UTC)

Да се добави че Левски е завършвал наравно с Уотфорд и Шалке 04.--Предният неподписан коментар е направен от анонимен потребител с адрес 203.160.120.218 (беседа • приноси) .

Шишо Бакшишо (Албания), дошъл от Динамо Бацова Маала, какво прави в състава на Левски??? ;)

Невярна информация, грешни заключения и системни редакции[редактиране на кода]

Твърдението, че "стадионът е построен в местността Подуенски герен, т.е. пасище. Във връзка с това стадионът бива наричан Герена, а привържениците и играчите на отбора – с негативното „говеда”". Дори и да приемете, че първото твърдение е вярно, второто са само догатки и системно вандализиране на страницата. За справка - феновете на Левски и "червените" са се наричали точно по обратния начин в прериода преди и около 2000 година. Тук и тук.

Спрете да нанасяте редакции и промени, за които не сте сигурни и чрез които провокирате. --South 10:34, 17 юли 2007 (UTC)

Кой е "обратният начин" на говеда?
В случая отразяваме факта "сините ги наричат говеда". И това е доказано с източниците.--Фипс 20:34, 17 юли 2007 (UTC)
Това не е факт, а подигравателно название, използвано от противниците, т.е. хората, ненавиждащи синия отбор. По този начин, нарушаваш неутралната гледна точка и системно ВАНДАЛИЗИРАШ статията. Да не говорим, че твоите изводи, изложени в предното ми мнение, са напълно погрешни. Очевидно не си ходил на мач преди 2000 година, за да знаеш кой кого и как нарича. --South 10:34, 17 юли 2007 (UTC)
Не е лошо да прочетеш У:НГТ, преди да пишеш... подобни неща. --Daggerstab 08:39, 18 юли 2007 (UTC)
Също и У:ПТВ. Аз за статистиката само ходя на мач от 1982 година.--Мико Ставрев 08:42, 18 юли 2007 (UTC)
Чел съм ги и смятам, че със съответните редакции на някои потребители, наред с Фипс, е нарушена НГТ. Тук не става въпрос за цензура или нещо подобно. За статистиката - приложил съм два линка по-горе, за да видите кой как и защо е наричал. Да, използва се съответното нарицателно за феновете на Левски с цел обида, но то не е следствие от някакви недоказани теории в миналото. Тоест, няма причина "сините" фенове да бъдат наричани така. Използва се единствено с цел обида. --South 10:34, 08:51, 18 юли 2007 (UTC)
Именно.--Фипс 10:40, 18 юли 2007 (UTC)Въпреки, че съм левскар, искам да отбележа, че победата на Левски над ПСФК Черноморец Бургас (София) с 10-0 НЕ Е РЕКОРДНА!--Предният неподписан коментар е направен от анонимен потребител с адрес 78.142.2.26 (беседа • приноси) .

Оправено е --Scroch 21:54, 15 август 2007 (UTC)


Защо не е добавен в настоящия състав новото попълнение Зе Соареш. Момчето дори вече дебютира в официален мач.--Предният неподписан коментар е направен от анонимен потребител с адрес 212.73.130.20 (беседа • приноси) .

Добавих Зе Соареш в състава. Иначе и ти, и всеки друг може да направи това, просто трябва да се регистрираш (тъй като статията е защитена от редактиране от нерегистрирани потребители заради честите вандалски прояви). :-) Поздрави! --keranov 08:17, 30 ноември 2007 (UTC)
И новорегистрираните потребители не могат да редактират такива страници. Трябва да имат известен брой редакции и/или дни участие. en:Wikipedia:Protection policy. --Петко 00:53, 7 декември 2007 (UTC)

Аз пък искам да напиша,че авторът на емблемата на ЛЕВСКИ се казва МИРЧО КАЧУЛЕВ,а не МиНчо Качулев

Защитена страница[редактиране на кода]

Искам да покажа една малка грешчица: за годините при Лавчиз (1993, 1993 и 1995 г.) . Вероятно би трябвало да бъде 1993, 1994 и 1995. --Предният неподписан коментар е направен от анонимен потребител с адрес 213.16.36.51 (беседа • приноси) .

Благодаря, оправих го. Статията е била временно защитена през юли, не зная необходима ли е още защитата. --Петко 00:53, 7 декември 2007 (UTC)
Не и по причината, по която беше защитена тогава. Ще я сваля, на юнашко доверие ;-) Впрочем не се ли казва Лафчис? --Спири / беседка

Уикипедия не е Герена или Армията[редактиране на кода]

Днес ми се случи да разгледам футболната уикипедия. Видях сериозно противоречие с принципа за обективност, безпристрастност и изчерпателност. Ако в статията за ЦСКА има раздел "чорбари", редно е в статиите за другите отбори да има раздели, обясняващ и описващ обидните нарицателни, които привържениците на конкурентните отбори са измислили. Както, например, цесекарите наричат левскарите "говеда". Още повече, че т. нар. цитати за "чорбарите" са или от гугъл, или от фен-сайтове на П.Ф.К. Левски. Това е несериозно. Дайте предложение какво да правим. Подобна тема започнах и в беседата за ЦСКА днес: Беседа:ПФК_ЦСКА_(София)#Чорбари v/s говеда Асен--Асен беседа 18:08, 22 август 2008 (UTC)

Господин Асен, явно не сте проследили спора и проблемите с един конкретен потребител, наречен Фипс, преди известно време. Целта на въпросния потребител беше по какъвто и да е начин да си пробута писаниците си във въпросните статии. Нито аз, нито Scroch, одобрявахме действията му. След като отказа да предостави факти, цинизмите по страницата на Левски бяха заличени, но явно Скроч се бе отказал да се бори с неговите обиди. Подходът ви е крайно неуместен, надявам се, че щом една страница е "замърсена" няма да направите опит да изцапате всички други, ами ще се опитате да изчистите въпросната страница, ако не ви харесва... --South 11:14, 8 септември 2008 (UTC)
South, тази дискусия започната тук я завършихме преди известно време - в беседата на статията на ЦСКА (линк има горе)... Не мисля, че въпросът на Асен беше злонамерен - по-скоро той искаше в статиите на Левски и ЦСКА прякорите да са третирани по идентичен начин :-) --keranov 15:44, 8 септември 2008 (UTC)

Не могат да бъдат третирани по идентичен начин прякори, които не са равносилни като ефект. "Чорбар" може да се използва и като незлоблива приятелска шега - например към човек, който обича чорби (супи, ако предпочитате), съвсем не може да се каже същото за "говедо". Dino Rediferro (беседа) 07:17, 17 декември 2015 (UTC)

Линкове с препратки[редактиране на кода]

Предлагам да бъде добавен към списъка с препратките сайтът на Националния Фенклуб - http://nfclevski.com

Добавяне на Емил Велев към списъка със известните треньори[редактиране на кода]

Предлагам да се добави Емил Велев към списъка със известните треньори все пак той ни е треньор вече доста време.

- Доста време? По-малко от година?

Тенденциозност[редактиране на кода]

Следния цитат е доста тенденциозен (тоест не ми се струва много неутрален. последното изречение): "Левски е обединен с отбора на Спартак (София) под покровителството на Министерството на вътрешните работи. Името на отбора отново е сменено - този път на Левски-Спартак.

Въпреки това през 1970 г. отборът печели поредния си дубъл, триумфирайки в шампионата и в турнира за Купата на Съветската армия."

Бях голям фен на футбола преди време и по-точно на ЦСКА и много добре знам прословутия довод, че милиционерския Спартак бил орезилил Левски, което не е вярно. Всеки знае, че като ведомствени отбори Левски и ЦСКА (съответно на МВР и МО) се ползваха с облаги. Аз съм от Стара Загора и винаги ще си бъда бероец и знам, че в историята Берое остава един мач, в който Левски са така здраво подпирани, че става конфликт, впоследствие на който Берое е изваден от А група (1972 ако не се лъжа) и дори известният генерал Делчо Делчев, деятел на отбора не успява да го спаси. Така че това "въпреки това" е тенденциозно и намеква, че Левски въпреки цялата съпротива на комунистическата партия срещу "отбора на народа" (нарочно е в кавички, защото Левски е подкрепян през годините от не кой да е а от Мара Бунева, а преди 1945 и от брата на Цар Борис, княз Кирил) се е справил и никакви облаги не е получавал от това, че е към ведомството на МВР. И още следното: "През 1984 г. Левски успява да спечели безпрецедентен требъл, спечелвайки първенството, купата на Съветската армия и новосъздадената Купа на НРБ в един сезон." Това е невярна информация (освен ако не сме през 1984 година и не знаем нищо за по-нататък) ЦСКА печели 4 трофея в една година през 1989 - КСА, Купата на НРБ, А група и Суперкупата на България(това е от статията за ЦСКА за доказателство-Златен кудрабъл за 1988-89 : Шампион на България, Купа на България, Купа на Съветската армия, Суперкупа на България (и републиканската Спартакиада). А за това вече нямам думи: "В тези години футболистите на Левски са и гръбнакът на националния отбор, завършил на четвърто място на Световното първенство през 1994 г. Сред тях са Пламен Николов, Цанко Цветанов, Петър Хубчев, Златко Янков, Даниел Боримиров и Наско Сираков." Какъв гръбнак бе хора гръбнака на отбора се състоеше от Трифон Иванов, Христо Стоичков, Емил Костадинов, Йордан Лечков Любослав Пенев и така излиза, че играчите от целия състав в Сащ 94 са 11 на 11, но ключовите играчи са от ЦСКА (като изключим Наско Сираков и играчите, които са от други отбори в страна) --Ilikeliljon 00:02, 9 май 2009 (UTC)

Само за Мара Бунева не разбрах как намеси в тия "идеологически" борби? Подпоручикъ 05:44, 9 май 2009 (UTC)
Ми ОК, ако те притесняват тези квалификации, може спокойно да се „смекчи“ изказът. Без Въпреки това, безпрецедентен и гръбнак... --keranov 06:46, 9 май 2009 (UTC)
Левски са подпирани винаги . Не че ЦСКА не са де ама Левски са повече и по очевадно ! NUFC For Ever 07:00, 9 май 2009 (UTC)
Хайде да не се поддаваме на фенщината. Няма значение кой е подпиран и кой не. Това на Уикипедия не й пука. --Скроч (б.) 08:18, 9 май 2009 (UTC)


Така е ! В Уикипедия не е мястото за престрастия ! Тук няма значение боя , партия и етнос , всички допринасяме с нещо и сме равни ! NUFC For Ever 08:58, 9 май 2009 (UTC)
Е добре де, но цитатите, които показах не са неутрални, а заемат позиция да хвалят отбора при това незаслужено. А колкото до Мара Бунева беше казано във връзка с "отбора на народа" vs "отбора на властта", което пак си противоречи.--Ilikeliljon 11:48, 9 май 2009 (UTC)
Отново не разбирам какво общо има Мара Бунева с цялата тази работа? Тя е загинала 1928г в Скопие и, повярвай ми, едва ли е чувала за ФК Левски. Хм, може би си дочувал нещо за Цола Драгойчева, която става почетен председател на Левски, ала това е чак 1977г Подпоручикъ
Да, това за Бунева е моя грешка, имах предвид Цола Драгойчева и няма значение кога тя става почетен председател, това че става такава е само видната част на това за което говоря - отбор на народа, някой друг път, в друг свят, в друго време. ps Благодаря за поправката.--Ilikeliljon 12:37, 3 октомври 2010 (UTC)
А каква е тенденциозната хвалба на "безпрецедентен", освен, че е безспорен факт? Предполагам знаеш какво означава думата и че при употребата ѝ се гледа точно положението през 1984 г. След това ако щат 20 отбора 20 години подред да печелят трите титли, нито един от тези случаи няма да безпрецедентен... Златният не-знам-си-кво на ЦСКА също е безпрецедентен и това няма кой да оспори. --HSV 19:49, 9 май 2009 (UTC)
Съгласен съм така (пък и аз го писах по-горе), обаче е редно да се уточни, че става въпрос за 1984, защото така е редно (макар от гледна точка на описване на история изобщо да не е редно да се говори така все едно сме заседнали през тази година). За гръбнака на отбора също остава под въпрос, както и това "въпреки това", което си е жив намек, че Левски никога не е бил подкрепян от институция, а си е бил отбора на народа винаги. И ще кажа още нещо не съм фен, вече почти не гледам мачове (ако съм фен то това е на Берое), макар да знам как завърши днешното дерби. И тук не става въпрос за фенщина, както всеки знае, че Милко Балев подкрепяше ЦСКА, така и всеки знае, че МВР-то си подпираше от другата страна Левски.--Ilikeliljon 20:21, 9 май 2009 (UTC)

Г-н Ilikeliljon, макар и с шест години закъснение ще ви го обясня по друг начин. Думата "безпрецедентен" е комбинация от българското "без" и латинското "прецедент", което в буквален превод означава "предишен". И тъй като в контекста на изречението става въпрос за 1984г. използването на тази дума е напълно коректно без никакви допълнителни уточнения. Вече ако някой не знае смисъла на думата - проблема не е в Wikipedia. Dino Rediferro (беседа) 15:56, 8 декември 2015 (UTC)

Пак за таблицата с настоящия състав[редактиране на кода]

Може ли да попитам защо трябваше да се разваля хубавата табличка? По принцип английската Уикипедия е по-добра от нашата, но нужно ли е пък в малкото случаи, когато нашето е по-хубаво, да го правим грозно като тяхното? Искам да върна стария вид на таблицата, но нямам време и нерви да си играя с поправките по състава, които бяха правени откакто бе "счупена". Затова, ако след известно време видя, че тези, които я развалиха, не са я възстановили с предишната й визия, ще върна тази версия, а пък те тогава да въстановяват промените по състава, но този път да ги правят вътре в съществуващата таблица (както е трябвало да постъпят още в самото начало), а не да правят нова и по-грозна. И се научете най-накрая, че човек, дори да има добри намерения, ако не мисли с акъла си, винаги е по-лесно да съсипе нещо добре направено, отколкото да направи добре нещо ново! --Христомир Раков 21:52, 15 септември 2009 (UTC)

Айде, от мене да мине - понеже не обичам да стои грешна информация, реших да не чакам "майсторът на таблици" да си възстанови редакциите по състава, а си загубих 1 час и половина да го оправям сам. Но друг път, ако някой така действа на своя глава и осира нещо, което си е добро, няма да направя такъв компромис; просто ще действам и аз "с голямата секира" и ще върна последната версия преди "счупеното", а полезните редакции, които е направил след това, да мисли как да си ги възстановява. Пак повтарям - дори да имате доброто желание да направите нещо, желанието не стига; трябва и акъл и старание, за да се направи така, че да не прецаквате полезния принос на някой друг. Тук някой си играл да направи хубава табличка, а другия му я съсипал, само защото го мързяло да попълва новите играчи в нея и му било по-лесно да направи нова, по-проста за попълване (но и по-грозна) таблица :( --Христомир Раков 20:06, 17 септември 2009 (UTC)

Моля да се актуализира състава и треньорското ръководство.Или темата да се отключи или повери на някого. Просто е недопостимо за треньор да се води Ратко Достанич, който бе заменен преди повече от 3 месеца. Към това можем да добавим и липсата на Алекс, Мирослав Антонов и наличието на хора, които вече тренират с чуждестранни отбори - като Живко Миланов. И само като инфо психоложката на отбора е отсранена по желание на треньора Георги Иванов - Гонзо, като неин заместник не е официално обявен. -- Иван18:15 04 Февруари 2010 (UTC)

Загуби[редактиране на кода]

Колкото и хубава да е статистиката на Левски важно е да се спомене и кои са най-големите загуби на отбора!--Vammpi 09:51, 16 септември 2009 (UTC)

Или поне променете заглавието "Исторически резултати", на "Исторически победи". Самият израз "Исторически резултати" предполага да се включат и историческите загуби. А за "гръбнака на националния отбор" просто не искам да коментирам... Това ако не е пристрастие - к'во е? За да няма тенденциозност, за да бъде статията безпристрастна (каквато е целта на статия в енциклопедия), е необходимо да не се дават квалификации, още повече от псевдо-капацитети...Festertues 14:35, 23 септември 2009 (UTC)


за историческите загуби ще трябва цял раздел да отворите ..

Подкрепям мнението, че за обективността на статиите, посветени на футболни клубове, е много важно да се споменат и някои от най-големите поражения. Все пак така даже е по-хубаво, ще се види, че отборът съумява да се изправи и след най-тежки поражения. Разбира се, това не се отнася само за "Левски". В статията за Локомотив (Пловдив), например никъде не е регистрирана най-голямата загуба на български отбор в европейските клубни турнири срещу Оксер с 1:7. Златце 10:14, 30 май 2011 (UTC)

Класиране[редактиране на кода]

Не е хубаво да се лъже, че за 2009/2010 Левски е на 1-во място. Може би сте имали предвид сезон 2008/2009, хубаво е да се оправи. Както и факта, че все пак сте имали и доста значителни загуби от ЦСКА. Победите сте ги сложии, но загубите не. Това фенска статия ли е или обективна такава? Penjurov 15:57, 17 ноември 2009 (GMT+2)

Загубите от ЦСКА не са толкова големи, но все пак Левски имат загуби от други отбори, които трябва да се отбележат.--Ilikeliljon 19:17, 4 февруари 2010 (UTC)


Редактиране[редактиране на кода]

Здравейте, днес се регистрирах в Уикипедия :) Направих няколко редакции в статията от профила на братчето, ала реших, че е по-честно да не го "забърквам" в това. Направих няколко промени, като забравих да добавя цитат за: "радио "Свободна Европа" и радио "Белград" съобщават: "В България отборът на Народа разгроми Отборът на Властта". Също така бих желал да разделя отсека "Първите отличия (1933-1949)" - до 44та и друг период от 44та до 49та, защото той се явява нещо различно, сиреч период, в който Левски е финансово стабилен и дори хегемон в първенството. След това искам да нанеса корекции в: "Левски-Спартак и Витоша (1969-1990)" като я направя на две части: "Левски-Спартак (1969-1985)" - вероятно най-успешния период за отбора, като ще добавя, че това става благодарение на сливането със Спартак, защото твърдението, че Левски е станал по-слаб след това действие не е истина. Също така има фактологическа грешка в твърдението: "През втората половина на седемдесетте години в отбора навлизат много футболисти от детско-юношеската школа на отбора като Кирил Миланов, Добромир Жечев, Павел Панов, Войн Войнов, Пламен Николов и Руси Гочев", което хем не се случва през втората част на седемдесетте, хем тези играчи не са юноши на Левски. Следващият период би бил "Витоша (1985-1989) - скандал, реформи, професионален футбол" - тезата ми е, че след скандала за купата Левски е отделен от МВР, а футбола в България придобива професионален статут. Друга промяна бих направил във: "Върхове и разочарования (1991-2003)", като бих я разделил на: "Върхове и разочарования (1991-1999)", т.е. ерата Лафчис с всичките плюсове и минуси, включае цялата история със стадион "Г. Аспарухов", а втората част ще е: "Новият век (2000-2010)", защото това също си е съвсем различен период. Секцията "В търсене на признание в Европа" бих я оставил и разширил, ала посветена само на ЕКТ. Нравят ли ви се идеите ми?--Предният неподписан коментар е направен от Нед Кели (беседа • приноси) 12:42, 3 януари 2011 (проверка).

Редактирайте смело. Ако има възражения от други редактори, предполагам, че ще пишат тук или на Вашата беседа.--Vodnokon4e 11:22, 3 януари 2011 (UTC)

Отбора на народа[редактиране на кода]

Айде моля ви не вкарвайте и в Уикипедия тея глупости. Не може да приватизираш целия народ с езно псевдоизказване на радио, което не е сигурно дали съществува въобще. Отгоре на всичко няма "легенда" на ЦСКА който да се казва Д. Дойчинов. --Скроч б. п. 17:37, 7 януари 2011 (UTC)

Дали е необходимо да цитираме около 1 090 000 източника в Гугъл за да стане ясно, че Левски е отбора на народа? Нали се сещаш кой от двата отбора е създаден с указ? И то Държавен указ! За съжаления ЦСКА няма как да е отбора на народа. Не виждам, какво има да се обсъжда. Само изкривени журналисти, като Георги Атанасов от ДонБалон се опитват да пренапишат историята. Но както ти самият си написал на потребителската си страница „Тези които не могат да правят история я преправят.“ Хубав ден.--Станислав Николаев Flag of Bulgaria.svg 09:22, 8 януари 2011 (UTC)
Ако довода ти е, че не е създаден с указ, то тогава отбор на народа може да се нарече почти всеки български отбор от А група надолу до областните футболни групи.--Ilikeliljon 10:07, 8 януари 2011 (UTC)
Не, в никакъв случай това не е довода ми. Всъщност, защо трябва да се коментира това нещо? Всеки знае, че е така и така ще си остане. А и в новата ни футболна история след 1990-та година не си спомням феновете на ЦСКА да са изпълвали до край националният ни стадион. Обаче си спомням едни мачове на Левски (на някои от които бях) срещу Ливърпул, Удинезе, Шалке, Барселона, Вердер и Челси, когато Васил Левски се пръскаше по шевовете. Също така си спомням и един мач на ЦСКА срещу Ливърпул, когато имаше едва 15 000 зрители на същия стадион. Примерите са много едва ли има смисъл да се изброяват. Да, ЦСКА е най-успешният български отбор в България и в Европа, да ЦСКА има 3 полуфинала, но това по никакъв начин не го прави най-обичан или с най-много привърженици. Да, ЦСКА е бил преди 20 години отбора на властта, власт която му е помагала изключително много. Вероятно и Левски е получавал подкрепа по-това време. Но Левски е създаден от хора с любов (30 години преди преди новата власт), нямащи нищо общо с партии и политика, същото не може да се каже за ЦСКА. Ето затова е даден този етикет на Левски. --Станислав Николаев Flag of Bulgaria.svg 10:44, 8 януари 2011 (UTC)
Указа така и никой не го показа. Отгоре на всичко БКП не издава укази, а постановления и те са описани в Държавен вестник. ЦСКА си има обединителни протоколи и всичко си е ясно там. Вие имате градска легенда че някакво заглушавано по това време радио е казало еди какво си. Няма смисъл да ти припомням, че вие сте първият футболен отбор преобразуван по съветска система в България, нали? Или просто не си запознат с това. Няма място за фенщина в Уикипедия --Скроч б. п. 10:30, 8 януари 2011 (UTC)
Вие? Кои са Вие? Аз съм просто фен на Левски, както ти на ЦСКА! Няма Вие или Ние. Постановления или укази, все тая. Всъщност защо трябва да спорим за това нещо, дали въпросното радио е казало това няма как да знам. Обаче това си е така, от малък знам, че Левски е отбора на народа и няма как да ме убедиш в обратното. Това ще си остане в статията, най-малкото защото си има източник. Ако на теб или на някои други колеги не Ви харесва това, то намерете подходящ източник за обратното твърдение. Едва ли ще решим проблема, като спорим кой е по-обичан и т.н. А само да те питам, кой преобразува Левски по съветска система? Същите, които създават ЦСКА. Нали няма да кажеш, че Левски по свое желание се е преобразувал? --Станислав Николаев Flag of Bulgaria.svg 10:44, 8 януари 2011 (UTC)
Подкрепям Скроч. Отбор на народа няма място тук. Най-малко защото не е неутрално.--Vammpi 11:16, 8 януари 2011 (UTC)
Това е цитат, защо да няма място тук? Има си и източник, а повечето източници в Уикипедия едва ли са неутрални, но все пак се използват. Смятам, че щом има източник няма причина да се изтрива.--Станислав Николаев Flag of Bulgaria.svg 11:31, 8 януари 2011 (UTC)
Аз не мога да разбера защо когато някой нападне Левски веднага почвате феновете на Левски да атакувате ЦСКА. Със същия успех можем да вкараме в статията за Левски че сте отбора на всечки власти има много източници за това и че собственикът ви е мафиот изгонен от България, че се издържате с мръсни пари, че подкупвате футболисти и съдии,, че правите каквото си искате, но това няма място в Уикипедия, както и градски легенди недоказуеми тъй като липсва първичен източник --Скроч б. п. 11:57, 8 януари 2011 (UTC)
Човек ти да не си на стадиона? От доста време съм в Уикипедия и те мислех за по уравновесен. Какви власти, какви мафиоти, какви мръсни пари, какви съдии? Това не е градска легенда и си има източник, ако искаш да го махнеш намери източник, който опровергава това твърдение. С последният си коментар се държиш точно, като някой подопечен на Дучето. Ако Левски е отбор на властта хахахах то ЦСКА на коя власт е? Аааааа сетих се това е отбора модел на ЦСКА Москва! И май вече написах, че аз не съм отбора Левски не е необходимо да пишеш в такъв ред..... Собственикът ни бил мафиот - аз нямам собственик, ти да не би да имаш. Мръсни пари ли? А 6 млн евро от шампионската лига, къде са? Ето така се издържа отбор, с участия в най-престижните футболни турнири. Нямам изобщо желание да споря с фенове, точно пък в Уикипедия. Намери си източник, че коментираните изречения са лъжа и тогава ги махни. --Станислав Николаев Flag of Bulgaria.svg 12:16, 8 януари 2011 (UTC)

Къде е цитата че не го виждам? Ок намерих го. Но кой е Р.Пайташев? с каква научна тежест твърди това?--Vammpi 12:53, 8 януари 2011 (UTC)

Явно ще трябва да питаме самият г-н Пайташев, може би обаче ще ни е малко трудно да се свържем с него. Намерих това и това за него изглежда, че е автор на доста книги за футбола. Сега няма как да дам, като източник и дядо ми, който е на 60 г. и твърди, че това е така. Оттогава, от този мач са изминали обаче 43 години и трудно ще намерим първоизточника. Защо пък да няма научна цел? Факт е обаче, че след този луд мач от 1968 година това е останало в историята и затова смятам, че има място в статията. Може би има нужда да се преработи леко, което ще се опитам да направя.--Станислав Николаев Flag of Bulgaria.svg 13:05, 8 януари 2011 (UTC)

ОК. Да оставим това на страна, че заради градската легенда притавитирате целия народ като фенове на Левски. Защо трябва да се прилагат политически наклонности на този и онзи отбор? Защо трябва постоянно да се самоизтъква(те/ме) (феновете на Левски и ЦСКА общо, а и на другите отбори също) че еди кой си отбор е бил репресиран, подпиран, фашистки, комунистически, демократичен, мафиотски и т.н. Точно за това ти дадах примера с Чорни уви не си ме разбрал правилно. Защо вместо да показваме спортните резултати, ние/вие/те плюем по противника (който е на същото дередже като нас). Просто няма смисъл от такива неща в Уикипедия, точно за това поисках няколко пъти цитат за тази реплика, защото това е фенщина, неподкрепена с първичен източник. Това е една градска легенда чието място не е в Уикипедия. --Скроч б. п. 14:33, 8 януари 2011 (UTC)

Цитат[редактиране на кода]

а радио "Свободна Европа" и радио "Белград" съобщават: „В България отборът на народа победи отбора на властта“. [1] А две от легендите на ЦСКА споделят - М. Манолов (Симолията): "ЦСКА са отбор комунистически, а Левски - фашистки"[2], а Д. Дойчинов: "ЦСКА е отборът на властта, а Левски е отбор на Народа.[3]"

  1. Р.Пайташев"Вечното дерби "Левски"- ЦСКА", ИК "Труд" - София 2008
  2. Р.Пайташев "Вечното дерби "Левски"- ЦСКА" ,ИК "Труд" ,София 2008,стр 29
  3. Р.Пайташев "Вечното дерби "Левски"- ЦСКА" ,ИК "Труд" ,София 2008,стр 12

Нека започнем конструктивно.:

1.) Вечното дерби "Левски"- ЦСКА в случая не е първостепеннен източник.
2.) Ако ще се пише отбор на народа, то трябва да изпише цялата истина и тя е: отбор на един подтиснат народ, в които други клубове не са допуснати от „диктатурата на народа, т.е. пролетариата“.
3.) Правилно използване на цитата е: Р. Пайташев определя в книгата си ИК "Труд" - София 2008 Левски като Отбор на народа. при това той трябва да обясни защо.
4.) Ако ще се ползват Свободна Европа и радио Белград като източници, то поне в кое предаване го съобщават, на коя дата и защо --Vammpi 13:05, 8 януари 2011 (UTC)

Исторически резултати[редактиране на кода]

Според мен е несериозно да се вписват като исторически резултати от мачове без значение или такива с непретенциозен съперник (пр. срещу Лацио, Спортинг и Дъндок). Не отива на името на отбора. Огнян К. 19:28, 11 юли 2011 (UTC)

Кандидат за избрана[редактиране на кода]

Поставям статия за обсъждане, смятам, че вече готова. В последните три седмици „изчистих“ и „стегнах“ текста от излишни твърдения и безсмислени подробности. Сложил съм благонадеждни източници в професионален вид почти след всяко изречения. Също така осъществих контакт с ПФК Левски София чрез имели и ги помолих за разрешение да се ползват няколко снимки от сайта им, на този етап нямам отговор. Очаквам Вашите мнения, препоръки, забележки и други подобни. Надявам се, че няма да се разпалят конфликти между някои от феновете на Левски и тези на други български отбори. --Станислав Николаев Flag of Bulgaria.svg 17:03, 27 септември 2011 (UTC)

През седмицата ще погледна статията и ще кажа какво мисля --Скроч б. п. 10:51, 1 октомври 2011 (UTC)
Дано и някой друг да и обърне внимание, защото този нулев интерес към този момент не ме обнадеждава. Ще чакам да кажеш мнението си, то е важно за мен. --Станислав Николаев Flag of Bulgaria.svg 13:00, 1 октомври 2011 (UTC)
Извинявай малко късно отговарям. Статията е доста добра, може да се разшири историята, може би в отделни статии, но и така е доста добре. Лично аз не мога да се хвана за нищо и с удоволствие ще гласувам "За" --Скроч б. п. 12:03, 16 октомври 2011 (UTC)
Да ти кажа аз премахнах не малка част от информацията, защото реших че няма нужда от излишни подробности. Така, че най-вероятно в този си вид ще отиде за гласуване. Благодаря ти много за добрите думи. --Станислав Николаев Flag of Bulgaria.svg 12:56, 16 октомври 2011 (UTC)

Купа на България[редактиране на кода]

81-82 Левски е носител на купата след победа във финала с 4:0 над цска. Общият брой купи на България са 26, а не 25. Поправете фактологическите грешки.--Предният неподписан коментар е направен от анонимен потребител с адрес 77.70.66.233 (беседа) 19:19, 15 септември 2012‎

Нещо не си съвсем сигурен. Цък.--Rebelheartous (беседа) 16:32, 15 септември 2012 (UTC)
Къде пък видя, че не съм сигурен? Поправете грешката. Невежеството и непознаването на историческите факти не са оправдание. Не говоря за купата на съветската армия, а за купа на НРБ.
Която през този сезон е било по-малко важното отличие? Ето че и за това не си сигурен. Грешка няма.--Rebelheartous (беседа) 14:12, 16 септември 2012 (UTC)

Мачовете на Димитър Телкийски[редактиране на кода]

Съвсем случайно попаднах тука и не съм чел цялата статия, но ми се струва, че има някакво объркване относно броя мачове на Телкийски (по-точно годините, в които е играл за Левски). В таблицата е показано, че е играл през 1960-те и после през 2000-те години?! Може би ще е добре някой, по-запознат по въпроса, да го поправи.

Някакъв бъзик или просто грешка беше. Оправено е вече. Благодаря за бележката :) --Лавеол (беседа) 22:28, 17 ноември 2012 (UTC)

Груба грешка[редактиране на кода]

Групова Фаза - 2005-06 срещу ЦСКА Москва, Олимпик Марсилия, Хееренвеен и Динамо Букурещ.

Въсщност е четвъртфинал. Няма нищо за Шалке и Удинезе

Всъщност няма грешка. Информацията за четвъртфинала срещу Шалке 04 е непосредствено след четвъртфинала срещу Барселона в раздел "Успехи" и подраздел "Международни". В същият раздел е и информацията за груповата фаза през същият сезон срещу ЦСКА Москва, Олимпик Марсилия, Хееренвеен и Динамо Букурещ. Информация за мачовете с Удинезе не е необходима в тези раздели.--Станислав Николаев Flag of Bulgaria.svg 06:18, 18 септември 2014 (UTC)