Вагоно-ремонтен завод Карлово

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето

ВРЗ Карлово АД

VRZ HQ Train.jpg
VRZ HQ Train.jpg
Основаване 1964
Седалище Карлово, България
Служители 280
Продукти Нови вагони – контейнеровоз, вагон-цистерни, насипни товари
Ремонт на железопътни вагони и железопътна техника, резервни части за подвижен железопътен състав
Девиз Традиция и иновация в едно!
Уебсайт www.vrz-karlovo.com

[[:commons:Category:VRZ Karlovo|ВРЗ Карлово АД

VRZ HQ Train.jpg
]] в Общомедия

„Вагоно-ремонтен завод Карлово“ АД, повече известен като „ВРЗ Карлово“ (на английски: VRZ Karlovo, PLC), е създаден през 1964 година като клон на „ЖПЗ София“ в Карлово на площадката на бившето Локомотивно депо с предмет на дейност ремонт на железопътни вагони и железопътна техника, производство на резервни части, възли и агрегати за подвижния железопътен състав.

От 2007 година фокусът на дейността на компанията се измества към конструиране и производство на нови вагони за превоз на товари, предназначени за българския и европейския пазар – вагони тип Sgnss (контейнеровоз), Zas/Zaes/Zacns (вагон-цистерни за леки и тежки петролни продукти, киселина), Eaos/Eanos (отворени вагони за превоз на товари) и други.

ВРЗ Карлово притежава внедрена система по качеството ISO9001, сертификация за дейности по класове 3,6.1 и 8 по RID, както и сертификация на процедури по заваряване и на заварчни екипи, в т.ч. EN15085/DIN6700, третиращ производство на динамично натоварени заварени конструкции.


Вижте също[редактиране | редактиране на кода]

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]

     Портал „Икономика“         Портал „Икономика          Портал „Транспорт“         Портал „Транспорт          Портал „България“         Портал „България