Вагоно-ремонтен завод Карлово

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето

ВРЗ Карлово АД

VRZ HQ Train.jpg
alt=Лого на ВРЗ Карлово АД
Основана 1964
Седалище Карлово, България
Служители 280
Продукти Нови вагони – контейнеровоз, вагон-цистерни, насипни товари
Ремонт на железопътни вагони и железопътна техника, резервни части за подвижен железопътен състав
Девиз Традиция и иновация в едно!
Уебсайт www.vrz-karlovo.com

[[:commons:Category:VRZ Karlovo|ВРЗ Карлово АД

VRZ HQ Train.jpg
]] в Общомедия

„Вагоно-ремонтен завод Карлово“ АД, повече известен като „ВРЗ Карлово“ (на английски: VRZ Karlovo, PLC), е създаден през 1964 година като клон на „ЖПЗ София“ в Карлово на площадката на бившето Локомотивно депо с предмет на дейност ремонт на железопътни вагони и железопътна техника, производство на резервни части, възли и агрегати за подвижния железопътен състав.

От 2007 година фокусът на дейността на компанията се измества към конструиране и производство на нови вагони за превоз на товари, предназначени за българския и европейския пазар – вагони тип Sgnss (контейнеровоз), Zas/Zaes/Zacns (вагон-цистерни за леки и тежки петролни продукти, киселина), Eaos/Eanos (отворени вагони за превоз на товари) и други.

ВРЗ Карлово притежава внедрена система по качеството ISO9001, сертификация за дейности по класове 3,6.1 и 8 по RID, както и сертификация на процедури по заваряване и на заварчни екипи, в т.ч. EN15085/DIN6700, третиращ производство на динамично натоварени заварени конструкции.


Вижте също[редактиране | редактиране на кода]

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]

     Портал „Икономика“         Портал „Икономика          Портал „Транспорт“         Портал „Транспорт          Портал „България“         Портал „България