Направо към съдържанието

Виктория Джъстис

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Вижте пояснителната страница за други личности с името Виктория.

Виктория Джъстис
Виктория Джъстис през 2013 г.
Виктория Джъстис през 2013 г.
РоденаВиктория Дон Джъстис
Активностот 2003 г.
Значими ролиТори Вега във „В като Виктория“, „Момичето, което беше върколак“
Уебсайт
Виктория Джъстис в Общомедия

Виктория Дон Джъстис (на английски: Victoria Dohn Justice) е американска певица, актриса и танцьорка.

Родена е на 19 февруари 1993 г. в щата Флорида.[1][2] Активните ѝ роли са от 2003 г. Нейните стилове на червения килим са разнообразни, свежи, ярки. Виктория учи в колеж във Флорида като така изостава работата си за известно време.

Написала е няколко песни за саундтрака към музикалния ситком на Nickelodeon „Victorious“. Автор е на много песни, сред които: Shake, Gold, You're the Reason, Make It Shine, Best Friend's Brother и други. Дебютната ѝ песен Gold, със специалното участие на Колтън Хайнс има 21 милиона гледания в YouTube. Gold е качена във VEVO и е първата песен на Джъстис в такъв вариант.

Развива интерес към актьорството, когато осемгодишна, след като гледа детски реклами. Семейството ѝ се премества в Холивуд, Калифорния, през 2003 г. През 2005 г. участва на прослушване и е приета в музикалната театрална програма на Лос Анджелис „Millikan Performing Arts Academy“. Вики е направила реклами за компании като Ralph Lauren, Gap и Guess. Тя се появява в национални реклами за Mervyn's, Peanut Butter Toast Crunch и Ovaltine.

Виктория още от малка започва кариерата си с участието си в много филми. Дебютира като актриса на 10-годишна възраст и оттогава се появява в няколко филми и телевизионни сериали, включително в Nickelodeon серията „Zoey 101“ и „В като Виктория“ (Викторично). Един от популярните филми и сериали е „Зак и Коуди“ в който участва с малка роля. Тя се е появявала в няколко театрални издания, включително „Unknown“, както и трилъра „Градината“ (2006). Тя се появява в няколко серии Nickelodeon, включително „True Jackson, VP“, „Пингвините от Мадагаскар“ и „Ай Карли“, както и в играта на Nickelodeon „BrainSurge“. През 2010 г. тя участва във филма на Nickelodeon „Момчето, което беше върколак“ (2010). Бележи успех с главната си роля във „Викторично". Там тя играе Тори, по-малката, но по-талантливата сестра на Трина.

Снима се в телевизионния сериал „Eye Candy“, стартирал на 12 януари 2015 г. и в тийн филма от 2015 г. „Naomi and Ely's no kiss list“, заедно с актьора Пиърсън Фод.

Висока е 1,68; тежи 50 килограма.