i-Карли

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето
Michelle Obama with iCarly actors (standing).jpg

iCarly (на български- „Ай-Карли“) е американски комедиен сериал. Направен е по идея на Дан Шнайдер (създател и на „Викторично“) Сериалът е продуциран от компанията Nickelodeon.

Сюжет[редактиране | редактиране на кода]

Карли е симпатична тийнейджърка, автор и водещ на домашно интернет шоу – „i-Карли“ (Ай Карли). Тя живее с по-големия си брат и настойник Спенсър, който  същевременно продуцира шоуто от импровизираното си таванско студио. Заета да търси решение на проблемите на собственото си юношество, Карли никога не е имала амбиции да стане известна. Всичко започва съвсем случайно, когато инцидентно е избрана да ръководи училищното шоу за таланти. Тя и нахаканата ѝ най-добра приятелка Сам превръщат прослушването на кандидатите в истинско шоу, което приятелят им Фреди записва и качва в интернет, без да им каже. Интересът пред компютрите нараства лавиноообразно, зрителите искат още и още. Заедно със Сам Карли успява да превърне започнатото от Фреди в домашно интернет шоу, в което има от всичко за всеки – комедийни скечове, конкурси за таланти, интервюта, готварски рецепти, полезни съвети, лични драми.

Герои[редактиране | редактиране на кода]

  • Миранда – в ролята на Карли, 16-годишно момиче което прави шоу с най-добрите си приятели под името „i-Карли“.
  • Джанет – в ролята на Сам. Тя е най-добрата приятелка на Карли.
  • Нейтън – в ролята на Фреди съсед на Карли, харесва Карли от както се познават, продуцента на „i-Карли“.
  • Джери – Когато родителите на Карли са командировани отвъд Океана, Карли отива да живее при по-големия си брат Спенсър. Той е ексцентричен и целеустремен художник, който е превърнал таванското помещение, в което живее едновременно в ателие и в галерия за изчанчените си скулптури.

i-Карли в България[редактиране | редактиране на кода]

В България сериалът се излъчва по Super7 и локалната версия на Nickelodeon.

В дублажа на TV7 участват артистите Поля Цветкова-Георгиу, Мина Костова, Живко Джуранов и Светломир Радев.

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]