Генерал фон Клинкерхофен

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към: навигация, търсене
Генерал Ерик фон Клинкерхофен
герой 
от Ало, ало!
Характеристики
Псевдоним Фон Клинкерхофен
Пол мъж
Националност Flag of the NSDAP (1920–1945).svg Нацистка Германия
Работа Генерал
Първа поява The Execution
Последна поява A Winkle in Time
Филмови адаптации
Актьор/Актриса Хилари Минстър

Генерал Ерик фон Клинкерхофен е измислен герой в сериала Ало, ало! от BBC излъчван в периода от 1982 до 1992 г. Ролята е изиграна от актьора Хилари Минстър. В българския дублаж се озвучава първоначално от Стефан Димитриев, а след това до края на сериала – от Иван Райков.

Кратко резюме[редактиране | редактиране на кода]

В ролята си на генерал от немската армия той има много особен характер, с който най-често заплашва хората си с екзекуция или чрез изпращането им на руския фронт.

В епизода, когато Грубер и Фон Щрьом биват заловени от комунистическата съпротива, той отказал да плати откупа, за да ги пощадят. По-късно е заподозрян от Хер Флик, офицер от гестапо в заговор срещу Хитлер, който обаче не е истина а само приготовление за рождения ден на фюрера. Въпреки това генерала не харесвал Флик, задето му се месел в работите, и когато по-рано в сериала гестаповеца заловил полковника и неговия помощник като заподозряни в изчезването на салама със скрита в него Грешната Мадона с големите бомби, го принудил с насочен пистолет да ги освободи.

Личен живот[редактиране | редактиране на кода]

За личния живот на генерала се знае твърде малко. Той най-обича да съблазнява жените от немската армия, както и френските селянки. Един от опитите му е да съблазни сервитьорката Мария, която била намерена да души около щаба със салама на Грешната Мадона с големите бомби. В други епизоди той улавя и негови офицери да флиртуват по време на служба със сервитьорките от кафенето.

Освен тези си черти той има и съмнителни такива — една от тези е в епизода, където кани лейтенант Грубер, който е преоблечен като редник от немската армия, на парти в шатото, като му казва, че няма нужда да се преоблича.