Дестини Чукуниере

от Уикипедия, свободната енциклопедия
(пренасочване от Дестини Чукунйере)
Дестини Чукуниере
Destiny Chukunyere
малтийска певица
Родена
29 август 2002 г. (21 г.)
Музикална кариера
Стилпоп музика
Инструментивокал
Активностот 2013 г.
Семейство

Уебсайтdestiny.mt
Дестини Чукуниере в Общомедия

Дестини Чукуниере (на английски: Destiny Chukunyere) е малтийска певица с нигерийски корени, която завоюва победа за Малта на детската „Евровизия 2015“ в София, България.

Биография[редактиране | редактиране на кода]

Дъщеря е на известния нигерийски футболист Ндубиси Чукуниере, който играе в малтийския национален отбор. Дестини започва да пее на 9-годишна възраст при вокалния педагог Мария Адбила, занимава се и с актьорско майсторство [1]. Има награди от много престижни конкурси у дома и в чужбина, сред които се нарежда първото място на Sanremo Junior Malta, което ѝ дава право да представя Малта на детската версия на популярния италиански конкурс, където успява да спечели и международна му фаза [1].

На 12 юли 2015 г. се провежда националната селекция на Малта за Детската Евровизия „Malta Junior Eurovision Song Contest“, където участниците трябва да изпълнят кавър на любимите си песни. Дестини побеждава в конкуренция с 20 млади изпълнители с пеента на Арета Франклин „Think“. Песента, с която представя страната си на конкурса в София се казва „Not My Soul“[1] и събира 185 точки, така печелейки първо място.

Източници[редактиране | редактиране на кода]