Джейсън Бонъм

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към: навигация, търсене
Джейсън Бонъм

Бонъм е роден в град Дъдли, Западен Мидлънс. Започва да свири на барабани на 4 години и се появява с баща си във филма “The Song Remains The Same”. На 17 години се присъединявя към своята първа банда - Airrace. През 1985 се присъединява към Virginia Wolf и прави два албума и турне в САЩ, подкрепяйки The Firm,

Джейсън Бонъм е син на Джон Хенри " Бонзо " Бонъм, барабанистът на Лед Зепълийн. През 1988 г. Бонъм се присъединява към Джими Пейдж за албума му Outrider и за турне. През май същата година Бонъм се появява с тримата „оцеляли” члена на Zeppelin за изпълнение на Atlantic Records 4-th Anniversary.

През 1990 Бонъм се появява като специален гост на Московския музикален мирен фестивал, изпълнявайки песента „Rock’n’Roll” с много главни рок звезди на времето. Същата година той формира своя собствена банда.

През 1990 г, Бонъм се жени за Джен Чартерис в Стоун, Кидерминстър. Приемът след сватбата включва купон с Джими Пейдж, Робър Плант и Джон Пол Джоунс. Сем. Бонъм имат две деца, син на име Джагър (наречен на Мик Джагър) и дъщеря на име Джас.

Бонъм е свирил за Пол Роджърс на наградите "Грами". Година по-късно със Слаш (Guns’n’Roses) и Пол Роджърс той се появява на Уудсток през 1994. Бонъм изменя състава на групата си с нов вокалист. Преименувани на „Motherland”, те пускат албума “Peace 4 me” по-късно през 1994.

През 1995 г. Джейсън и сестра му Зои представляват баща си, когато Zeppelin са включени във Залата на Рок’н’Рола. Бонъм скоро прави друг солов проект, който става хитов с "In the Name of My father-The Zepset", в който са включени песни на Zeppelin. Този албум е благотворителен.

Бонъм свири за Healing Sixes от 1999 до 2003 и се появява във филма Rock Star, където участва Марк Уолбърк. Бандата във филма, Steel Dragon, наистина записва песните, всключени във филма, както и санудтрака. Следва албум и турне с лелята на Джейсън, Деби Бонъм. Джейсън Бонъм е поканен да свири в хард рок групата UFO. През 2006 той записва с Джо Бонамаса.

През май 2006 Бонъм с Тед Нъджет, Ивън Зайнфелд, Себастиан Бах и Скот Ян участват в реалити шоуто на VH1 "SuperGroup". Музикантите създават група, наречена Damnocracy. По време на шоуто живеят в Лас Вегас в продължение на 12 дни и създават музика. Джейсън е свирил и с Foreigner от 2004 до 2007 и част от 2007 до 2008.

На 12 септември 2007 беше обявено, че Джейсън Бонъм ще замести баща си на концерта на преформирането на Led Zeppelin, състояло се на 10 декември.