Доклад на Комисията за 11 септември

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към: навигация, търсене
Корицата от заключителния доклад,която може да бъде купена в книжарниците в САЩ и по целия свят

Докладът на Комисията за 11 септември, официално озаглавен Заключителния доклад на националната комисия за терористичните атаки срещу Америка, е официалният доклад за атентатите от 11-ти септември. Бил е изготвен националната комисия за терористичните атаки срещу Съединените щати по искане президента и конгреса, и е достъпен за обществеността за продан и свободно теглене от интернет.

Докладът беше публикуван на 22-ри юли 2004-та. Първоначално публикацията беше планирана за 27-ми май 2004-та, но по искане на председателя на Камарата на представителите Денис Хастерт срокът е удължен с шестдесет дни, до 26-ти юли.

Заключения[редактиране | редактиране на кода]

Комисията разпита над 1200 души в десет страни и прегледа над два и половина милиона страници с документи, включително и някои стриктно пазени, секретни документи на национална сигурност. Комисията също разгледа сериозно и разследването ПЕНТТБОМ на ФБР. Преди да бъде пуснат от комисията, финалният обществен доклад беше пресят за евентуална секретна информация и поправен при необходимост.

Уикиизточник разполага с оригинални творби на / за:

Вижте също[редактиране | редактиране на кода]