Европейско висше училище по икономика и мениджмънт

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето
Европейско висше училище по икономика и мениджмънт
Академичната база на Европейско висше училище по икономика и мениджмънт в гр. Пловдив
Академичната база на Европейско висше училище по икономика и мениджмънт в гр. Пловдив
Девиз Успехът е нашия избор
Основаване 2001 г. като колеж,
преобразувано през 2015 г.
Вид частно
Местоположение Пловдив, София,
Флаг на България България
Сайт www.ehsem.bg
EHSEM Logo.png
Академичната база на Европейско висше училище по икономика и мениджмънт в гр. София

Европейско висше училище по икономика и мениджмънт (на английски: European Higher School of Economics and Management) е специализирано частно висше учебно заведение в областта на приложната икономика, бизнес и управление, основано през 2001 г. като Европейски колеж по икономика и управление, и преобразувано през 2015 г. (Решение на НС от 21.05.2015 г.).

Висшето училище разполага със собствени учебни бази в София и Пловдив, както и с многофункционален спортен комплекс в Пловдив. Капацитетът на Висшето училище е 3600 студента, разпределени в четири бакалавърски и осем магистърски програми.

Към Декември 2015 висшето си образование в ЕВУИМ са получили приблизително 8000 български и чуждестранни студенти, обичайно намиращи своята последваща реализация в частния бизнес и управлението в страната и чужбина, както и продължаващи своето следдипломно обучение в западноевропейски и американски университети.

ЕВУИМ се самоидентифицира като „предлагащо обучение по утвърдени световни стандарти на учебно съдържание и методи за преподаване в модерни учебни сгради с акцент върху изграждането на приложни и устойчиви знания и умения на бъдещите предприемачески и управленски кадри, характерно за популярните в Западна Европа и Северна Америка бизнес училища“.

Академичната база на ЕВУИМ е една от най-модерните в страната, обявена за „академична сграда на годината за 2013 г.“, поради динамичния си функционален съвременен облик и високотехнологичните, екосъобразни интегрирани схеми за управление на инсталациите и оборудването (BMS системи), отговаряща на съвременните принципи на устойчивото строителството.

Спортният комплекс на ЕВУИМ включва два професионални стадиона и многофункционална спортна зала, отговарящи на стандартите за провеждане на състезания от професионалните лиги по отделните видове спорт – футзал, волейбол, баскетбол, тенис, а представителният студентски футболен отбор на ЕВУИМ играе в Югоизточната В група.

ЕВУИМ партнира с над 70 образователни, обществени и бизнес организации и членува в утвърждаването на световни стандарти и добри практики във висшето икономическо образование като EFMD, CEEMAN, UNPRME.

ЕВУИМ издава две научни списания: Научни трудове (реферирано академично списание), и Наука и бизнес (реферирано професионално студентско списание).

ЕВУИМ има изпълнени повече от 20 приложни и изследователски проекта с привлечено външно финансиране, в областите бизнес, образование, туризъм, регионално развитие, човешки капитал, устойчиво развитие.

Студентите с отличен успех получават учебни стипендии. Завършилите ЕВУИМ получават диплома за висше образование и европейски дипломно приложение, което позволява автоматично признаване, трансфер на степени и на образователни кредити в европейски и световен мащаб.

Специалности в бакалавърска степен на висшето образование: Специалности в магистърска степен на висшето образование:
Бизнес мениджмънт Международни бизнес отношения
Финанси и счетоводство Счетоводство, анализ и контрол
Маркетинг и продажби Международна бизнес администрация
Мениджмънт в туризма Корпоративен мениджмънт

Акредитация[редактиране | редактиране на кода]

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]