Европейско висше училище по икономика и мениджмънт

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Европейско висше училище по икономика и мениджмънт
Академичната база на Европейско висше училище по икономика и мениджмънт в гр. Пловдив
Академичната база на Европейско висше училище по икономика и мениджмънт в гр. Пловдив
ДевизУспехът е нашия избор
Основан2001 г. като колеж,
преобразувано през 2015 г.
Видчастно
МестоположениеПловдив, София,
 България
Сайтwww.ehsem.bg
Карта Местоположение в Пловдив
Академичната база на Европейско висше училище по икономика и мениджмънт в гр. София

Европейско висше училище по икономика и мениджмънт (на английски: European Higher School of Economics and Management) е специализирано частно висше учебно заведение в областта на приложната икономика, бизнес и управление, основано през 2001 г. като Европейски колеж по икономика и управление, и преобразувано през 2015 г. (Решение на НС от 21.05.2015 г.).

Висшето училище разполага със собствени учебни бази в София и Пловдив, както и с многофункционален спортен комплекс в Пловдив. Капацитетът на Висшето училище е 3600 студента, разпределени в четири бакалавърски и осем магистърски програми.

Към Декември 2015 висшето си образование в ЕВУИМ са получили приблизително 8000 български и чуждестранни студенти, обичайно намиращи своята последваща реализация в частния бизнес и управлението в страната и чужбина, както и продължаващи своето следдипломно обучение в западноевропейски и американски университети.

ЕВУИМ се самоидентифицира като „предлагащо обучение по утвърдени световни стандарти на учебно съдържание и методи за преподаване в модерни учебни сгради с акцент върху изграждането на приложни и устойчиви знания и умения на бъдещите предприемачески и управленски кадри, характерно за популярните в Западна Европа и Северна Америка бизнес училища“.

Академичната база на ЕВУИМ е една от най-модерните в страната, обявена за „академична сграда на годината за 2013 г.“, поради динамичния си функционален съвременен облик и високотехнологичните, екосъобразни интегрирани схеми за управление на инсталациите и оборудването (BMS системи), отговаряща на съвременните принципи на устойчивото строителството.

Спортният комплекс на ЕВУИМ включва два професионални стадиона и многофункционална спортна зала, отговарящи на стандартите за провеждане на състезания от професионалните лиги по отделните видове спорт – футзал, волейбол, баскетбол, тенис, а представителният студентски футболен отбор на ЕВУИМ играе в Югоизточната В група.

ЕВУИМ партнира с над 70 образователни, обществени и бизнес организации и членува в утвърждаването на световни стандарти и добри практики във висшето икономическо образование като EFMD, CEEMAN, UNPRME.

ЕВУИМ издава две научни списания: Научни трудове (реферирано академично списание), и Наука и бизнес (реферирано професионално студентско списание).

ЕВУИМ има изпълнени повече от 20 приложни и изследователски проекта с привлечено външно финансиране, в областите бизнес, образование, туризъм, регионално развитие, човешки капитал, устойчиво развитие.

Студентите с отличен успех получават учебни стипендии. Завършилите ЕВУИМ получават диплома за висше образование и европейски дипломно приложение, което позволява автоматично признаване, трансфер на степени и на образователни кредити в европейски и световен мащаб.

Специалности в бакалавърска степен на висшето образование: Специалности в магистърска степен на висшето образование:
Бизнес мениджмънт Международни бизнес отношения
Финанси и счетоводство Счетоводство, анализ и контрол
Маркетинг и продажби Международна бизнес администрация
Мениджмънт в туризма Корпоративен мениджмънт

Акредитация[редактиране | редактиране на кода]

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]