Евтим Милошев

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към: навигация, търсене
Евтим Милошев
български телевизионен продуцент
Роден
2 май 1968 г. (50 г.)
Националност Флаг на България България
Професия продуцент
Семейство
Съпруга Христина Апостолова
Деца две момчета

Уебсайт http://www.dreamteamfilms.com/, http://dreamteam-bg.com/

Евтим Милошев е български телевизионен продуцент. Мажоритарен собственик в продуцентските компании „Дрийм Тийм Прадакшънс“, „Дрийм Тийм Филмс“ и председател на Асоциацията на филмовите и телевизионните продуценти в България (АФТП).

Биография[редактиране | редактиране на кода]

Роден на 2 май 1968 г. в София. Завършва Строителния техникум в София. Изкарва задължителната двугодишна казармена подготовка, след нея следва в Университет по архитектура, строителство и геодезия и през 1995 г. защитава магистърска степен по геодезия. В годините на прехода, Евтим Милошев е сред лицата на студентското движение.

Ранни години (1991 – 2006)[редактиране | редактиране на кода]

Става част от основното ядро на създателите на студентската програма „Ку-Ку“, която се излъчва в ефира на БНТ от 1990 до 1994 г.

В годините на създаването на първия частен телевизионен канал в България bTV Милошев е сред основателите на „Шоуто на Слави“. По покана на Евтим Милошев[източник? (Поискан преди 122 дни)], в студиото на шоуто гостуват световни лидери (Михаил Горбачов, Джеймс Пардю, президентите Жельо Желев, Петър Стоянов и Георги Първанов и много други), звезди от областта на науката (Петър Берон и др.), изкуството (Дзукеро, Жан Клод Ван Дам, Ървин Уелш, Томас Арана, Долф Лундгрен, Стивън Сегал, Леонор Варела и др.) и спорта (Франц Бекенбауер, Димитър Бербатов и др.)

В периода до 2006 г. Милошев има основна роля като продуцент и в реализацията на предаванията „Каналето“ и „Хъшове“ по БНТ. От 2004 г. той продуцира една от най-успешните телевизионни игри в българския ефир „Вот на доверие“ с водещ Иван Гарелов, както и първият американски риалити формат-игра на bTV – „Красавицата и отличникът“.

Независим продуцент от 2006 г.[редактиране | редактиране на кода]

През 2006 г. Евтим Милошев създава своята първа компания – продуцентска къща „Дрийм Тийм Прадакшънс“, заедно с актьора Любомир Нейков и сценариста Иван Спасов. Към марката „Дрийм Тийм“ се присъединяват водещите комедийни актьори в България Христо Гърбов, Кръстю Лафазанов и Руслан Мъйнов, с които през 2007 г. компанията създава най-успешното комедийно шоу, което се излъчва и до днес в ефира на bTV – „Комиците“. Същата година стартира подготовката и реализацията на втория сезон на Сървайвър – „Експедиция Робинзон“, като шоуто отново е произведено от продуцентска къща „Дрийм Тийм“. Точно този сезон на Сървайвър отчита непостижимите дотогава телевизионни резултати от 26% рейтинг на гледаемост. Следват нови три успешни сезона на Сървайвър: „Островите на перлите“ (2008 г.), „Филипини“ (2009 г.) и „Камбоджа“ (2014 г.)

„Дрийм Тийм Прадакшънс“ е създател на най-рейтинговия авторски комедиен сериал в България – „Столичани в повече“ със заснети и излъчени 12 сезона за периода от 2011 г. досега.

През 2009 г. Евтим Милошев е сред основателите на Асоцияцията на филмовите и телевизионните продуценти в България (АФТП). Член е на Управителния ѝ съвет до 2012 г., когато е избран за нейн председател.

През 2012 г., Милошев създава продуцентска компания „Дрийм Тийм Филмс“ заедно с продуцентите Габриел Георгиев и Иван Спасов, чиято основна дейност е фокусирана в областта на филмопроизводството. „Дрийм Тийм Филмс“ продуцира първият исторически сериал след 1989 г. – „Дървото на живота“, както и първата многосерийна медицинска драма в България – „Откраднат живот“. „Дрийм Тийм Филмс“ е и водеща компания за продукционни услуги в България. Един от последните проекти на компанията е холивудската мегапродукция „Категория 5“ на известния американски продуцент и режисьор Роб Коен.

Евтим Милошев е независим продуцент, утвърден на пазара като лидер в телевизионното производство на сериали, шоу-програми, публицистични ток-шоу предавания, риалити формати, заснемането на телевизионни реклами и реализирането на театрални спектакли. Работи с водещите телевизии в България – държавната обществена телевизия БНТ, първата частна телевизия bTV, както и частните канали НТВ и ТВ7. Създадените от него компании са с най-голям опит в реализацията на оригинална филмова продукция за телевизия – над 120 часа филмова продукция само в рамките на 2016 г.

Като един от най-успешните телевизионни продуценти, Милошев изнася лекции на магистрантите от Нов български университет и на магистрантите от специалност „Журналистика, продуцентство и финанси“, във Висшето училище по застраховане и финанси.

В края на 2016 г. Евтим Милошев е удостоен с най-високото и престижно отличие на Министерството на културата за принос в развитието на българската култура и национална идентичност – „Златен век“.

Източници[редактиране | редактиране на кода]


Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]