Евтим Милошев

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето
Евтим Милошев
български телевизионен продуцент
Роден
2 май 1968 г. (54 г.)

Националност  България
Работил в продуцент
Семейство
Съпруга Христина Апостолова
Деца две момчета

Уебсайт www.dreamteamfilms.com,
dreamteam-bg.com

Евтим Милошев е български телевизионен продуцент. Мажоритарен собственик в продуцентските компании „Дрийм Тийм Прадакшънс“, „Дрийм Тийм Филмс“ и председател на Асоциацията на филмовите и телевизионните продуценти в България (АФТП).

Биография[редактиране | редактиране на кода]

Роден на 2 май 1968 г. в София. Завършва Строителния техникум в София. Изкарва задължителната двугодишна казармена подготовка, след нея следва в Университет по архитектура, строителство и геодезия и през 1995 г. защитава магистърска степен по геодезия.

Ранни години (1991 – 2006)[редактиране | редактиране на кода]

Става част от основното ядро на създателите на студентската програма „Ку-Ку“, която се излъчва в ефира на БНТ от 1990 до 1994 г.

В годините на създаването на първия частен телевизионен канал в България bTV Милошев е сред основателите на „Шоуто на Слави“.

В периода до 2006 г. Милошев има роля като продуцент и в реализацията на предаванията „Каналето“ и „Хъшове“ по БНТ. От 2004 г. той продуцира телевизионната игра във „Вот на доверие“ с водещ Иван Гарелов, както и първият американски риалити формат-игра на bTV – „Красавицата и отличникът“.

Независим продуцент[редактиране | редактиране на кода]

През 2006 г. Евтим Милошев създава продуцентска къща „Дрийм Тийм Прадакшънс“, заедно с актьора Любомир Нейков и сценариста Иван Спасов. Към марката се присъединяват актьорите Христо Гърбов, Кръстю Лафазанов и Руслан Мъйнов, с които през 2007 г. компанията създава комедийното шоу „Комиците“.

През 2009 г. Евтим Милошев е сред основателите на Асоциацията на филмовите и телевизионните продуценти в България (АФТП). Член е на Управителния ѝ съвет до 2012 г., когато е избран за неин председател.

През 2012 г., Милошев създава продуцентска компания „Дрийм Тийм Филмс“ заедно с продуцентите Габриел Георгиев и Иван Спасов, чиято основна дейност е фокусирана в областта на филмопроизводството.

Евтим Милошев е продуцент на сериали, шоу-програми, публицистични ток-шоу предавания, риалити формати, заснемането на телевизионни реклами и реализирането на театрални спектакли. Работи с държавната обществена телевизия БНТ, първата частна телевизия bTV, както и частните канали НТВ и ТВ7.

Милошев изнася лекции на магистрантите от Нов български университет и на магистрантите от специалност „Журналистика, продуцентство и финанси“, във Висшето училище по застраховане и финанси.

В края на 2016 г. Евтим Милошев е удостоен с най-високото и престижно отличие на Министерството на културата за принос в развитието на българската култура и национална идентичност – „Златен век“.

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]