Евтим Милошев

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето
Евтим Милошев
български телевизионен продуцент
Роден

Националност Флаг на България България
Професия продуцент
Семейство
Съпруга Христина Апостолова
Деца две момчета

Уебсайт www.dreamteamfilms.com,
dreamteam-bg.com

Евтим Милошев е български телевизионен продуцент. Мажоритарен собственик в продуцентските компании „Дрийм Тийм Прадакшънс“, „Дрийм Тийм Филмс“ и председател на Асоциацията на филмовите и телевизионните продуценти в България (АФТП).

Биография[редактиране | редактиране на кода]

Роден на 2 май 1968 г. в София. Завършва Строителния техникум в София. Изкарва задължителната двугодишна казармена подготовка, след нея следва в Университет по архитектура, строителство и геодезия и през 1995 г. защитава магистърска степен по геодезия.

Ранни години (1991 – 2006)[редактиране | редактиране на кода]

Става част от основното ядро на създателите на студентската програма „Ку-Ку“, която се излъчва в ефира на БНТ от 1990 до 1994 г.

В годините на създаването на първия частен телевизионен канал в България bTV Милошев е сред основателите на „Шоуто на Слави“.

В периода до 2006 г. Милошев има роля като продуцент и в реализацията на предаванията „Каналето“ и „Хъшове“ по БНТ. От 2004 г. той продуцира телевизионната игра във „Вот на доверие“ с водещ Иван Гарелов, както и първият американски риалити формат-игра на bTV – „Красавицата и отличникът“.

Независим продуцент[редактиране | редактиране на кода]

През 2006 г. Евтим Милошев създава продуцентска къща „Дрийм Тийм Прадакшънс“, заедно с актьора Любомир Нейков и сценариста Иван Спасов. Към марката се присъединяват актьорите Христо Гърбов, Кръстю Лафазанов и Руслан Мъйнов, с които през 2007 г. компанията създава комедийното шоу „Комиците“.

През 2009 г. Евтим Милошев е сред основателите на Асоциацията на филмовите и телевизионните продуценти в България (АФТП). Член е на Управителния ѝ съвет до 2012 г., когато е избран за неин председател.

През 2012 г., Милошев създава продуцентска компания „Дрийм Тийм Филмс“ заедно с продуцентите Габриел Георгиев и Иван Спасов, чиято основна дейност е фокусирана в областта на филмопроизводството.

Евтим Милошев е продуцент на сериали, шоу-програми, публицистични ток-шоу предавания, риалити формати, заснемането на телевизионни реклами и реализирането на театрални спектакли. Работи с държавната обществена телевизия БНТ, първата частна телевизия bTV, както и частните канали НТВ и ТВ7.

Милошев изнася лекции на магистрантите от Нов български университет и на магистрантите от специалност „Журналистика, продуцентство и финанси“, във Висшето училище по застраховане и финанси.

В края на 2016 г. Евтим Милошев е удостоен с най-високото и престижно отличие на Министерството на културата за принос в развитието на българската култура и национална идентичност – „Златен век“.

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]