Вторичен икономически сектор

от Уикипедия, свободната енциклопедия
(пренасочване от Индустриален сектор)
Направо към навигацията Направо към търсенето

Вторичен икономически сектор или индустриален сектор, включва онези икономически сектори, които създават завършен, използваем продукт: производството и строителството. В САЩ това е най-големият икономически сектор между 1810 и 1940.

Този сектор като цяло взима добитите в първичния сектор суровини и ги превръща в завършени стоки, независимо дали те са предназначени за по-нататъшно влагане в производство, за експорт или за продажба за домашно потребление. Този сектор се дели на лека и тежка индустрия.

Вижте също[редактиране | редактиране на кода]

Криейтив Комънс - Признание - Споделяне на споделеното Лиценз за свободна документация на ГНУ Тази страница частично или изцяло представлява превод на страницата „Secondary sector of the economy“ в Уикипедия на английски. Оригиналният текст, както и този превод, са защитени от Лиценза „Криейтив Комънс - Признание - Споделяне на споделеното“, а за съдържание, създадено преди юни 2009 година — от Лиценза за свободна документация на ГНУ. Прегледайте историята на редакциите на оригиналната страница, както и на преводната страница. Вижте източниците на оригиналната статия, състоянието ѝ при превода и списъка на съавторите.