Консултант (тв сериал)

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Консултант
Жанртрилър
Създател(и)Тони Басгалоп
АктьориКристоф Валц
Нат Уолф
Британи О'Грейди
Ейми Кареро
Страна САЩ
Езиканглийски
Сезони1
Епизоди8
Продукция
Продуцент(и)Каи Долбашян
Тони Басгалоп
Мат Шакман
Кристоф Валц
Времетраене30 – 36 минути
Разпространение
ТВ каналAmazon Prime Video
Излъчване24 февруари 2023 г.
Външни препратки
Страница в IMDb

„Консултант“ (на английски: The Consultant) е американски сериал – трилър на Amazon Prime Video от 2023 година, разказващ за мистериозен консултант, поканен в компания за производство на компютърни игри.

Сюжет[редактиране | редактиране на кода]

Ужасна трагедия се случва в една от компаниите, произвеждащи компютърни игри – нейният основател е убит в офиса си. На следващия ден мистериозен консултант идва в офиса и заема поста директор на компанията. Стилът и методите на ръководство на консултанта предизвикват изненада и възмущение сред служителите, а ситуацията в компанията става все по-объркваща, мистична и заплашителна.

Актьорски състав[редактиране | редактиране на кода]

Актьор Роля
Кристоф Валц Регус Патофф – консултант
Нат Уолф Крейг Хорн – един от водещите програмисти на CompWare
Британи О'Грейди Илейн Хейман – творческа асистентка на директора на CompWare
Ейми Кареро Пати – годеница на Крейг
Браян Юн Санг – починалият директор на CompWare
Глория Джон майка на Санг
Гена Хейлок Мелани – руско момиче с протези вместо някои части на тялото
Ед Аматрудо свещеник Столен
Слоун Ейвъри Роузи – служителка на рецепция
Емили Бери Дана – лична секретарка на директора на CompWare
Хуан Карлос Канту Франк Флорес – собственик на бижутерски магазин
Джейк Манли Патрис – бившият любовник на Илейн
Хенри Роудс Токио – служител на CompWare
Майкъл Чарлз Вакаро Иън – служител на CompWare
Татяна Запардино Джанел – служителка на CompWare
Румус Кристина Ноулс Лоис – служителка на CompWare
Ерин Рут Уокър Ейми – служителка на CompWare

Списък с епизоди[редактиране | редактиране на кода]

Общ

номер

Номер

в сезона

Заглавие Режисиран от Написан от Дата на

излизане

1 1 Creator

(„Създател“)

Мат Шакман Тони Басгалоп 24 февруари 2023 г.
По време на училищна екскурзия до компанията за мобилни видеоигри CompWare, един от тийнейджърите влиза в офиса на изпълнителния директор Санг и го застрелва хладнокръвно с пистолет. Няколко дни след трагедията в офиса на компанията идва някой си Регус Патофф, който твърди, че Санг го е наел като консултант, за да изведе компанията от кризата. Консултантът има една странност: изпитва невероятни затруднения да се качва и слиза по стълбите. Патофф бързо установява най-строга дисциплина в офиса, която никога не е съществувала при предишния лидер. Крейг Хорн и Илейн Хейман смятат Регус за луд измамник, но той им показва оригиналния си договор за работа, подписан от Санг ден преди смъртта му. Крейг и Илейн обаче продължават своето тайно „разследване“ и разглеждат записите от камерата за наблюдение, инсталирана точно в офиса на Санг. В записа няма звук, но след разговора Санг може да се види как подписва споразумение с Патофф, след което коленичи пред консултанта и му прави фелацио.
2 2 Mama

(„Майка“)

Даниел Атиас Тони Басгалоп 24 февруари 2023 г.
Майката на починалия Санг пътува от Южна Корея към Съединените щати и Регус Патофф моли Илейн да я пусне да отиде в офиса. Илейн обаче не се вслушва в Регус и организира среща между г-жа Санг и Патофф, тайно надявайки се, че жената ще изгони консултанта. Въпреки това, за голяма изненада на Илейн, г-жа Санг и Регус провеждат приятен разговор и Патофф лично отвежда г-жа Санг в хотела ѝ, след което тя изчезва. Илейн подозира, че Регус просто е убил нещастната жена. Илейн и Крейг разследват предишна компания, на която Патоф е бил консултант. Това е компания от Русия, която произвежда ортопедични манекени на части от човешкото тяло, а три месеца след началото на сътрудничеството с Регус ръководителят на компанията е бил обезглавен. Крейг започва да създава нова игра Upskirt Jungle, която Патофф обича да играе.
3 3 Friday

(„Петък“)

Даниел Атиас Тони Басгалоп 24 февруари 2023 г.
Илейн научава, че в мазето на офиса има заключена стая, в която Патофф съхранява архивите на компанията. Крейг кани Регус да се срещнат в бар, но внезапно Патофф кани Крейг да се присъедини към него на ексклузивно парти. Илейн открадва ключ от офиса на Патофф, влиза в тайната стая и открива досието си, което я шокира със своята точност и детайлност. На партито Крейг е представен на Мелани, красива рускиня с протезна ръка, крак и челюст. Регус моли Крейг да му помогне да достави малко „багаж“ и скоро в колата на Пафтофф е натоварен вързан човек, увит в чаршаф и със запушена уста. Крейг се паникьосва и се опитва да избяга. Когато колата спира на бензиностанция и Патофф отива да си купи кафе, Крейг реже чаршафа и открива Мелани вързана там. Крейг освобождава момичето и преди да избяга, Мелани съветва Крейг да намери човек на име Франк Флорес, който може да му каже за Пафтофф. Когато Регус открива, че Крейг е освободил Мелани, той хладнокръвно обяснява, че тя е психично болна наркоманка, която трябва да бъде отведена в клиника.
4 4 Sang

(„Санг“)

Алексис Острандър Тони Басгалоп 24 февруари 2023 г.
Действието отвежда за кратко назад във времето. Регус Патофф идва при самоуверения Санг и му предлага подарък – безсмъртие. Зашеметеният Санг приема Пафтофф за луд, но той спокойно обяснява, че CompWare ще фалира след няколко седмици, но ако Санг иска компанията му да оцелее, е необходимо да подпише договор. Санг подписва договора и наема Регус като консултант, след което Патофф разкрива, че Санг ще умре в рамките на следващите две седмици. Действието се пренася в настоящето. Илейн научава, че компанията все още изпитва финансови проблеми и насърчава Крейг да завърши бързо новата игра Upskirt Jungle. Крейг инсталира шпионски софтуер на телефона на Регус и открива местоположението на Франк Флорес. Патофф решава да увековечи паметта на починалия Санг и инсталира в офиса си статуя на гол Санг в реален размер.
5 5 Sick!

(„Болен“)

Алексис Острандър Тони Басгалоп 24 февруари 2023 г.
Крейг се преструва на болен и отива да се срещне с Франк Флорес в друг град. Флорес се оказва бижутер, който разказва невероятна история. В продължение на няколко години той получава поръчки да направи копия на човешки кости в реален размер от чисто злато. Фаланги на пръстите, ребра, пищяли и така нататък, и накрая - човешки череп. Производството на всяка от 208-те кости е платено с отделен чек и всеки чек е подписан Regus Patoff (Регус Патофф). Когато Крейг изказва предположение, че Патофф е руснак, Флорес му обяснява, че името и фамилията на консултанта са просто съкращение: Registered in U.S. Patent and Trademark Office (Регистриран в САЩ. Служба за патенти и търговски марки) или съкратено Reg.U.S. Pa.T.Off. Веднага след посещението на Крейг няколко маскирани обирджии нахлуват в магазина на Флорес, но Флорес ги убива. Пати, годеницата на Крейг, идва в офиса на CompWare, за да му донесе обяд, но тя не знае, че Крейг се е престорил на болен. Пати среща Регус, той предлага да обядва с него, а Пати му помага да се качи по стълбите, след което Патофф неочаквано я целува по устните. Когато Крейг се връща у дома и казва на Пати, че е болен, момичето разбира, че Крейг я мами. Пати вижда от приложението на телефона, че годеникът ѝ не е бил извън офиса, а е пътувал до друг град. Същата вечер Пати получава съобщение от непознат номер от Патофф.
6 6 Glass

(„Стъкло“)

Шарлот Брандстрьом Тони Басгалоп 24 февруари 2023 г.
След кратко „боледуване“ Крейг се връща на работа и открива, че Регус е одобрил пускането на играта му Upskirt Jungle, но я е преименувал на Mr. Sang's Jungle Adventure. Докато Илейн и Крейг разговарят в офиса, Регус ги снима от такъв ъгъл, че снимките изглеждат интимни. Новата игра е в процес на тестване и Патофф е развълнуван да чуе, че играта получава страхотна реакция. Илейн се среща с няколко играчи, които тестват играта и научава, че са счупили ръцете си на стъклото, защото не са могли да завършат последния етап от играта, в който слон постоянно скача към играча и пада надолу заедно с играча. Пати отива в офиса на CompWare, за да се срещне с Регус, а Крейг, разстроен, че не може да завърши собствената си игра, чупи прозореца на апартамента си с ръка.
7 7 Elephant

(„Слон“)

Шарлот Брандстрьом Тони Басгалоп 24 февруари 2023 г.
Крейг разбира, че Пати е открила неговата измама за „болестта“ и непрекъснато се опитва да се свърже с нея и пише на Пати съобщения, в които се извинява, но тя не му отговаря. Патофф моли служителите си да обмислят маркетингови идеи за рекламиране на играта Mr. Sang's Jungle Adventure и Илейн предлага да пуснат на улицата слон и да го снимат пред билборд с играта. Регус подкрепя идеята, а Илейн се свързва с бившия си приятел Патрис и го манипулира да отвлече слон от зоопарка и да го пусне в центъра на Лос Анджелис. Крейг получава няколко груби съобщения от Пати, но всъщност телефонът е у Патофф, който пише на Крейг. Самата Пати седи в мазето в стаята за архив и непрекъснато пише нещо.
8 8 Hammer

(„Чук“)

Карин Кусама Тони Басгалоп 24 февруари 2023 г.
Регус Патофф се среща с жена, главен изпълнителен директор на компания за производство на роботи, и ѝ предлага следващия си договор за безсмъртие. След като отвлича слон, Патрис го отвежда в Лос Анджелис и го пуска на улицата, но старото животно умира. На фона на този скандал, Патофф стартира продажбите на играта Mr. Sang's Jungle Adventure и организира парти за служителите. Крейг и Илейн проследяват телефона на Пати, но вместо момичето, те откриват, че телефонът е притежание на живата и здрава г-жа Санг, която разкрива, че телефонът ѝ е даден от Патофф. Ядосаният Патрис, който не е получил другата половина от парите, идва в офиса по време на партито, но Патофф го подмамва да го изгони и с помощта на Илейн пращат полицията срещу глупака. Илейн намира неадекватната Пати в стаята с архива в мазето, където тя непрекъснато пише нещо. Крейг едва успява да вразуми годеницата си, след което грабва голям чук и напада Регус. Осъзнавайки, че златният скелет на консултанта носи огромна тежест, Крейг бавно разбива стъкления под под краката на Патофф и настоява той да му каже кой е той. Консултантът обаче не разкрива тайната си, подът под него се счупва и Патофф пада от голяма височина, като отрязва пръста на крака си на парчетата стъкло. Крейг хваща пръста и бяга с Илейн и Пати. Когато полицията пристига, открива само следа от кръв; тялото на Регус Патофф е изчезнало. След известно време Илейн се връща на работа и вижда името си изписано на вратата на главния изпълнителен директор. Пати напуска годеника си, а Крейг сварява пръста на Регус и вижда кост от злато, щом премахва кожата от него. Патофф се връща в CompWare незабелязано, наслаждава се на още един поглед из офиса и след това си тръгва. По телевизията в килията на момчето, което застреля Санг, вървят новини за смъртта на главния изпълнителен директор на компания за роботика. По това време момчето преминава последното ниво на играта с падащия слон и получава златен бонус.
Край на разкриващата сюжета част.

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]