Кралици на ужаса (сезон 2)

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето
Кралици на ужаса сезон 2
Жанр Сатира
Хумор
Черна комедия
Мистерия
Създател(и) Брад Фалчък
Раян Мърфи
Иън Бренан
Актьори Ема Робъртс
Джейми Лий Къртис
Лиа Мишел
Кики Палмър
Глен Поуъл
Абигейл Бреслин
Били Лорд
Джон Стеймос
Тейлър Лаутнър
Джеймс Ърл
Кърсти Али
Страна САЩ
Език Английски
Разпространение
ТВ Канал FOX
Излъчване 20 септември 2016 г. –

Сезон 2 на Американския сериал Кралици на ужаса с жанр комедия и ужаси първоначално започна излъчването си по FOX на 20 септември 2016 г. в САЩ.

На 15 януари 2016 г., FOX обявява, че сериалът е подновен за втори сезон, който ще започне на 20 септември 2016.[1] Ема РобъртсАбигейл Бреслин, Били Лорд, Лиа МишелДжейми Лий Къртис, Нийси Наш, Глен Пауел и Кики Палмър отново ще се въплътят в героите си от миналия сезон. Втория сезон ще вземе място в болница.

Герои[редактиране | редактиране на кода]

Главни[редактиране | редактиране на кода]

Второстепенни[редактиране | редактиране на кода]

  • Глен Пауел – Чад Радуел
  • Джери О'Конъл – Д-р Майк
  • Лора Бел Бънди – Сестра Томас
  • Корнелиус Петър – TBA

Специални Гост-звезди[редактиране | редактиране на кода]

  • Нийси Наш – специален агент Денис Хемфил 
  • Колтън Хейнс – Тайлър

Епизоди[редактиране | редактиране на кода]

Главна статия: Списък с епизодите на "Кралици на ужаса"

# Заглавие Режисура Сценарий Първо излъчване Рейтинг (в милиони)
14 1 „Пищи отново“
("Scream Again")
Брад ФалчъкРаян Мърфи, Брад Фалчък и Иън Бренан 20 септември 2016 г. 2.17
В ретроспекция до 1985, бременна жена прекъсва Хелоуин парти в болница, за да помогнат на съпруга ѝ, тя е насочена към д-р Майк, който по-късно изхвърля тялото на съпруга на бременната жена в блатото зад болницата, докато бременната жена чака. В 2016, декан Мънч е вече икона и купува болница, която наименува „Л.Е.К.“ и наема завършелия в Харвард, д-р Брок Холт и странно студения д-р Касиди Каскейд както и Зейдей, която сега е в първата си година на медицинско училище, декана наема и Шанелите, които са избягали (легално) от лудницата и сега работят в медицинската индустрия. През това време Хестър си признава и отива в затвора. Първия пациент на болницата е Катрин Хобарт, жена която е с диагноза на върколашки синдром, Зейдей предлага за лек да и направят лаботомия, но Шанел и д-р Брок предлагат да сменят диетата, която я оставя без коса. Шанелите я преобразяват и оставят Шанел №5 на гробищна смяна, докато Шанел №1 отива на среща с д-р Холт а №3 с Касиди. Катрин и №5 взимат вана и без да искат се заключват във ваните си. Тогава, новия сериен убиец с името „Зеления гадняр“ влиза баните, обезглавява Катрин с мачете, безпомощната Шанел №5 пищи докато убиеца се обръща към нея.
15 2 „Брадавици и всичко“
("Warts and all")
Брадли БиюуекаБрад Фалчък 27 септември 2016 г. 1.70
След като полицията оглежда убийството на Катрин, Зейдей и Чембърлийн са убедени, че декан Мънч стои зад всичко за това решават да се разровят в миналото на болницата и откриват че в нощта на Хелоуин 1986, Зеления гадняр убива всички в болницата. Мъж на име Тайлър, който има аерофолиева болест идва в болницата за помощ. След това Шанел бива изплашена от Чад, който носи костюма на Червения дяволи, той е дошъл тук да си върне Шанел и, за да намери лек за болестта на приятеля му Рандъл. Мънч признава че тя е отворила болницата за да открие лек за нейната недиагнозирана болест и по-късно е атакувана от Зеления гадняр, който избягва. Уплашена, декана вика специален агент на ФБР Денис Хемфийлд да разреши случая. Мънч и Шанелите отиват до строга защитаваната лудница, където държат Хестър и там те научават че тя знае детайли за Зеления гадняр и за миналото на болницата. Тайлър се подготвя за лазерната си операция, но е заловен от Зеления гадняр, който го убива.
16 3 „Кандидати за ръце“
("Handidates")
Барбара БроунИан Бренан 11 октомври 2016 г. 1.59
Шанелите и декан Мънч изхвърлят мъртвото тяло на Тайлър в блатото. Рандъл се събужда, излекуван от болестта си, Скачащия французин и бива убит от Зеления гадняр. Шанелите и декан Мънч отиват в лудницата където Хестър им дава улика за това кой може да бъде убиеца и декан Мънч решава че нямат нужда от Хестър вече защото са открили кой е. Чад разказва на Мънч за ръката на д-р Брок Холт и Чад започва да търси нов донор на ръка. Нова пациентка, която получава оргазми на всяка една минута се чекира в болницата за лечение. След това когато Шанел №3 и Касиди са насеме, №3 му казва че досега не е изпитвала оргазъм а Касиди ѝ казва че той е мъртъв. През това време Зейдей и Шанелите се чудат защо Хестър е казала на Шанел да използва крем „Езерин“, евентуално Зейдей разрешава главоблъсканицата и това ги отвежда до стар работник в болницата. Д-р Мънч, Денис, Зейдей и Шанелите отиват да посетят старият работник и той им разказва как на Хелоуин парти през 1986 всички са били убити. След тяхното проучване Мънче спира операцията на ръката на Брок. Номер Три и Касиди намират лека за жената с оргазмите, а Чад предлага на Шанел да се ожени за него. След успешното излекуване на жената, Зейдей и Чембърлийн я изпращат само, за да намерят Зеления гадняр, който обезглавява жената, напада Чембърлийн и оставя Зейдей. Денис премества Хестър в болницата. Шанел е пред олтара, чакайки Чад да се появи, но вместо това тялото му пада през тавана и пада пред нея мъртъв.
17 4 „Син Хелоуин“
("Halloween Blues")
Лони ПеристереБрад Фалчък 18 октомври 2016 г. 1.43