Кулосари (метростанция)

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето
Хелзинкско метро
Руохолахти Руохолахти
Кампи Кампи
Раутатиентори Раутатиентори
Хелзинкски университет Хелзинкски университет
Хаканиеми Хаканиеми
Сьорняйнен Сьорняйнен
Каласатама Каласатама
Кулосари Кулосари
Хертониеми Хертониеми
Сиилитие Сиилитие
Итякескус Итякескус
BSicon ABZgl.svgBSicon STR+r.svg  
BSicon STR.svgBSicon BHF.svg Пуотила
BSicon STR.svgBSicon BHF.svg Растила
BSicon STR.svgВуосаари Вуосаари
BSicon STR.svg  
Myllypuro Мюллюпуро
Контула Контула
Мелунмяки Мелунмяки

Метростанция Кулосари(на фински: Kulosaari; на шведски: Brändö) e наземна станция на Хелзинкско метро, в столицата на Финландия. Тя обслужва кварталa на остров Кулосари, източно Хелзинки.

Станцията е една от първите метростанции, открити в Хелзинки, на 1 юни 1982. Проектиране е от Jaakko Ylinen и Jarmo Maunula. Намира се на 1.9 километра от Каласатама и на 1.4 км от Хертониеми

През 2010 година започна обновяването на метростанцията. Ремонтирани са всички настилки, като е построена нова зала за билети и са поставени ескалатори. Осветлението е било ремонтирано, също така перонът е с увеличена височина, добавен е авариен изход. Станцията не е спирала да работи, но е работила с намален капацитет. Официално е завършена в началото на септември 2011 година.

Транспорт[редактиране | редактиране на кода]

На метростанцията може да се направи връзка с:

  • автобуси с номера: 16, 58, 58B, 59, 85N, 90A, 90N, 92N, 94N, 95N, 96N, 97N, 830, 835, 840, 850, 870

Метростанцията разполага с паркинг за 38 автомобила.

Криейтив Комънс - Признание - Споделяне на споделеното Лиценз за свободна документация на ГНУ Тази страница частично или изцяло представлява превод на страницата „Kulosaari metro station“ в Уикипедия на английски. Оригиналният текст, както и този превод, са защитени от Лиценза „Криейтив Комънс - Признание - Споделяне на споделеното“, а за съдържание, създадено преди юни 2009 година — от Лиценза за свободна документация на ГНУ. Прегледайте историята на редакциите на оригиналната страница, както и на преводната страница. Вижте източниците на оригиналната статия, състоянието ѝ при превода и списъка на съавторите.