Направо към съдържанието

Легенда за синьото море

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Легенда за синьото море
푸른 바다의 전설
ЖанрФентъзи
Романтика
Драма
Създател(и)Парк Джи-юн
АктьориЧон Джи-хьон
И Мин-хо
Страна Южна Корея
ЕзикКорейски
Епизоди20
Продукция
Изпълнителен продуцентКим Сън-джунг
Джини Джин-хи Чой
Лий Джиюн
Продуцент(и)Culture Depot
Studio Dragon
Времетраене70 минути
Разпространение
ТВ каналSBS
Излъчване16 ноември 2016 г. – 25 януари 2017 г.
Външни препратки
Официален уебсайт
Страница в IMDb

„Легенда за синьото море“ (на корейски: 푸른 바다의 전설; на английски: The Legend of the Blue Sea) е южнокорейски сериал, който се излъчва от 16 ноември 2016 г. до 25 януари 2017 г. по SBS.[1][2]

Телевизионният сериал е съсредоточен върху любовната история на Хо Джун-Дже, син на богат бизнесмен и русалката Шим Чонг.

Джун-Дже се превръща в умен младеж, който обаче печели парите си по особен начин след развода на родителите си. Той, заедно с двама приятели ограбват хора, придобили парите си нечестно. За целта използват различни схеми, дегизировки, влизат успешно в различни роли и умеят да си играят с ума на хората. При една от акциите, случайно или не, Джун-Дже среща момиче, което видимо е доста объркано от заобикалящия го свят и не помни нищо. Това е русалката на име Шим Чонг.

Фокусирайки се върху прераждането, съдбата и несподелената любов, тяхната приказка е съпоставена с паралелната история на въплъщенията им от епохата на Чосон, градския глава Ким Дам-Ньонг и русалката Се-Хуа. За жалост тогава любовта им завършва трагично, чрез смъртта и на двамата...

Но дали в това прераждане ще успеят най-накрая да бъдат щастливи? Гледайте докрай и разберете!

Край на разкриващата сюжета част.

В България сериалът започва на 1 септември 2021 г. по bTV Lady с дублаж на български език и завършва на 28 септември.[3] На 5 май 2022 г. започва повторно излъчване и завършва 1 юни.