Лори Маккена

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Jump to navigation Jump to search
Лори Маккена
LoriMcKennaNewBedfordSummerfest2006.jpg
Информация
Родена
22 декември 1968 г. (49 г.)
Инструменти пеене, китара
Активни години от 1998 г. досега
Музикален издател Warner Bros. Records
Лори Маккена в Общомедия

Лори Маккена (на английски: Lori McKenna) е американска фолк певица и авторка на песни. Тя живее в Масачузетс заедно със съпруга си и петте им деца.

Маккена започва да пише песни като тийнейджър и става професионален автор на 27-годишна възраст, когато тя е вече женена и има 3 деца. Тя започва да пее на „отворени вечери“ в Бостън и след това и на собствени представления. Работейки заедно с мениджъра си Габриел Ънгър, певицата успява да реализира четири независими СД-та Paper Wings and Halos, Pieces of Me (продуцирано от Крит Хармън), The Kitchen Tapes (само-продуцирани демота), и Bittertown (продуцирано от Лорн Ентрес).

През 2004 г. Маккена подписва публично споразумение с Harlan Howard Music. Певицата получава повече внимание през 2005 г, когато Фейт Хил записва кавъри на четири от песните ѝ - три от които влизат в релийза на Хил от 2005 г. Fireflies. През 2007 г. Маккена заминава на турне заедно с Хил и Тим МакГроу. Най-новият албум на певицата, Unglamorous, излиза на 14 август, 2007 г.

В допълнение на собствените си албуми Маккена участва и като автор на някои от песните в албуми на други изпълнители като Питър Гейбриъл, Нийл Янг и Менди Мор.