Милен Марчев

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Милен Марчев
Роден
15 ноември 1967 г. (1967-ноември-15) (56 г.)
Милен Марчев

Милен Христов Марчев е български журналист, копирайтър и продуцент, работил в някои от най-популярните печатни медии през 90-те години на ХХ век, в две големи международни рекламни агенции и като директор комуникации в Брюксел.

Журналист[редактиране | редактиране на кода]

Той започва кариерата си през 1991 година с основаването на националния всекидневник "24 часа", където е завеждащ отдел, през 1996 година става редактор, а година по-късно и главен редактор на седмичното политическо списание СЕГА, предшественик на Сега (вестник). През 1999 година заедно с известния диджей и радиоводещ Ясен Петров създава месечното лайфстайл списание "Метрополис", което излиза само в продължение на две години.

Рекламист[редактиране | редактиране на кода]

През 2000 година Милен Марчев започва в рекламната индустрия, като тръгва от копирайтър в софийския клон на международната агенция BATES. Тогава агенцията е представлявана в България от сръбската "S Team", по-късно трансформирана в Ню Момент - една от най-успешните български рекламни агенции в периода 2000-2015.

Специалист по Комуникации[редактиране | редактиране на кода]

През 2015 година е поканен да поеме длъжността директор комуникации в централата на Партията на европейските социалисти в Брюксел, където работи и до днес.

Училища, хоби и други[редактиране | редактиране на кода]

Милен Марчев, както и много други български журналисти, е възпитаник на Националната гимназия за древни езици и култури, където през 1984 година участва в създаването на рок група Б.Т.Р.

Той е и запален мотоциклетист, като няколко години организира в България международното събитие Distinguished Gentleman's Ride.