Момичето, което вижда миризми

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Момичето, което вижда миризми
냄새를 보는 소녀
ЖанрРомантика
Съспенс
Фентъзи
Драма
СценарийИ Хи-мьонг
РежисураБек Су-чан
О Чунг-хуан
АктьориПак Ю-чун
Шин Се-кьонг
Намконг Мин
Юн Джин-со
Страна Южна Корея
ЕзикКорейски
Епизоди16
Продукция
Изпълнителен продуцентИ Йонг-сок
Мин Йон-хонг
Чанг Сун-ук
Изпълнителни продуцентиКим Йонг-джин
Продуцент(и)SBS Plus
Времетраене70 минути
Разпространение
ТВ каналSBS
Излъчване1 април – 21 май 2015 г.
Външни препратки
Официален уебсайт
Страница в IMDb
Момичето, което вижда миризми в Общомедия

„Момичето, което вижда миризми“ (на корейски: 냄새를 보는 소녀; на английски: The Girl Who Sees Smells) е южнокорейски сериал, който се излъчва от 1 април до 21 май 2015 г. по Ес Би Ес.[1][2][3][4]

Сюжет[редактиране | редактиране на кода]

Ън Сол се прибира от училище и открива, че родителите ѝ са убити. Докато самата тя бяга от убиеца, е блъсната от кола и изпада в кома.

При разследването полицията открива, че в кожата на родителите на Ън Сол е издълбан специален баркод, дело на серийния убиец „Баркод“. Главният детектив по случая, О Дже Пьо, осъзнава, че момичето е единственият оцелял свидетел.

Същата вечер Че Му Гак е в болницата, за да посети по-малката си сестра, също на име Ън Сол, която е приета с леки наранявания след автобусна катастрофа. Но когато отива до леглото ѝ, той я намира мъртва с прерязано гърло.

Шест месеца по-късно Ън Сол се събужда от комата, но няма никакви спомени за живота си, а лявото ѝ око е станало зелено без научно обяснение. Освен това е придобила уникалната способност да „вижда“ миризмите като видими цветове и форми – по тях може да проследи къде са били хората, защото техните дълготрайни аромати са като следа. За да я защити, детектив Дже Пьо я осиновява и ѝ измисля нов живот, в който той е истинският ѝ баща, а името ѝ е Чо Рим.

От друга страна, Му Гак е толкова травмиран от смъртта на сестра си, че изпада в клинична смърт за десет дни. Когато се събужда, установява, че е загубил обонянието, вкуса и чувството си за болка. Той е твърдо е решен да залови убиеца. Без да познават болезнената семейна история на другия, Чо Рим и Му Гак се срещат. Способността на Чо Рим да вижда миризми се превръща в голяма помощ за Му Гак и те стават много близки.[5]

Актьори[редактиране | редактиране на кода]

  • Пак Ю-чун – Че Му-гак
  • Шин Се-кьонг – О Чо-рим / Че Ън-сол
  • Намконг Мин – Куон Дже-хи / Джей Куон Форд
  • Юн Джин-со – Йом Ми
  • Чонг Ин-ги – О Дже-пьо
  • Нам Чанг-хи – Чо Ин-бе
  • О Чо-хи – О У-я
  • Чонг Чан-у – Уанг Джи-банг
  • Пак Джин-джу – Ма Е-ри
  • И Уон-чонг – Канг Хьок

Източници[редактиране | редактиране на кода]

  1. Convincing plot key to supernatural drama // April 6, 2015. Посетен на April 8, 2015.
  2. Park Yoo Chun, Shin Se Kyung, Nam Goong Min and More Read Scripts Together for The Girl Who Sees Smells // March 6, 2015. Архивиран от оригинала на 2015-03-07. Посетен на March 11, 2015.
  3. JYJ′s Park Yoo Chun and Shin Se Kyung Unveil Opening Scene Filming for The Girl Who Sees Smells // March 10, 2015. Архивиран от оригинала на 2015-04-02. Посетен на March 11, 2015.
  4. Park Yoo-chun and Namkoong Min want to swap roles // May 10, 2015. Посетен на May 20, 2015.
  5. The Girl Who Sees Smells // Viki. Посетен на 23 януари 2024.