Мосю Ернест Льоклер

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към: навигация, търсене
Мосю Ернест Льоклер
герой 
от Ало, ало!
Характеристики
Националност Flag of Free France 1940-1944.svg Франция
Работа Фалшификатор и пианист
Първа поява Отчаяни опити в гробището
Последна поява Уникъл на времето
Завръщането на Ало, ало!
Филмови адаптации
Актьор/Актриса Дерек Ройл и
Робин Паркинсън

Мосю Ернест Льоклер е измислен герой в сериала Ало, ало! от BBC излъчван в периода от 1982 до 1992 г. Ролята е изиграна от актьорите Дерек Ройл и Робин Паркинсън. В българския дублаж се озвучава от Стефан Димитриев.

Льоклер пристигнал в Нувйон след като неговия брат Роже Льоклер го посещава в затвора и те решават да си сменат местата, тъй като Роджър му казал, че храната в затвора не е по добра от тази на мадам Едит. Ернест неговия брат обаче първоначално бил недоверчив, но после се уверил в приказките му.

Също като брат си той е бил стара любов на мадам Фани майката на Едит и работи като фалшификатор в ресторанта на Рене. Ролята първоначално е била изиграна от Дерек Ройл в 6-ти сезон сниман през 1989 г., но след внезапната му смърт на следващата година измисления герой на BBC трябвало набързо да се преработи преди да започнат снимките и на следващите сезони. След смъртта на Ройл неговата роля е била изиграна от Робин Паркинсън, който в действителност бил много по-млад от изобразяването си в сериала, затова те са бил принудени да направят своят герой да изглежда стар. Той продължава участието си до края на сериината комедия през 1992 година.