Нексо

от Уикипедия, свободната енциклопедия

Heкco е онлайн платформа за съхранение и търговия с криптовалути. Компанията е основана е през 2018 година.[1] Дейността й започва с предлагане на кредитни продукти, които предоставят възможност на клиентите да изтеглят кредит във фиатни пари, използвайки криптовалутните си активи като залог. Платформата предлага възможност за търговия с над 60 криптовалути, като регулярно добавя нови активи към своето портфолио. Според официални данни към ноември 2022 година в компанията работят 596 служители.

История[редактиране | редактиране на кода]

Основатели на Heкco са Антони Тренчев, Калин Методиев и Коста Кънчев.

Nехо започва своята дейност като предлага кредитни продукти, базирани на блокчейн технологията. През 2018 година компанията пуска първата си кредитна услуга, която позволява на клиентите да използват своите криптовалути като обезпечение за кредит, без да се налага да ги продават. През 2022 година Nехо представя своя кредитна карта, обезпечена с дигитални активи.[2]

Heкco издава свой собствен койн, наречен NЕХО, който предоставя преференциални условия на ползвателите на платформата. Този токен е наличен за търговия в популярни криптоборси като Бинанс, Битфинекс и Хуоби.[3]

Друг важен аспект на платформата на компанията е нейният портфейл за криптовалути. Той позволява на клиентите да съхраняват и управляват своите активи сигурно. Портфейлът е защитен с високи стандарти на безопасност и предоставя удобен и интуитивен интерфейс за управление на активите.

Освен да използват платформата за кредитна линия обезпечена с крипто активи, клиентите на Nехо могат да се възползват и от депозитния продукт на компанията. Той им позволява да получават доходност от своите дигитални активи под формата на лихва.

Nехо разполага и с ексчейндж, синхронизиран с водещи крипто борси, където клиентите могат да търгуват с различни криптовалути. Приложението е лесно за използване и осигурява бързи и безопасни трансакции. Ексчейнджът функционира при високи стандарти на безопасност и осигурява защита на данните и средствата на клиентите. Той предлага ливъридж опции и конкурентни обменни курсове.

През 2022 година компанията започва планирано изтегляне от пазара в САЩ заради неразбирателството с локалните власти.

Към 2023 година Nехо има над 5 милиона клиенти от цял свят, което я прави един от най-големите и утвърдени доставчици на финансови услуги, базирани на криптовалути. Компанията е получила множество отличия и е призната за своя иновативен подход към управление на финансите, силния си ангажимент към сигурността и изключителното обслужване на клиентите.

Сигурност[редактиране | редактиране на кода]

Една от ключовите характеристики на Nехо е сигурността. Компанията съхранява клиентските средства в одитирано и застраховано крипто хранилище.[4] Платформата на Nехо притежава протоколи за сигурност, гарантиращи безопасността на клиентските данни и средства.

Източници[редактиране | редактиране на кода]