Нинджаго: Майстори на Спинджицу

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето
Нинджаго: Майсторите на Спинджицу
Lego Ninjago: Masters of Spinjitzu
Жанр Екшън, комедия
Сценарий Dan and Kevin Hageman
Актьори Винсънт Тонг
Кърби Мороу
Брет Милър
Джилиян Майкълс
Пол Добсън
Кели Мецгър
Марк Oливър
Катлийн Бар
Начална мелодия Weekend Whip
Крайна мелодия Weekend Whip
Език Български
Сезони 14
Епизоди 180 (списък с епизоди)
Разпространение
ТВ Канал Cartoon Network
Страница в IMDb

„Нинджаго: Майсторите на Спинджицу“ (известно като Нинджаго) е американско-датска екшън комедия, която разказва приключения на шест нинджи: Кай, Коул, Джей, Зейн и Лойд (както от сезон 2), и Ния (както от сезон 5). Сериалите са базирани на Лего играчките със същото име.

Преглед[редактиране | редактиране на кода]

Шоуто се развива в измислен свят на Нинджаго, място, вдъхновено от източноазиатските митове и култура. Мястото е разделено между правилното на Нинджаго и Тъмния остров, където Върховния лорд рано пребивавал. Той разполага с подземен свят, където е разположено злото.

Герои[редактиране | редактиране на кода]

 • Кай (озвучава се от Винсънт Тонг) – Елементен майстор на Огъня и червена нинджа и по-големият брат на Ния и Ема. Той е назначен от учителя Фу да тренира, за да стане Нинджа заедно с Коул, Джей, Лойд, Ния Ема и Зейн. Той, Ния и Ема работеха в магазина на липсващия му баща, докато се появи Самукай с армия от скелети. С помощта на мъдрия учител Ву, Кай научил Спинджицу и открил негови три други съотборници.
 • Коул (озвучава се от Кърби Мороу) – Елементен майстор на Земята и черна нинджа, който беше избран да защити Зелената Нинджа заедно с още четири други съюзници също много харесва Ема. Той е бил нает от Ву да стане Нинджа заедно с Джей, Зейн, Кай, Ния, Ема и Лойд. През времето, те били близки приятели и се биеха срещу змиите и по-късно Каменната армия. След като Лойд победи Върховния Лорд и баща му се освободи от злото, мир настъпи след като Пайтор се завърна с цел Върховния Лорд да стане Златния Господар и командващ армията на Ниндроидите. По това време Джей и Коул се биеха за сърцето на Ния. Конфликтът свърши, когато Зейн пожертва себе си да победи Върховния Лорд веднъж и завинаги. В пети сезон той и нинджите искаха да вземат свитъка от къщата на Сенсей Янг, за да научат Еърджицу, обаче Коул не успя да излезе навреме и се превърна в призрак, но в Деня На Напусналия (Day of the Departed) искаше да си отмъсти на Сенсей Янг заради превръщането му в призрак и той го победи със своите могъщи сили. Във финала той отвори измерение и хвърли Коул в него като изчезна за миг, всички Нинджи се бяха разтревожили заради загубата на Коул, но те неслучайно му чуха гласа и се оказа, че Коул отново се превърна в човек (т.е. той не беше призрак повече). Историята завърши като празненство за тях.
 • Джей Уолър (озвучава се от Майкъл Адамтуейт) – Елементен майстор на Светкавиците и синя нинджа. Той беше назначен от учителя Ву да тренира, за да стане Нинджа заедно с Коул, Кай, Лойд, Ния Ема и Зейн. Групата се присъедини с близки приятели и се биеха срещу много битки срещу змиите и други противници. Джей беше също така първата Нинджа за майстор по Спинджицу и втори за отключването на неговия Истински Потенциал. Както така и приятелят на Ния.
 • Зейн (озвучава се от Брет Милър) – Елементен майстор на Леда и титаниева нинджа (предишно бяла нинджа) като първия Ниндроид. Първоначално напусна без цел след смъртта на баща си и е бил нает от Ву в обучение да стане Нинджа заедно с Коул и Джей. Първия му тест беше да атакува Кай, който скоро щеше да стане четвъртата Нинджа – повече от тяхното несъгласие. Скоро четиримата станаха близки приятели и се биеха заедно в няколко битки срещу змиите и други противници. Зейн беше също първата Нинджа с отключването на Истинския потенциал, изучаващ произхода през миналото си.
 • Лойд (Лойд Гармадон; озвучава се от Джилиян Майкълс) – Зелена нинджа, единственият майстор на Енергия и двоен лидер и най-младият в екипа на Нинджите. Той е сина на Майстор Гармадон (баща си), който е наречен Сенсей Гармадон (преди е бил Лорд Гармадон и той се е опитал да отмъсти на Нинджите) и Мисако, която е била майка на Лойд и съпруга на Гармадон.
 • Ния (озвучава се от Кели Мецгър) – Елементен майстор на Водата и по-малката сестра на Кай и Ема. Когато двамата с Кай и Ема работеха в магазина, Ния беше отвлечена от Скелетите. След като беше спасена, тя се премести при Нинджите, когато се настаниха в кораба и тъй като манастира беше изгорен от змиите, тя скоро усети умора и се изключи от екипа и създаде идентичност, наречен Самурай Хикс, който да се бие със змиите. Тя е израснала толкова уверена в тази роля, че
 • дори когато Учител Ву ѝ помага да бъде пълноправна Нинджа, тя отказала. През това време Джей започнал връзка с нея.
 • Ема (Озвучава се от Ашли Бийн) – доведена сестра на Кай и Ния. Тя харесва Кол който изпитва чувства към нея те стават гаджета но скоро се разделят. тя е елементен майстор на боята.
 • Сенсей Фу (озвучава се от Пол Добсън) – учител, обучаващ Нинджите на Спинджицу. В първи епизод е обучавал Кай. Отначалото не е можел, но след това е започнал да свиква, също така той е брат на злия Лорд Гармадон, който се превърна в Сенсей Гармадон. Един от учениците му е Моро. Но на финала на сезон 7 се е бил с Крук и Акроникс и е бил победен с острието на времето, младостта му се е върнала и в сезон 8 е бил открит от Коул, но в сезон 9 е тийнейджър.
 • Мисако – Мисако е археолог и близък съюзник на Нинджите. Тя е майката на Лойд, отчуждената съпруга на Гармадон, както и снахата на Ву и снахата на Първия Учител на Спинджицу. След завръщането на Каменната армия, Мисако се събра отново с Ву и се срещна с Нинджите, помагайки им в стремежа им да се бият с Върховния лорд и Гармадон. След като Върховният лорд се всели в Гармадон, Лойд се бори срещу него в последната битка, като че ли го унищожава, като в същото време пречиства Гармадон от злото му. След това Мисако и Лойд заминаха с Гармадон с надеждата да възстановят живота си.
 • Дарет (известен също като Grand Master Dareth или Brown Ninja (кафявата нинджа) е спокоен, самопровъзгласен майстор на карате, който притежава Laughy's. Веднъж той е притежавал малко доджо, наречено „Mojo Dojo на Grand Sensei Dareth“, където е преподавал на група студенти.

Злодеи[редактиране | редактиране на кода]

 • Самукай и армията от скелети – Самукай беше страховит генерал на Скулкин с четири ръце. По някое време той умира и се преражда като Скулкин в Подземния свят, където обединява армията на немъртвите и става техен цар. След прогонването на Гармадон, Гармадон превзема Подземния свят и става новият владетел на царството. Независимо от това, Самукай запазва позиция високо в йерархията на Подземния свят като втория командващ на Гармадон и запазва титлата „цар на Подземния свят“, докато изпълнява волята на своя началник.
 • Хипнобраи – Хипнобраите са племе от серпентини. Те могат да хипнотизират хората по желание, като по този начин племето им назовава игра на думи на думата „хипнотизирай“ (хипно-кобраи). Лидера е Скейлс. Втори лидер – Слитра.
 • Констриктаи – Те са едно от петте серпентински племена. Констриктаите бяха освободени от гробницата си от Pythor (Пайтор) и заедно със своите колеги, те се впуснаха в стремежа си да събудят Великия поглъщател. Докато този план успя, звярът беше убит от Гармадон. След като Серпентинът го предаде, констриктайците и техните събратя пътуваха под земята, препъвайки се през Каменната армейска гробница. На влизане те били изправени пред възродената Каменна армия, която нападнала Серпентина и ги заклещила в гробницата.
 • Фангпири (англ. The Fangpyre) – едно от серпентинските племена с цвят червено-бяло, управлявани от злия Лойд Гармадон.
 • Веномари (Venomari) – едно от змийските народи, имащи цвят зелено-светло зелено, които пръскат киселина. В един епизод я използваха на Кай, за да му се привиждат елфи и зли джуджета.
 • Пайтор (англ. Pythor P. Chumsworth (Пайтор П. Дружелюбни)) е самозваният генерал и единственият оцелял от племето Anacondrai. Той е запечатан с братята си в гробницата Анакондра след поражението на Змиеносеца в Змийската война. След като е освободен, той обединява Серпентините и отприщва Великия поглъщател на Нинджаго. Схемата обаче се обърнала ужасно и Пайтор се превърнал в една от първите жертви на звяра, заедно с учителя Ву. Дълго смятан за починал, Пайтор изведнъж изплува отново по време на ниндроидите, съюзявайки се с всемогъщия Върховен лорд, за да отмъсти на нинджите. За пореден път схемите му бяха провалени, след като той беше задавен от хапче, което го смали и Златният майстор беше унищожен от Зейн като се пожертва. След това е изпратен в затвора Криптариум.
 • Анакондраи – лилави змийски генерали, ръководени от Майстор Чен и Клаус.
 • Лорд Гармадон – е жадният за власт Властелин на Разрушението, както и възродената зла форма на бившия ментор на нинджите, Учителят Гармадон. Той е първородният син на Първия Спинджицу Учител, по-големият брат на Ву, отчужденият съпруг на Мисако и бащата на Лойд. Гармадон е израснал, изучавайки изкуството на нинджата заедно с брат си. Като дете Гармадон е ухапан от Великия поглъщач и заразен със зло, което го отвежда по по-тъмен път, през който той непрекъснато ще бъде изкушаван по времето си като един от героите на Нинджаго. Години след Серпентинската война, той и Мисако имаха син на име Лойд, за когото той се грижеше дълбоко въпреки развратената си душа. В крайна сметка той се загуби от влиянието на отровата и се превърна в зъл военачалник, изгонен в Подземния свят след кулминационна битка с Ву.
 • Великия унищожител – грамадна змия, която беше създадена от Пайтор с намирането и поставянето на 4 остриета преди спирането му на нинджите, който разрушава всичко по пътя си, унищожавайки кораба на Нинджите и Ву.
 • Ниндроиди – метални роботи, създадени от Пиксел.
 • Майстор Чен – Господарят Чен беше лидер на престъпна империя и бивш собственик на Noodle House на г-н Чен. Майстор на измамата, Чен е отговорен за змиевидната война, което го кара да бъде заточен на усамотен остров, със змиевидният серпентин. През годините Чен изгражда своята престъпна империя, като същевременно печелеше пари в град Нинджаго чрез къщата си с юфка. Той също имаше дъщеря Скайлор, която наследи елемента на Амбър от майка си.
 • Клаус (видян също и в сезон 6, когато намираше чайника на Тайрън, за да освободи Надакан) – е бившият втори командир на Учителя Чен и майстор на тъмна магия. Подобно на господаря си, Клаус има история с Гармадон, след като е тренирал с него през младостта си под управлението на Чен. През това време той загуби възможност да стане дясната ръка на Чен в битка с Гармадон в тренировъчния двор, като по този начин предизвика омразата си срещу него.
 • Моро – един от учениците на учителя Ву, елементен майстор на вятъра, който вярваше, че е предопределен да бъде Зелената нинджа. Намерен от Учител Ву, когато е бил дете и обучен за първия ученик на господаря си, той е решен да докаже грешката на съдбата, след като Златните оръжия не са го избрали за легендарния спасител. След като напуска Ву в търсене на съдбата си, Моро загива в Пещерите на отчаянието, докато търси Гробницата на Първия Учител на Спинджицу, а духът му е прогонен в Прокълнатото царство в резултат на предишни действия.
 • Надакан – Надакан е капитанът на небесните пирати, бившият собственик на Крепостта на нещастието и последният жив джин. Преди много години той събра екипажа си и доминира в моретата на Нинджаго, докато не се изправи пред съперник, капитан Сото. Сото го хвана в капана на Чайника на Тайрън, докато екипажът му беше ограден от Шестнадесетте царства. Също така използва кристала, за да отиде при баща си, който му даде „Меча на душите“, за да ги използва срещу нинджите и учителя като им вземе техните души.
 • Крукс – лидер, заедно с Акроникс, който контролира змийски воини.
 • Акроникс – е един от двата настоящи (и безсилни) Елементални Господари на Времето. Той е по-малкият брат близнак на Крукс. Веднъж гордия Учител на Елементите, който помогна да спечели Войната на змиите, Акроникс и брат му предадоха Елементарните Учители, тъй като вярваха, че техният елемент е най-силният.
 • Харуми – Принцеса Харуми (известна също като Тихата, Нефритната принцеса или Руми) е принцеса на Нинджаго и основател на Синовете на Гармадон. След като загуби родителите си по време на буйството на Великия поглъщател, Харуми беше осиновена от императора и императрица на Нинджаго. В продължение на години тя търсеше отмъщение срещу нинджите, защото позволи смъртта на родителите си, и се възхищаваше на лорд Гармадон, който уби самия Велик унищожител.

Сезон 8: Синовете на Гармадон[редактиране | редактиране на кода]

Sons of Garmadon (в превод – Синовете на Гармадон).Първите 7 минути на премиерата на първия епизод са пуснати на 23 юли 2017 г. Трейлърът е пуснат на 5 януари 2018 г., но също така първият епизод е бил даван в Австралия на 20 януари 2018 г. В него нинджите трябва да спрат Синовете на Гармадон, които искат да съживят лорд Гармадон с помощта на 3 Они маски. Лойд е влюбен в Харуми, но тя се оказва, че е злодей. Те разбират, че Пиксел е самурай Екс, а Харуми – Фантома. На финала: Коул, Зейн, Джей, Кай и бебе Сенсей Ву се озовават с разбития Дар на съдбата в страната на Они, а Лойд, Ния, Скайлер, Дарет, Mисако и населението на Нинджаго остават под робството в Нинджаго Сити на Лорд Гармадон и Харуми.

Сезон 9: Преследвани[редактиране | редактиране на кода]

Зейн, Кай, Джей, Коул и бебе Сенсей Ву се озовават в страната на Они. Майката на всички дракони (Първородната) е талисман, който няма фокусен характер. Железният барон, лорд Гармадон и Харуми служат като главни противници, а ловците на дракони и Синовете на Гармадон са злодеите на сезона. Докато Джей, Зейн, Кай, Коул и бебе Сенсей Ву са в първото царство са изправени срещу Железният барон. Те трябва да се върнат в Нинджаго. Но в Нинджаго цари хаос и разруха. Лойд, Ния, Ема, Дарет и Мисако, заедно с елементните майстори са главни защитници на Нинджаго Сити. А Лорд Гармадон и Харуми се опитват да се изправят срещу тях. На финала Лойд побеждава лорд Гармадон и в края на епизода празнуват, както и нинджите се връщат от Първото царството.

Сезон 10: Маршът на Они[редактиране | редактиране на кода]

Първия трейлър на сезона е пуснат в YouTube на 4 януари 2019 г. Главният злодей е Они с неговата армия. Лорд Гармадон е в затвора. Също така Коул пада от кораба на нинджите и се води за мъртъв, но когато Они нападат нинджите той идва да ги спаси и става ясно, че е жив. Междувременно Джей планира да предложи на Ния да е негов янг и накрая на сезона тя приема (Jaya forever).

Сериалът започва с 4 пилотни епизода и завършва с 4 финални епизода. Този 10 сезон е последният от серията „Нинджаго – Майсторите на Спинджицу“. От 11-и сезон нататък, вече е само „Нинджаго“.

Сезон 11: Secrets of the Forbidden Spinjitzu[редактиране | редактиране на кода]

Единадесетият сезон на Нинджаго, със заглавие: "Тайните на Забраненото Спинджицу", е продължение от сезон 10 и последван от оригиналните къси епизоди на Prime Empire и сезон 12. Няма конкретен фокусен герой, но Кай е талисманът. Асфеера е главният антагонист на Огнената глава, а Генерал Векс е главният антагонист на Ледената глава. Pyro Vipers и Blizzard Samurai са злодейските герои съответно на Главите на огъня и леда. Главните герои се редуват да четат заглавната карта. Сезонът е разделен на две части - Главата на огъня и Главата на леда.

Prime Empire Original Shorts[редактиране | редактиране на кода]

Ния убеждава Джей да направят нещо заедно, което й харесва за промяна, като взема уроци по танци в танцовия клас на Влад Туту. Джей е показан като страхотен танцьор и Ния разбира, че е такъв, защото играе толкова много на танцуваща видео игра в Arcade Emporium на Benny's. Когато пристигат на аркадата, Джей получава съобщение от Лойд, че Механикът прониква в банков трезор. Джей отговаря, че е изпратил координатите и че той и Ния ще бъдат там веднага щом могат. Въпреки това, Ния спира Джей в неговите песни, казвайки, че първо трябва да направят нещо важно. Краткият епизод завършва с играещи на Dancy Pants и група играчи, които се тълпят наоколо, за да ги развеселят.


Механикът ограбва пари от банка с наскоро модернизирания си камион с юфка, но Лойд, Кай, Коул и Зейн го преследват. Той обаче се измъква, което разочарова Лойд. Джей и Ния пристигат късно, затова Лойд пита къде са били. Ния лъже, че двамата с Джей трябва да се грижат за бизнеса (всъщност са били в Arcade Emporium на Benny's), но Лойд, Кай, Коул и Зейн изглежда, че не им вярват.


Механикът пристига в мазето си, казвайки на компютърен глас, че подобренията на камион с юфка са работили и той завършва обира. Гласът му казва, че обирът е просто „тест за по-голям план“. Когато Механикът пита кой е гласът, гласът казва, че той ще разбере достатъчно скоро.


След като показва на своите поддръжници камиона си, Механикът се разочарова, че не може да накара камиона си за юфка да работи. Той се връща към компютъра и пита дали гласът може да му направи услуга. Неизвестният глас отпечатва чертежи за нова механична ръка, която може да усети нещата, което се харесва на Механика. Краткият епизод завършва с гласа, разкриващ името - Унагами.

Сезон 12: Prime Empire[редактиране | редактиране на кода]

Тийзър: Легендарна аркадна игра се появи отново и целият град Нинджаго е обсебен, но скоро става ясно ... това не е обикновена игра!


Трейлър: „Искате ли да влезете в Prime Empire?“ В свръхвидеоиграта Prime Empire можете да бъдете какъвто искате. Джей, винаги запален геймър, няма търпение да започне да играе. Но когато стотици играчи и Джей изведнъж започват да изчезват безследно, нинджите трябва да влязат в играта и да разберат кой играе Унагами. Сега те трябва да се състезават в приключения и трудни светове на играта, да спечелят и трите Key-tanas - и чак тогава могат да се изправят срещу злия Унагами. Могат ли да достигнат финално ниво и да победят играта?

Сезон 13: Master of the Mountain[редактиране | редактиране на кода]

В този сезон Нинджите са поканени в красивото царство Шинтаро, за да отпразнуват рождения ден на младата принцеса Вания. На пръв поглед Градът на слоновата кост изглежда като девствено място, но нинджите скоро разкриват тъмен, неясен, отдавна забравен подземен свят: Подземията на Шинтаро. След като влизат вътре, те трябва да се борят за свободата си през лабиринт от тунели, покрити с опасности и странни създания, управлявани от безмилостния магьосник с череп (който се мисли за бащата на Вания). Нинджите трябва да изберат пътя си разумно...

The Island[редактиране | редактиране на кода]

Тийзър: Експедиция, ръководена от Мисако, Майстор Ву и Клъч Пауърс, изчезна! С толкова много залагания, нинджите се впускат в спасителна мисия до мистериозен и неизследван остров, пълен с изненади.

Сезон 14: Seabound[редактиране | редактиране на кода]

Когато силите на Ния са разрушени, нинджите тръгват в търсене на отговори и се озовават на дъното на безкрайни океани, където откриват, че нейните сили са свързани с древно митично същество.