Нинджаго: Майстори на Спинджицу

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето
Нинджаго: Майстори на Спинджицу
Lego Ninjago: Masters of Spinjitzu
Жанр Екшън, Комедия
Сценарий Dan and Kevin Hageman
Начална мелодия Weekend Whip
Крайна мелодия Weekend Whip
Сезони 9
Епизоди 95 (списък с епизоди)
IMDb

„Нинджаго: Майсторите на Спинджицу“ (известно като Нинджаго) е американско-датска екшън комедия, която разказва приключения на шест нинджи: Кай, Коул, Джей, Зейн и Лойд (както от сезон 2), и Ния (както от сезон 5). Сериалите са базирани на Лего играчките със същото име.

Преглед[редактиране | редактиране на кода]

Шоуто се развива в измислен свят на Нинджаго, място, вдъхновено от източноазиатските митове и култура. Мястото е разделено между правилното на Нинджаго и Тъмния остров, където Върховния лорд рано пребивавал. Той разполага с подземен свят, където е разположено злото.

Герои[редактиране | редактиране на кода]

  • Кай – Елементен майстор на Огъня и червена нинджа и по-големият брат на Ния. Той е назначен от учителя Ву да тренира, за да стане Нинджа заедно с Коул, Джей, Лойд, Ния и Зейн. Той и Ния работеха в магазина на липсващия му баща, докато се появи Самукай с армия от скелети. С помоща на мъдрия учител Ву, Кай научил Спинджицу и открил негови три други съотборници.
  • Коул – Елементен майстор на Земята и черна нинджа, който беше избран да защити Зелената Нинджа заедно с още четири други съюзници. Той е бил нает от Ву да стане Нинджа заедно с Джей, Зейн, Кай, Ния и Лойд. През времето, те били близки приятели и се биеха срещу змиите и по-късно Каменната армия. След като Лойд победи Върховния Лорд и баща му се освободи от злото, мир настъпи след като Пайтор се завърна с цел Върховния Лорд да стане Златния Господар и командващ армията на Ниндроидите. По това време Джей и Коул се биеха за сърцето на Ния. Конфликтът свърши, когато Зейн пожертва себе си да победи Върховния Лорд веднъж и завинаги. В пети сезон той и нинджите искаха да вземат свитъка от къщата на Сенсей Янг, за да научат Еърджицу, обаче Коул не успя да излезе навреме и се превърна в призрак, но в Деня На Напусналия (Day of the Departed) искаше да си отмъсти на Сенсей Янг заради превръщането му в призрак и той го победи със своите могъщи сили. Във финала той отвори измерение и хвърли Коул в него като изчезна за миг, всички Нинджи се бяха разтревожили заради загубата на Коул, но те неслучайно му чуха гласа и се оказа, че Коул отново се превърна в човек (т.е. той не беше призрак повече). Историята завърши като празненство за тях.
  • Джей (Джей Уолкър) – Елементен майстор на Светкавиците и синя нинджа. Той беше назначен от учителя Ву да тренира, за да стане Нинджа заедно с Коул, Кай, Лойд, Ния и Зейн. Групата се присъедини с близки приятели и се биеха срещу много битки срещу змиите и други противници. Джей беше също така първата Нинджа за майстор по Спинджицу и втори за отключването на неговия Истински Потенциал. Както така и приятелят на Ния.
  • Зейн – Елементен майстор на Леда и титаниева нинджа (предишно бяла нинджа) като първия Ниндроид. Първоначално напусна без цел след смъртта на баща си и е бил нает от Ву в обучение да стане Нинджа заедно с Коул и Джей. Първия му тест беше да атакува Кай, който скоро щеше да стане четвъртата Нинджа – повече от тяхното несъгласие. Скоро четиримата станаха близки приятели и се биеха заедно в няколко битки срещу змиите и други противници. Зейн беше също първата Нинджа с отключването на Истинския Потенциал, изучаващ произхода през миналото си.
  • Лойд (Лойд Гармадон) – Зелена нинджа, единственият майстор на Енергия и двоен лидер и най-младият в екипа на Нинджите. Той е сина на Майстор Гармадон (баща си), който е наречен Сенсей Гармадон (преди е бил Лорд Гармадон и той се е опитал да отмъсти на Нинджите) и Мисако, която е била майка на Лойд и съпруга на Гармадон.
  • Ния – Елементен майстор на Водата и по-малката сестра на Кай. Когато двамата с Кай работеха в магазина, Ния беше отвлечена от Скелетите. След като беше спасена, тя се премести при Нинджите, когато се настаниха в кораба и тъй като манастира беше изгорен от змиите, тя скоро усети умора и се изключи от екипа и създаде идентичност, наречен Самурай Хикс, който да се бие със змиите. Тя е израснала толкова уверена в тази роля, че дори когато Учител Ву ѝ помага да бъде пълноправна Нинджа, тя отказала. През това време Джей започнал връзка с нея.
  • Сенсей Ву – учител, обучаващ Нинджите на Спинджицу. В първи епизод е обучавал Кай. Отначалото не е можел, но след това е започнал да свиква, също така той е брат на злия Лорд Гармадон, който се превърна в Сенсей Гармадон. Един от учениците му е Моро. Но в епизод 1 на сезон 7 се е бил с Акроникс и е бил победен с острието на времето, младостта му се е върнала и в сезон 8 е бил открит от Коул, но в епизод 90 на сезон 9 е тийнейджър.

Season 8: Sons of Garmadon[редактиране | редактиране на кода]

Sons of Garmadon (в превод – Синовете на Гармадон) са нови сериали на Нинджаго от продължението на поредицата Лего Филма: Нинджаго. Първите 7 минути на премиерата на първият епизод са пуснати на 23 юли 2017 г. Трейлъра беше пуснат на 5 януари 2018 г., но също така първият епизод е бил даван в Австралия на 20 януари 2018 г.

Season 9: Hunted[редактиране | редактиране на кода]

Златният дракон магистър е талисман, който няма фокусен характер. Железният барон, лорд Гармадон и Харуми служат като главни противници, а ловните дракони и синовете на Гармадон са гадните злодеи на сезона.

Season 10: March of the Oni[редактиране | редактиране на кода]

Първия трейлър на сезона е пуснат в YouTube на 4 януари 2019 г.