Осъдителни завои

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Осъдителни завои
Vallatud kurvid
Озорные повороты
РежисьориКальо Кииск
Юлий Кун
ПродуцентиКулло Муст
СценаристиДагмар Нормет
Шандор Стерн
В ролитеТерйе Луик
Рейно Арен
МузикаГенадий Поделский
ОператорЕдгар Щийцкобер
МонтажВеера Марвел
РазпространителТаллинфилм
Жанркомедия
спортен
Премиера28 декември 1959 година
Времетраене88 минути
Страна СССР
Езикруски
Цветностчерно-бял
Външни препратки
IMDb

„Осъдителни завои“ (на естонски: Vallatud kurvid) (на руски: Озорные повороты) е съветска комедия от 1959 г., заснета от киностудиото Таллинфилм.

Сюжет[редактиране | редактиране на кода]

Стария Тоомас, който е поставен на пилона на сградата на градската управа в Талин, познава жителите на своя град, и в опит да помогне на всички, се е решил да разкаже една поучителна история за спорта и любовта. Тази история започва в деня, в който девойката Вайке спасява от сигурна смърт кученцето Антонио измъквайки го буквално от под гумите на мотоциклета на състезателя Райво, според когото всички момичета са лекомислени и не са достойни за неговото внимание.

За да докаже, че е прав той се обзалага с другите състезатели, че за една седмица ще успее да спечели сърцето на девойката. Нищо не подозиращата Вайке с охота приема поканата на Райво за среща. Не се знае как всичко е щяло да свърши, ако в тази история не се беше появила Еви, позната на Райво. Тя разказва всичко на сестрата на Вайке – Марет. Възползвайки се от огромната прилика със сестра си, Марет успява да разобличи Райво когато той вече се вижда победител.

В ролите[редактиране | редактиране на кода]

Награди[редактиране | редактиране на кода]

Награда за най-добра женска роля на Терйе Луик на втория кинофестивал на републиките от Прибалтика и Беларус през 1960 г.

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]

Източници[редактиране | редактиране на кода]

  Тази страница частично или изцяло представлява превод на страницата „Озорные повороты“ в Уикипедия на руски. Оригиналният текст, както и този превод, са защитени от Лиценза „Криейтив Комънс – Признание – Споделяне на споделеното“, а за съдържание, създадено преди юни 2009 година – от Лиценза за свободна документация на ГНУ. Прегледайте историята на редакциите на оригиналната страница, както и на преводната страница, за да видите списъка на съавторите. ​

ВАЖНО: Този шаблон се отнася единствено до авторските права върху съдържанието на статията. Добавянето му не отменя изискването да се посочват конкретни източници на твърденията, които да бъдат благонадеждни.​