Направо към съдържанието

Павел Глоба

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Павел Глоба
Павел Павлович Глоба
Роден
16 юли 1953 г. (71 г.)
Семейство
СъпругаТамара Глоба

Уебсайтwww.globa.ru
Павел Глоба в Общомедия

Павел Павлович Глоба (роден на 16 юли 1953 г., Москва) е съветски и руски астролог, телевизионен водещ, радиоводещ и писател.

Баща му е Павел Филипович Глоба (7 януари 1918 г. – 28 октомври 1983 г.), по професия е пейзажист и баталист, член на Съюза на художниците на СССР, произхожда от дворянско семейство. Майка му е Нина Ивановна Глоба (р. Гантимурова, р. 1926 г.), от семейството на князете Гантимурови, лекар, също практикува изцеление (тя лекува чрез полагане на ръце). Неговият дядо по майчина линия също е бил лекар и астролог, а баба му според Глоба е била зороастрийка, взета от Персия от дядо му за жена, произхождаща е от семейството на Хебр.[1]

От 1982 до 1984 г. работи в Московския градски архив. От 1983 до 1984 г. работи като нощен пазач. От 1982 г. е директор на създадената от него „Авестийската асоциация на астрологията“, както и Комисията по космобиология към Федерацията по гимнастика по ушу на СССР. От 1998 г. до 2008 г. ръководи програмата Global News на TNT. През 2011 г. се завръща в телвизионния канал „Къде и кой“, по-късно озаглавено „Световна перспектива“, но скоро то е закрито. Към 2024 г. той води радио „Ретро FM“. Той е ректор на Астрологическия институт, почетен президент на Републиканската беларуска авестийска асоциация.

Той има четири официални съпруги. Най-известната му съпруга е астроложката Тамара Глоба.[1]

Избрана библиография

[редактиране | редактиране на кода]

Самостоятелни издания

[редактиране | редактиране на кода]

Съвместни с Тамара Глоба

[редактиране | редактиране на кода]
  1. а б Павел Глоба. Биография // peoples.ru, 8 ноември 2022. Посетен на 31 юли 2024.
  Тази страница частично или изцяло представлява превод на страницата Pavel Globa и страницата „Глоба, Павел Павлович“ в Уикипедия на испански и руски език. Оригиналните текстове, както и този превод, са защитени от Лиценза „Криейтив Комънс – Признание – Споделяне на споделеното“, а за творби, създадени преди юни 2009 година – от Лиценза за свободна документация на ГНУ. Прегледайте историята на редакциите на оригиналните страници тук и тук, за да видите списъка на техните съавтори. ​

ВАЖНО: Този шаблон се отнася единствено до авторските права върху съдържанието на статията. Добавянето му не отменя изискването да се посочват конкретни източници на твърденията, които да бъдат благонадеждни.