Паяжината на Шарлот (видеоигра)

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето
Емблема за пояснителна страница Вижте пояснителната страница за други значения на Паяжината на Шарлот.

Паяжината на Шарлот
Информация
Производител Backbone Entertainment
Разпространител Sega
Издадена на 14 ноември 2006
Жанр приключение
Режим на игра за 1 играч (single-player)
Платформа GBA, Nintendo DS, PS2, PC
Рейтинг ESRB: E
OFLC: PG

„Паяжината на Шарлот“ (на английски: Charlotte's Web) е видеоигра, създадена по едноименния филм от 2006 г. Играта е разработена от Backbone Entertainment и издадена от THQ и Sega на 12 декември 2006 г. за GBA, Nintendo DS, PS2 и PC.

Играта получава оценка 6 от 10 от Nintendo Power, със забележката, че е приятна, но твърде кратка.

Версията на играта за PC се нарича „Charlotte's Web: Wilbur and Friends“ („Паяжината на Шарлот: Уилбър и приятели“) и включва девет мини-игри с персонажи от филма. Предназначена е за деца на възраст 4 – 7 г.

Версиите за DS и GBA, озаглавени „Charlotte's Web“ („Паяжината на Шарлот“), са в жанр приключение, екшън-платформа. Включват по няколко мини-игри.

Във видеоиграта е използван гласът на Доминик Скот Кей – актьора, озвучил ролята на прасенцето Уилбър в игралния филм.

Криейтив Комънс - Признание - Споделяне на споделеното Лиценз за свободна документация на ГНУ Тази страница частично или изцяло представлява превод на страницата „Charlotte's Web (video game)“ в Уикипедия на английски. Оригиналният текст, както и този превод, са защитени от Лиценза „Криейтив Комънс - Признание - Споделяне на споделеното“, а за съдържание, създадено преди юни 2009 година — от Лиценза за свободна документация на ГНУ. Прегледайте историята на редакциите на оригиналната страница, както и на преводната страница. Вижте източниците на оригиналната статия, състоянието ѝ при превода, и списъка на съавторите.