Пентхаус: Война в живота

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Пентхаус: Война в живота
펜트하우스
ЖанрСъспенс
Драма
Трилър
Криминален
Мистерия
Създател(и)Studio Dragon
СценарийЧе Йонг-хун
SBS
РежисураКим Сун-ок
АктьориИ Джи А
Ким Со Йон
Юджийн
Страна Южна Корея
ЕзикКорейски
Сезони3
Епизоди48
Продукция
Изпълнителен продуцентКим Санг-хюн
Джо Хьон-джин
Продуцент(и)Studio S
Chorokbaem Media
Времетраене70 – 95 минути
ДистрибуцияSBS
Разпространение
ТВ каналSBS
Картина1080i HDTV
ЗвукСтерео
Излъчване26 октомври 2020 г. – 10 септември 2021 г.
Външни препратки
Официален уебсайт
Страница в IMDb
Пентхаус: Война в живота в Общомедия

„Пентхаус: Война в живота“ (на корейски: 펜트하우스, Penteuhauseu; на английски: The Penthouse: War in Life) е южнокорейски сериал, който дебютира на 26 октомври 2020 г. по SBS.[1][2][3] Той изобразява солидарността и отмъщението на жените, които не са имали друг избор, освен да станат злотворни, за да защитят себе си и децата си. Първият тийзър е пуснат на 29 септември 2020 г. Тийзърът за втори сезон е пуснат на 12 януари 2021 г., а този за третия сезон беше пуснат на 27 май 2021 г.

В края на първия сезон сериалът с 5,3 милиона зрители е поставен на 9-то място в Топ 50 Корейски телевизионни сериали с национални зрители, а към края на втория сезон на 2 април 2021 г. той е вече с 5,69 милиона зрители и е поставен на 8-мо място.

Актьори[редактиране | редактиране на кода]

  • И Джи А – Шим Су Рьон / На Е Гьо
  • Ким Со Йон – Чон Со Джин
  • Юджийн – О Юн Хи
  • Ом Ги Джун – Джу Дан Те / г-н Бак
  • Пак Ън Сеок – Гу Хо Донг / Логан Лий / Алекс Лий
  • Юн Джонг Хун – Ха Юн Чол
  • Юн Кюнг Шин – Канг Ма Ри
  • Бонг Тае Гю – Ли Гю Джин
  • Юн Джу-хи – Гоу Санг А

Резюме на Сезон 1[редактиране | редактиране на кода]

„Пентхаус“ разказва историята на богатите семейства, живеещи в Хера Палас, и техните деца в училището по изкуства Чеонг А.

Жителите от Хера Палас, луксозен пентхаус на 100 етажа, имат много тайни и скрити амбиции. Шим Су Рьон е елегантна, богата жена и кралицата на пентхаус апартамента. Съпругът ѝ – Джу Дан Те, е успешен бизнесмен. По-късно научава, че той крие тайни от нея. Чон Со Джин, солистката от 100-етажната сграда, използва всякакви методи, така че дъщеря ѝ да има престижно бъдеще. О Ю Ни е от беден семеен произход, но тя се стреми да влезе във висшето общество, ставайки кралица на пентхаус апартамента, върхът на успеха в нейните очи. Нейна съперница в кариерно развитие е Чон Со Джин, чийто баща е ръководител на училището по изкуства Чеонг А, още от гимназията. Двете създават любовен триъгълник с Ха Юн Чол.

Всички те имат големи амбиции и желания за децата си и биха направили всичко за тях. Животът им обаче започва да се руши, когато младо мистериозно момиче на име Мин Са Ра умира по време на парти в Хера Палас. Докато жителите на Хера Палас се опитват да прикрият уликите, те не спират да се подозират взаимно за убийството.

Започва битка за богатство, власт и престиж в най-желания пентхаус в Сеул.

Резюме на Сезон 2[редактиране | редактиране на кода]

Внимание: Следващият параграф съдържа СПОЙЛЕРИ[неработеща препратка] за тези, които не са гледали първия сезон!!!

„Пентхаус 2“ се фокусира върху тайните на Шим Су Рьон, отмъщението на О Юн Хи, падението на Чон Со Джин и децата от Хера Палас, които искат да бъдат най-добрите и да спечелят голямата награда на фестивала на изкуствата Cheong-ah.

След като успешно са натопили О Юн Хи за убийството, Чон Со Джин и Джу Дан Те решават да се оженят. Годежното им парти е прекъснато от О Юн Хи и Ха Юн Чол, които току-що са се завърнали от САЩ. Докато тайните се разкриват, отношенията между хората от Хера Палас се заплитат, но се появява друга мистериозна фигура, която се изправя срещу тях.

Резюме на Сезон 3[редактиране | редактиране на кода]

Внимание: Следващият параграф съдържа СПОЙЛЕРИ за тези, които не са гледали предишните сезони!!!

„Пентхаус 3“ се фокусира върху жителите на Хера Палас след техните изпитания и деца им, които се подготвят за явяване на приемния изпит в колежа.

Шим Су Рьон най-накрая отмъщава на жителите от Хера Палас. Те загубиха всичките си пари, като инвестираха в квартал Cheonsoo, и още по-лошо, излежават присъдата за прикриване на смъртта на Мин Сол А. Тези алчни жители на Хера Палас, които са се хванали на собствените си капани, в крайна сметка губят богатството си, репутацията и всичко, което са имали. Су Рьон успява да си отмъсти на Дан Те, който се опита да я убие. Когато Су Рьон е решила, че кошмарът най-накрая е приключил, тя става свидетел на смъртта на Логан Лий. Кой е могъл да планира убийството на Логан и какво ще се случи с жителите на Хера Палас след това? Желанието им за отмъщение още не е приключило.

Източници[редактиране | редактиране на кода]

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]