Петър Бонев (певец)

от Уикипедия, свободната енциклопедия

Петър Бонев е български поп изпълнител.

Петър Бонев
Роден
17 май 1980
Семейство

Уебсайтwww.peterbonev.com

Биография[редактиране | редактиране на кода]

Петър Бонев е роден в София, България на 17 май 1980 г. Първите музикални изяви са в детската градина, а след това в училище е солист на училищния хор.

Кариера[редактиране | редактиране на кода]

През 2001 г. Петър Бонев започва работа в ДА „Гражданска защита[1] като паралелно развива певческите си умения с вокални педагози. 2005 г. се запознава с певицата Светла Иванова, на която става беквокалист и това отваря вратите към голямата сцена.

През 2012 г., издава първият си сингъл "Това до мен" [2]. Видеото е режисирано от Васил Стефанов . Музика на група „Попкорн“, текст на Димо Стоянов от група П.И.Ф.

След реализацията на песента Петър прави сценична пауза и се фокусира върху кариерата си в гражданска защита, но не спира да прави музика.

През 2019 г. се премества да живее в Брюксел, Белгия и става част от екипа на Координационния център за реакция при извънредни ситуации към ГД "ECHO", Европейска комисия.

На 14 февруари 2023 издава баладата "Губя те" [3]  написана от Мариела Бончева и Петър, аранжимент на Иван Лечев.

На 24 Март 2023 издава "Искаш ли?" с Филката[4] . Политическа и житейска хумористична песен с анимиран видеоклип . Текст и музика са на Петър и Филката, аранжимента на Били Хлапето. Двете песни са записани при Бате Пешо в студио Buster.

Бележки[редактиране | редактиране на кода]