Редактор

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето
За редакторите в Уикипедия, вижте Уикипедианци.

Редакторът е журналист в пресата, радиото, телевизията, Интернет или в други медии, който се занимава с журналистическа работа в рамките на редакцията.

Редакторът често е отговорен за изготвянето и привеждането в подобаващ вид статиите в определна област или сфера. Трябва да се придържа към публицистичната и политическа водеща линия на медията, която се решава от издателя.

Има различни видове редактори – главни и второстепенни. Главните редактори имат работата да преглеждат и проверяват преди излизането на даден брой – вестник или списание. Понякога има нужда от повече от един главен редактор.

Вижте също[редактиране | редактиране на кода]

Криейтив Комънс - Признание - Споделяне на споделеното Лиценз за свободна документация на ГНУ Тази страница частично или изцяло представлява превод на страницата „Redakteur“ в Уикипедия на немски. Оригиналният текст, както и този превод, са защитени от Лиценза „Криейтив Комънс - Признание - Споделяне на споделеното“, а за съдържание, създадено преди юни 2009 година — от Лиценза за свободна документация на ГНУ. Прегледайте историята на редакциите на оригиналната страница, както и на преводната страница. Вижте източниците на оригиналната статия, състоянието ѝ при превода и списъка на съавторите.