Направо към съдържанието

Санг Йонг

от Уикипедия, свободната енциклопедия
SsangYong Motor
케이지모빌리티 주식회사
ТипАкционерно дружество
Индустрияавтомобилна промишленост
Основаване4 март 1954 г.
СедалищеГангнам, Сеул, Южна Корея
Уебсайтwww.smotor.com
SsangYong Motor в Общомедия

SsangYong Motor Company е четвъртият по големина автомобилостроител в Южна Корея, специализиран в производството на високопроходими автомобили и луксозни лимузини. Името SsangYong на корейски означава „два дракона“ и препраща към древна легенда, разказваща за благородството на тези митични създания.

Компанията е създадена през 1954 г. като производител на автомобили със специално предназначение. Благодарение на дългогодишното технологично партньорство с Mercedes-Benz, високия клас на продуктите и тристепенната система за контрол на качеството, Ssang Yong Motor Company се ползва с изключително добра репутация в Южна Корея. Стратегическата цел на „Санг Йонг“ е да се утвърди като премиум производител и на Европейския пазар – обяви нейният Президент Ю-Ил Лий по време на европейското медия представяне на четвъртото поколение Корандо (Септември 2010 г., Палма де Майорка, Испания).

На територията на ЕС се внася само SUV-гамата на SsangYong, понастоящем съставена от моделите: Korando (Корандо), Korando Sports (Корандо Спортс), Rexton (Рекстън), Rodius (Родиус), Tivoli (Тиволи) и XLV.

Изключителен представител на SsangYong Motor Company в България е Ратола Корпорация, българска компания, член на Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България /ААП/ и на Българския форум на бизнес лидерите /БФБЛ/.