Симон Арора

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето
Симон Арора
индийска дизайнерка

Родена
Симон Арора в Общомедия

Симон Арора (на английски: Simone Arora; на хинди: सिमोन अरोड़ा ; родена на 12 февруари 1971) е индийски дизайнер.

Биография[редактиране | редактиране на кода]

Симон живее в Мумбай, Индия. Родителите ѝ са Санджай Хан, и Зарийн Хан. Сестрите и брат ѝ са са Фарах Хан Али, Зайет Хан, и Сузан Хан. Тя също има принос като творчески ръководител на Д'Декор (на английски: D'Decor )[1].

Кариера[редактиране | редактиране на кода]

Тя стартира собствен бизнес за луксозен декор с марка „СИМОН“ през 2014 г.[2]

На 21-годишна възраст, Симон се присъедява към бизнеса на съпруга си като творчески директор. По това време, Аджай Арора, съпругът ѝ, се занимава с производство на облекла. Найната майка Зарийн Хан усеща по-голям потенциал в производството на мебелна линия, и Симон и Аджай поемат предизвикателството. Те купуват дизайни от Италия, машини от Белгия и започват процес на създаване на образци за международни панаири. С безпогрешния си усет за цвят, Симон отговаря за създаване на проекти и комбинации. Сега, марката Д'Декор е най-големият износител на мебелиране на дома в света. Впоследствие те се обръщат към местния пазар с Гаури и Шах Рук Хан като посланици на марката.

Вдъхновени от процеса на проектиране на собствения си дом „Любов“, Симон поема напред с идеята за собствения си магазин. Магазинът, „СИМОН“, започва да работи през 2014 г., като в концепцията му е природата, вдъхновена и подбрана с парчета от международни марки.

Източници[редактиране | редактиране на кода]

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]