Софи Бард

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето
Софи Бард
Sofi Bard Music Artist
Информация
Родена
София Илиянова Бърдарова
12 юли 1988 г. (1988-07-12) (31 г.)
Стил поп
Уебсайт www.facebook.com/SofiBard

София Илиянова Бърдарова е българска поп певица, позната с артистичния псевдоним Софи Бард.

Биография и творчество[редактиране | редактиране на кода]

Родена е на 12 август 1988 г. в град Русе. За първи път се изявява на сцена на 5-годишна възраст, след което започва да пее в центъра за работа с деца в родния си град. [1]

През детството си се явява на множество конкурси като „Млади таланти“, „Международен фестивал на класическата китара“ в състава на китарен оркестър „Сцена на трубадура“ и „Коледен конкурс за млади естрадни изпълнители“, където печели първо място.

В тинейджърския си период Софи Бард е вокалист на поп-рок група на име '"Basement prodject", която създава две авторски парчета, които имат и видеоклипове. Непосредствено след завършване на училище започва работа в пиано барове в страната.

През 2012 г. се запознава с мениджъра си Кармен Гърков, през септември 2013 година приема артистичния псевдоним Софи Бард и сключва договор с фирма „Krazytime“, която е неин продуцент.

Отново през септември 2013 година излиза дебютната ѝ песен „Където и да си“, която е по музика, текст и аранжимент на Валентин Тонков, а видеото е дело на Орлин Станев.

Следва проекта „Бяла Коледа“ в дует с Петя Буюклиева по музика на Камен Николов, текст на Стела Миразчийска и видео на Орлин Станев. [2]

През 2014 година излиза сингъла „Знам как“, който е по музика, текст и аранжимент на Ренан Решад и видео на Орлин Станев. Следват проектите „Пам-пара-рам“, " Sunshine" и „Има ли звук“, които са по музика и текст на Ренан Решад, а режисьор на лентите е Jeason Brad Lewis.

Певицата реализира още съвместен проект с Давидов и Say-p, който се казва „Полет“. През лятото на 2015 година Софи Бард атакува родната и световната сцена с проекта "What“. Песента е на английски език и отново е по музика, текст и аранжимент на Ренан Решад, а видеото, което е заснето в Гърция е дело на Павлин Иванов – Bashmotion.

Източници[редактиране | редактиране на кода]

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]

     Портал „Биографии“         Портал „Биографии          Портал „Музика“         Портал „Музика          Портал „България“         Портал „България