Разлика между версии на „Афера Бломберг-Фрич“

Направо към навигацията Направо към търсенето
редакция без резюме
(Нова страница: '''Афера Бломберг-Фрич''' (известна също като '''Кризата Бломберг-Фрич''') са два свързани скандал...)
 
Няколко дни по-късно Гьоринг и Химлер обвиняват главнокомандващия Вернер фон Фрич, че е хомосексуалист. По-късно Фрич е оправдан, а събитията стават известни като афера Бломберг-Фрич.
 
Генерал Лудвиг Бек съобщава,<ref> Wheeler-Bennett Nemesis p369</ref> че е окуражен от Фрич да извърши военен преврат срещу държавата, но той отказва и си подава оставката на 4 февруари 1938 г. и препоръчва да бъде заменен от [[Валтер фон Браухич]] , който да е заместник само на поста му.
 
== Реорганизация ==
 
==Оправдание==
Свидетелите срещу Фрич по-късно оттеглили обвиненията си, но били убити. Оправдан е наНа 18 март, но той вече се е срамувалоправдан отно иметонеговото си,име тъйвече катобило историятаопетнео многос сеслучая билана раздухалахомосексуалиста; никога повече не става Главно-командващ на армията. Въпреки, че армията иска неговата реабилитация, Хитлер само го назначава за почетен полковник на артилерийски полк. Той е изпратен да инспектира фронтовата линя непосредствено след нахлуването в [[Полска кампания (1939)|Полша]], когато е и бил прострелян в крака и умира в рамките на една минута. Някой от там присъстващите вярваха, че той ще каже последните си думи но това не се е случило.
 
==Вижте също==
2282

редакции

Навигация