Кръстьо Петров: Разлика между версии

Направо към навигацията Направо към търсенето
193 байтове добавени ,  преди 6 години
редакция без резюме
Редакция без резюме
Редакция без резюме
Кръстьо Петров (30 октомври [[1905]], гр. [[Варна]] - 5 декември [[1988]], гр. [[Варна]] ) е български футболист, нападател от първата половина на 20ти век., два пъти държавен шампион с [[ФК Владислав|ФК "Владислав]]" ([[Първенство на България по футбол|1925, 1926]] г.)
 
Петров е един от основателите на Туристическо дружество "Напред", създаденo на 3 април 1916 г.. Дружеството променя името си няколко пъти на "Развитие" и "Гранит" и до 1 май 1921 г. е колективен член на [[ПФК Черно море (Варна)|СК "Река ТичаРекаТича]]". От тази дата, клубът официално се отделя самостоятелно и носи името СК "Владислав". Кръстьо Петров играе като централен нападател и един от лидерите в отбора. По негови лични спомени, той е авторът на изравнителният гол на финала за държавното първенство срещу "[[ПФК Славия (София)|Славия]]", игран на 22 август 1926 г. (1-1).
 
След като завършва футболната си кариера сравнително рано, на 25 годишна възраст, Кръстьо Петров става футболен съдия и води срещи от окръжното и държавното първенства. Петров е учил във [[Виена]], по професия счетоводител и работи като такъв до пенсионирането си.
Петров е учил във Виена, по професия счетоводител и работи като такъв до пенсионирането си.
 
==Links==

Навигация