Разлика между версии на „Ути Бъчваров“

Направо към навигацията Направо към търсенето
м (Премахнати редакции на 213.240.214.192 (б.), към версия на Rumensz)
Етикет: Отмяна
 
== Биография ==
Петър Бъчваров, по известен като Ути Бъчваров, e роден на 01-ви Март 1970 г. в София. Зодия Риби.
Роден е в град [[София]] на 1 март 1970 г. Завършва [[НАТФИЗ|ВИТИЗ „Кръстьо Сарафов“]] със специалност театрална критика и [[кинорежисура]]. Първоначално става водещ в радио, а след това и телевизионен водещ в предаването „Вкусно“ по [[БНТ]], което после се преименува на „Бързо, лесно, вкусно“. Написва три кулинарни книги. Правнук е на известния актьор [[Стоян Бъчваров (актьор)|Стоян Бъчваров]].<ref>[http://uti.bg/uti.html Биография на Петър Бъчваров / Ути]</ref>
 
Майка му, Галя Бъчварова е директор на Телевизионният театър от момента на неговото създаване през 1960 г. до 1990 г., така че Ути е израснал изцяло в артистични среди. Неговият дядо [[Стоян Бъчваров (актьор)|Стоян Бъчваров]].<ref>[http://uti.bg/uti.html Биография на Петър Бъчваров / Ути]</ref> е един от най- големите български актъори. Театърът във Варна носи неговото име. През 1990 г. Ути Бъчваров е приет във [[НАТФИЗ|ВИТИЗ „Кръстьо Сарафов“]], където завършва  "Театрална критика" и "Кинорежисура". Докато е студент той написва 150 статии за кино и театър, отпечатани в най-елитните български специализирани печатни издания, както и в масовите вестници, снима филми, участва в телевизионни предавания. В продължение на 6 г. е водещ на предаване за лов и риболов по Българско национално радио. Ловът е негова голяма страст и повод да обиколя света надлъж и шир. През 1996 г. започва първото по рода си кулинарно предаване в телевизионния ефир на България, по [[БНТ]], наречено „Вкусно”. Предаването „Вкусно” е без никаква конкуренция на медийния пазар и се превръща в тотален лидер, а Ути Бъчваров в символ на добрата храна и всичко свързано с храненето в България. Тогава националната телевизия е абсолютен монополист на пазара и за броени месеци Ути се превръща в истински любимец на българския зрител и емблема на кулинарните предавания до ден днешен. Предаването се излъчва в прайм тайм, 18.30 ч., преди вечерните новини, с изключителна гледаемост и всички – от млади до стари, направо обожават Ути, който успява да съчетава готвенето, подхода към изтънелия семеен бюджет и разбира се, доминира с неговото чувството за хумор. През годините предаването няколко пъти е сменяло своята визия и време на излъчване, като в момента е в най-успешния си вариант.
 
Вече цели 15 години Ути Бъчваров е водещ на едно от най-успешните предавания на Българската Национална Телевизия - „Бързо, лесно, вкусно”
 
== Филмография ==
Анонимен потребител

Навигация