Стажантите (сериал)

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към: навигация, търсене
Стажантите
Интерны
Жанр Ситком
Създател(и) Вячеслав Дусмухаметов
Сценарий Вячеслав Дусмухаметов
Актьори Иван Охлобистин
Александър Илин
Страна Flag of Russia.svg Русия
Език руски
Сезони 4
Епизоди 260 и 2 филма (списък с епизоди)
Продукция
Времетраене ~25 мин.
Разпространение
ТВ Канал Украйна 1+1
Русия ТНТ
Казахстан НТК
Беларус ЛАД
Излъчване 2010 до днешна дата
Външни препратки
Страница в IMDb

Стажантите (на руски: Интерны) е руски телевизионен комедиен сериал, създаден през 2010 г. Идеята за сериала принадлежи на Вячеслав Дусмухаметов, един от създателите на сериала „Универ“. Дусмухаметов е випускник на Челябинската държавна медицинска академия. Учението му в това заведение, а и последващата специализация по терапия и лекарска практика стават източник на шеги и ситуации в самия сериал. [1] По-късно новите серии се излъчват по канал 1+1 (Украйна).

Премиерата на сериала е на 29 март 2010 г., по канал ТНТ.

Сюжет[редактиране | редактиране на кода]

Сериалът е посветен на работата на младите и неопитни стажанти, постоянно попадащи в смешни и нелепи ситуации. Те са ръководени от завеждащия терапевтичното отделение — доктор Биков, комуто помагат неговия приятел, венерологът Купитман, и сестрата Любов Михайловна. Сюжетът е основан на реална лекарска практика. [2]

Премиера на сериите[редактиране | редактиране на кода]

По канал ТНТ са излъчени 260 серии. [3]

Персонажи[редактиране | редактиране на кода]

Лекари[редактиране | редактиране на кода]

 • Андрей Евгениевич Биков (Иван Охлобыстин) – завеждащ терапевтичното отделение на болницата, в която се развива сюжета на сериала. Той е отличен специалист, но с доста неприятен характер, често ироничен и саркастичен. Влюбен е в главният лекар на болницата д-р Кисегач и се жени за нея в 179-ти епизод. В миналото си е имал връзка с Рита, а в него са били влюбени Вяра и Люба. Има дъщеря от първия си брак на име Алиса и син Иля от д-р Кисегач. Увлечен е по мотоциклетите и обожава видеоигрите. Най-добрият му приятел е д-р Иван Натанович Купитман – венеролог в същата болница и доста култов персонаж в сериала. Много внимателно се грижи за цвете, кръстено от него Игор и от време на време говори по телефона с астронавта Инокентий.
 • Анастасия Константиновна Кисегач (Светлана Камынина) – главен лекар на болницата. Опитна, решителна, макар и леко слабохарактерна и емоционална. Има двама синове – Глеб Романенко (един от стажантите) от първия си брак и Иля от д-р Биков. В любовния си живот е свързана с д-р Андрей Евгениевич Биков, за когото се омъжва в 179-ти епизод.
 • Иван Натанович Купитман (Вадим Демчог) – лекар венеролог, завеждащ кожно-венерологическото отделение на болницата. Най-добрият му приятел е д-р Биков и с удоволствие му помага да се шегува и подиграва стажантите. Умен и хитър е и е голям привърженик на коняка, като има доста богата колекция от него в кабинета си. Изключително докачлив е по повод коментари за неговото пиене, както и по повод възрастта му и външния му вид. В личния си живот е философ и не случайно често колегите му се допитват за съвет от него. Бил е женен три пъти. Кандидат на медицинските науки е. От 4-ти сезон негов стажант е Фил. Има племенница на име София. От 222-ри епизод тайно започва да се среща с Люба.
 • Тимур Борисович Алабаев (Азамат Мусагалиев) – нов лекар терапевт, който влиза в сериала от 229-ти епизод. Преди това е работил в частна клиника. Бившата му съпруга се казва Полин. Хитър и изобретателен е. Доста сладкодумен и дружелюбен е заради което е много харесван за приятел.

Медицински сестри[редактиране | редактиране на кода]

 • Маргарита Павловна Каральова (Юлия Назаренко-Благая) – старша медицинска сестра назначена на мястото на Люба (в сериала от 150-ти епизод). Доста опитна и доста тежи на мястото си, макар от време на време да си позволява някой своеволия. Бивша любовница на Биков. След завръщането на Люба продължава да работи в болницата. Има неясни отношения с Малцев.
 • Любов Михайловна Скрябина (Светлана Пермякова) – новата старша медицинска сестра в терапевтичното отделение на болницата. Тя е опитна е в професията си, но много обича да клюкарства. В първи сезон има връзка със стажанта Борис Аркадиевич Левин. В 149-ти епизод заминава за Америка при него за два месеца. От 4-ти сезон се завръща в сериала отново като старша медицинска сестра. От 222-ри епизод започва тайна връзка с д-р Купитман.

Стажанти[редактиране | редактиране на кода]

Първи състав[редактиране | редактиране на кода]

 • Борис Аркадиевич Левин (Дмитрий Шаракоис) – завършил с отличие, доста убеден във възможностите си като лекар, определено арогантен. Има изключителни познания за теорията на медицината, но в извънредни ситуации губи почва под краката си. Среща се с Люба (от 5-ти до 56-ти епизод). В 56-ти епизод заминава на стаж в САЩ в една от най-реномираните клиники в света – Принстън Плейнсборо (измислена клиника от сериала „Д-р Хаус“). Завръща се в сериала в 5-ти сезон.
 • Варвара Николаевна Черноус (Кристина Асмус) – тя е единствената жена-стажант в терапевтичното отделение до 161-ви епизод. Добросърдечна, но доста наивна. Праволинейна, идеалист, не обича несправедливостта и се бори срещу нея с всички средства. Самата тя доста често попада в трудни ситуации и става обект на лъжи пред колегите си. Тя изключително сериозно се отнася към задачите, които ѝ поставя д-р Биков, дори понякога прекалява с инициативността си. Има романтична връзка с колегата си стажант Глеб Романенко (от 17-ти до 39-ти и от 81-ви до 85-ти епизод). От 3-ти сезон има връзка с Дейвид, а от 156-ти епизод доброволно се премества в неговото хирургично отделение.
 • Глеб Викторович Романенко (Иля Глинников) – син на главния лекар на болницата д-р Анастасия Кисегач – съответно недосегаем. Любител на заведения и клубове, женкар. Среща се с Варя Черноус (от 17-ти до 39-ти и от 81-ви до 85-ти епизод), с дъщерята на д-р Биков – Алиса (от 58-ми до 63- ти епизод), а от 4-ти сезон със София – племенницата на д-р Купитман, на която дори предлага брак. Има страхотно чувство за хумор. Най-добрият му приятел е Лобанов, на чиято дъщеря той е кръстник. В 179-ти епизод Греб Романенко става лекар.
 • Семьон Семьонович (в първите епизоди Робертович) Лобанов (Александър Илин) – той не е от най-умните стажанти, но с изключително самообладание в напрегнати ситуации. Първоначално е работил в бърза помощ. Алчен на тема пари и постоянно изпитва нужда от тях. Редовно изпада в дългове за пари и цигари. Бил е в казармата. Привърженик е на насилието за решаване на проблемите, избухлив и нетърпелив е. Разговаря с пациентите си предимно на „ти“. Женен е за Олга. Дори след развода си с нея остават приятели и продължават да се срещат. В 179-ти епизод Семьон става лекар и му се ражда дъщеричка. От 4-ти сезон работи в приемното отделение. От 222-ри епизод заминава за месец със съпругата си в Италия.

Източници[редактиране | редактиране на кода]

 1. ((ru)) Премьера на ТНТ — „Интерны“
 2. ((ru)) развеселят „Интерны“
 3. ((ru)) Сценарист нового сериала „Интерны“ на канале „ТНТ“: „По сравнению с Охлобыстиным, я — дохлая рыбка!“

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]