Стажантите (сериал)

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към: навигация, търсене
Стажантите
Интерны
Жанр Ситком
Създател(и) Вячеслав Дусмухаметов
Сценарий Вячеслав Дусмухаметов
Актьори Иван Охлобистин
Александър Илин
Дмитрий Шаракоис
Иля Глинников
Кристин Асмус
Вадим Демчог
Светлана Пермякова
Страна Flag of Russia.svg Русия
Език руски
Сезони 4
Епизоди 260 и 2 филма (списък с епизоди)
Продукция
Времетраене ~25 мин.
Разпространение
ТВ Канал Flag of Ukraine.svg 1+1
Flag of Russia.svg ТНТ
Flag of Kazakhstan.svg НТК
Flag of Belarus.svg ЛАД
Излъчване 2010 до днешна дата
Външни препратки
Страница в IMDb

Стажантите (на руски: Интерны) е руски телевизионен комедиен сериал, създаден през 2010 г. Идеята за сериала принадлежи на Вячеслав Дусмухаметов, един от създателите на сериала „Универ“. Дусмухаметов е випускник на Челябинската държавна медицинска академия. Учението му в това заведение, а и последващата специализация по терапия и лекарска практика стават източник на шеги и ситуации в самия сериал. [1] По-късно новите серии се излъчват по канал 1+1 (Украйна).

Премиерата на сериала е на 29 март 2010 г., по канал ТНТ.

Сюжет[редактиране | редактиране на кода]

Сериалът е посветен на работата на младите и неопитни стажанти, постоянно попадащи в смешни и нелепи ситуации. Те са ръководени от завеждащия терапевтичното отделение — доктор Биков, комуто помагат неговия приятел, венерологът Купитман, и сестрата Любов Михайловна. Сюжетът е основан на реална лекарска практика. [2]

Премиера на сериите[редактиране | редактиране на кода]

По канал ТНТ са излъчени 260 серии. [3]

Персонажи[редактиране | редактиране на кода]

Лекари[редактиране | редактиране на кода]

 • Андрей Евгениевич Биков (Иван Охлобыстин) – завеждащ терапевтичното отделение на болницата, в която се развива сюжета на сериала. Той е отличен специалист, но с доста неприятен характер, често ироничен и саркастичен. Влюбен е в главният лекар на болницата д-р Кисегач и се жени за нея в 179-ти епизод. В миналото си е имал връзка с Рита, а в него са били влюбени Вяра и Люба. Има дъщеря от първия си брак на име Алиса и син Иля от д-р Кисегач. Увлечен е по мотоциклетите и обожава видеоигрите. Най-добрият му приятел е д-р Иван Натанович Купитман – венеролог в същата болница и доста култов персонаж в сериала. Много внимателно се грижи за цвете, кръстено от него Игор и от време на време говори по телефона с астронавта Инокентий.
 • Анастасия Константиновна Кисегач (Светлана Камынина) – главен лекар на болницата. Опитна, решителна, макар и леко слабохарактерна и емоционална. Има двама синове – Глеб Романенко (един от стажантите) от първия си брак и Иля от д-р Биков. В любовния си живот е свързана с д-р Андрей Евгениевич Биков, за когото се омъжва в 179-ти епизод.
 • Иван Натанович Купитман (Вадим Демчог) – лекар венеролог, завеждащ кожно-венерологическото отделение на болницата. Най-добрият му приятел е д-р Биков и с удоволствие му помага да се шегува и подиграва стажантите. Умен и хитър е и е голям привърженик на коняка, като има доста богата колекция от него в кабинета си. Изключително докачлив е по повод коментари за неговото пиене, както и по повод възрастта му и външния му вид. В личния си живот е философ и не случайно често колегите му се допитват за съвет от него. Бил е женен три пъти. Кандидат на медицинските науки е. От 4-ти сезон негов стажант е Фил. Има племеница на име София. От 222-ри епизод тайно започва да се среща с Люба.
 • Тимур Борисович Алабаев (Азамат Мусагалиев) – нов лекар терапевт, който влиза в сериала от 229-ти епизод. Преди това е работил в частна клиника. Бившата му съпруга се казва Полин. Хитър и изобретателен е. Доста сладкодумен и дружелюбен е заради което е много харесван за приятел.

Медицински сестри[редактиране | редактиране на кода]

 • Любов Михайловна Скрябина (Светлана Пермякова) – старша медицинска сестра в терапевтичното отделение на болницата. Доста опитна е в професията си, но много обича да клюкарства. В първи сезон има връзка със стажанта Борис Аркадиевич Левин. В 149-ти епизод заминава за Америка при него за два месеца. От 4-ти сезон се завръща в сериала отново като старша медицинска сестра. От 222-ри епизод започва тайна връзка с д-р Купитман.
 • Маргарита Павловна Каральова (Юлия Назаренко-Благая) – новата медицинска сестра назначена на мястото на Люба (в сериала от 150-ти епизод). Тя е опитна и доста тежи на мястото си, макар от време на време да си позволява някой своеволия. Бивша любовница на Биков. След завръщането на Люба продължава да работи в болницата. Има неясни отношения с Малцев.

Стажанти[редактиране | редактиране на кода]

Първи състав[редактиране | редактиране на кода]

 • Борис Аркадиевич Левин (Дмитрий Шаракоис) – завършил с отличие, доста убеден във възможностите си като лекар, определено арогантен. Има изключителни познания за теорията на медицината, но в извънредни ситуации губи почва под краката си. Среща се с Люба (от 5-ти до 56-ти епизод). В 56-ти епизод заминава на стаж в САЩ в една от най-реномираните клиники в света – Принстън Плейнсборо (измислена клиника от сериала „Д-р Хаус“). Завръща се в сериала в 5-ти сезон.
 • Варвара Николаевна Черноус (Кристина Асмус) – тя е единствената жена-стажант в терапевтичното отделение до 161-ви епизод. Добросърдечна, но доста наивна. Праволинейна, идеалист, не обича несправедливостта и се бори срещу нея с всички средства. Самата тя доста често попада в трудни ситуации и става обект на лъжи пред колегите си. Тя изключително сериозно се отнася към задачите, които ѝ поставя д-р Биков, дори понякога прекалява с инициативността си. Има романтична връзка с колегата си стажант Глеб Романенко (от 17-ти до 39-ти и от 81-ви до 85-ти епизод). От 3-ти сезон има връзка с Дейвид, а от 156-ти епизод доброволно се премества в неговото хирургично отделение.
 • Глеб Викторович Романенко (Иля Глинников) – син на главния лекар на болницата д-р Анастасия Кисегач – съответно недосегаем. Любител на заведения и клубове, женкар. Среща се с Варя Черноус (от 17-ти до 39-ти и от 81-ви до 85-ти епизод), с дъщерята на д-р Биков – Алиса (от 58-ми до 63- ти епизод), а от 4-ти сезон със София – племенницата на д-р Купитман, на която дори предлага брак. Има страхотно чувство за хумор. Най-добрият му приятел е Лобанов, на чиято дъщеря той е кръстник. В 179-ти епизод Греб Романенко става лекар.
 • Семьон Семьонович (в първите епизоди Робертович) Лобанов (Александър Илин) – той не е от най-умните стажанти, но с изключително самообладание в напрегнати ситуации. Първоначално е работил в бърза помощ. Алчен на тема пари и постоянно изпитва нужда от тях. Редовно изпада в дългове за пари и цигари. Бил е в казармата. Привърженик е на насилието за решаване на проблемите, избухлив и нетърпелив е. Разговаря с пациентите си предимно на „ти“. Женен е за Олга. Дори след развода си с нея остават приятели и продължават да се срещат. В 179-ти епизод Семьон става лекар и му се ражда дъщеричка. От 4-ти сезон работи в приемното отделение. От 222-ри епизод заминава за месец със съпругата си в Италия.

Източници[редактиране | редактиране на кода]

 1. ((ru)) Премьера на ТНТ — «Интерны»
 2. ((ru)) развеселят «Интерны»
 3. ((ru)) Сценарист нового сериала «Интерны» на канале «ТНТ»: «По сравнению с Охлобыстиным, я — дохлая рыбка!»

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]