bTV Comedy

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето
bTV Comedy
Лого на BTV Comedy

Дата на стартиране 1997 (Триада ТВ)
30 септември 2005 г. (GTV)
1 октомври 2009 г. (bTV Comedy)
Мрежа bTV Media Group
Притежава се от Central European Media Enterprises
Слоган Нищо сериозно
Формат на картината 16:9 SD/HD
Език български
Страна Флаг на България България
Статут частна
Предишни наименования Телевизия Триада (1997 – 2005)
GTV(2005 – 2009)
Седалище София, 1461, НДК, пл. „България“ №1
Свързани канали bTV
bTV Cinema
bTV Action
bTV Lady
RING
Уебсайт www.btv.bg/comedy
Разпространение
Излъчван за Red XN
Цифрово ефирно Red XN
Сателит Intelsat 38
Hellas Sat 3
Кабел Green tickY
IPTV Green tickY
Web Green tickY voyo.bg

bTV Comedy е български телевизионен канал, ориентиран към семейната аудитория, излъчващ главно комедийна програма. Част е bTV Media Group, собственост на Central European Media Enterprises.

През 1997 г. стартира информационната софийска телевизия Триада, собственост на Триада Комюникейшънс. Каналът стартира на мястото на френската TV5 Monde за България и излъчва международни новини и част от програмата на CNN International, част от която с превод на български език и собствена продукция на Триада Комюникейшънс, собственост на Красимир Гергов. След закриването на българския клон на CNN медията е преименувана на GTV (обявявана понякога като The Good Television, също известна и като Гергов ТВ) и продължава да излъчва ефирно за град София и региона от 1 септември 2005 г. Излъчва основно филми и сериали от комедийния жанр. След придобиването на дял от BTV от страна на Гергов е преименувана на bTV Comedy на 1 октомври 2009 г.

От 7 октомври 2012 г. преминава към излъчване с формат на картината 16:9. От 1 януари 2016 г. bTV Comedy се излъчва в платената онлайн платформата на bTV Media Group – VOYO, в HD качество, и от 6 юли 2018 г. – в мрежата на VIVACOM в HD качество.

Btv-comedy history.png