Фермата (предаване)

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето
Фермата
The Farm
Тhe Farm.jpg
Жанр риалити
Водещ(и) Иван Христов и Андрей Арнаудов
Страна Flag of Bulgaria.svg България
Език Български
Сезони 4
Епизоди 325 (списък с епизоди)
Продукция
Изпълнителни продуценти bTV Studios (1)
Междинна станция (2-)
Продуцент(и) bTV Media Group
Разпространение
ТВ Канал bTV
Формат на картината HD 16:9
Излъчване 13 септември 2015 – сега Понеделник – петък 21:00 ч. Неделя 20:00 ч.
Външни препратки
Официален уебсайт

Фермата е българската версия на риалити шоуто The Farm. Българската версия започва да се излъчва на 13 септември 2015 г. по bTV. Водещи и продуценти са Иван Христов и Андрей Арнаудов.[1][2]

За фермата[редактиране | редактиране на кода]

Фермата е състезателно телевизионно риалити, излъчвано с грандиозен успех в над 50 държави по света. След четири успешни сезона в България „Фермата“ се наложи като най-позитивно ТВ риалити в българския ефир [3] и единственият подобен формат, който експлоатира темата за земята и природата, за изконните български ценности, традиции и занаяти.

Описание[редактиране | редактиране на кода]

„Фермата“ по bTV е предаване, което мотивира зрителите да се завърнат към корените си и си припомнят какви са истински ценните неща в живота – семейството, родната памет, живот по-близък до природата.

„Фермата“ залага на градивното, на българската история и традиции, както и на любовта към земята и занаятите. Позитивният и опознаващият българското дух на предаването превърна шоуто в хит сред зрителите и го открои като единствения ТВ риалити формат с позитивно послание и мисия. Независимо изследване на „Маркет линкс“, проведено през пролетта на 2018, посочи „Фермата“ като най-запомнящото се телевизионно събитие за 2017 година. Състезателният елемент и позитивен имидж на шоуто, както и наградата от 100 000 лв. мотивира рекордните 13 000 човека [4] да се запишат на кастинг за четвърти сезон.

Първото издание на „Фермата“ върна 16 българи 100 години назад във времето, за да живеят 3 месеца далеч от съвременната цивилизация и нейните удобства – ток, течаща вода и комуникации. Вторият сезон заложи на патриотизма, а третият, който беше по темата „Ново начало“, постави участниците пред сурови условия за живот и екстремни физически изпитания, като акцентира на българската история, занаяти и фолклор. Четвърти сезон на „Фермата“ премина по темата „Съединение“. Мисията на „Фермата: Съединение“ беше да покаже какво би се случило, ако всички българи по света заживеят заедно под един покрив и се обединени около една кауза – просперитета на България.

Стопани на Фермата[редактиране | редактиране на кода]

По време на своя престой във фермата участниците ще получават задачи и напътствия от своите стопани. За трети пореден сезон младото фермерско семейство Благовеста и Николай Василеви ще предават трудолюбието и любовта си към земята на участниците като техни ментори. Те ще напътстват участниците как със собствените си ръце да произвеждат всичко сами, да се грижат за животните и да отглеждат сами зеленчуците си. В четвърти сезон Бети и Николай ще имат и отговорността да определят единия от кандидатите за Фермер на седмицата. Както досега, всяка седмица двамата ще дават и специална задача на участниците, а в края ѝ ще проверяват и оценяват труда им.

Фермер на седмицата[редактиране | редактиране на кода]

Всяка седмица един от участниците ще бъде избиран за Фермер на седмицата, което му дава специален статут и привилегии пред останалите участници. От четвърти сезон механиката на избора му е изцяло нова. Фермерът на седмицата се избира от трима кандидати. Първият кандидат е победителят в неделната битка за оставане в шоуто. Вторият е посоченият фермер в прощалното писмо на отпадналия участник в неделния дуел. Третият претендент ще бъде посочван от стопаните на фермата Бети и Ники и продукцията. След запознаване с тримата кандидати и обсъждане, групата гласува кой е най-малко достоен за Фермер на седмицата и той отпада от надпреварата. Двамата останали кандидати се срещат на дуел, в който целта е победа в две от три игри. Победителят става Фермер на седмицата. Той/Тя ще се ползва със сериозни привилегии – ще живее в самостоятелна постройка, в която ще намери повече удобства от основната къща; ще получава мигновен имунитет от елиминиране за конкретната седмица, ще има право да избира двама ратаи – един мъж и една жена, ще седи на централно място на масата за хранене, ще разпределя отговорностите по изпълнението на седмичните задачи и цялата останала работата във фермата между останалите участници; ще държи ключа към сандъка с провизиите.

Ратаи[редактиране | редактиране на кода]

Всяка седмица ще се провежда битка за имунитет от ратайство на принципа мъже срещу мъже и жени срещу жени. След специална церемония по избирането на ратаите двамата определени участника /мъж и жена/ ще бъдат отделени от останалите и ще живеят в много по-примитивни условия от групата. Те ще живеят близо до животните и ще трябва да осигуряват препитанието на останалите, както и да вършат голяма част от мръсната работа.

Елиминации[редактиране | редактиране на кода]

Освен предизвикателството за участниците да се справят с тежките условия на живот във Фермата, всяка седмица един от тях ще отпада. В края на всяка седмица двама участници ще се изправят на елиминационен дуел един срещу друг.

Фермерът на седмицата посочва първия дуелист, като това трябва да бъде един от двамата ратаи на седмицата. Първият дуелист сам избира своя опонент от същия пол. Посоченият втори дуелист има правото да разпредели точките на игрите за дуела.

Елиминационен дуел[редактиране | редактиране на кода]

Дуелите ще тестват силата, сръчността и фермерските знания на двамата дуелисти. Преди да се изправят един срещу друг, те ще прекарват последната нощ в изолация в къщичките на дуелистите. В деня на дуела чрез видео връзка дуелистите ще получават подкрепа от своите близки или приятели.

Сезони[редактиране | редактиране на кода]

Сезон ТВ канал Година Дни Епизоди Старт Финал Победител Награда
1 bTV 2015 99 дни 84 13 септември 2015 20 декември 2015 Райно Узунов 100 000 лв.
2 bTV 2016 99 дни 71 11 септември 2016 18 декември 2016 Стоян Спасов 100 000 лв.
3 bTV 2017 99 дни 85 10 септември 2017 17 декември 2017 Яни Андреев 100 000 лв.
4 bTV 2018 101 дни 85 7 септември 2018 16 декември 2018 Деян Каменов 100 000 лв.
5 bTV 2019 септември 2019 100 000 лв.

Първи сезон[редактиране | редактиране на кода]

Водещи: Иван Христов и Андрей Арнаудов
Стопанин на Фермата: Георги Михайлов
Изп. продуценти: bTV Studios
Консултанти: Междинна станция
Тема на сезона: „Фермата: 100 години назад във времето“

Приключенското риалити „Фермата“ върна 16 авантюристи „100 години назад във времето“, за да попаднат в изоставена ферма без ток, вода и канализация, те трябва сами да построят всичко от нулата. Освен на помощта на Бай Георги – стопанинът на „Фермата“, участниците трябва да разчитат най-вече на собствените си качества и на уменията да работят в екип. Всеки един от претендентите за наградата от 100 000 лв. освен с индивидуалните си умения ще провокира зрителите на bTV и с личната си история.

Схема на сезона[редактиране | редактиране на кода]

Фермер на седмицата Ратаи Елиминационен дуел Победител Отпаднал Върнат участник Напуснал участник
1 Веселин Асен и Моника Асен с/у Александър Александър Асен
2 Димитър Райно и Альона Альона с/у Моника Альона Моника
3 Дони Георги Цанов и Мария Мария с/у Янина Мария Янина
4 Мустафа Веселин и Дони Веселин с/у Александър Веселин Александър
5 Асен Мустафа и Альона Альона с/у Дони Альона Дони Асен
6 Димитър Георги Варсамов и Рая Георги Варсамов с/у Райно Райно Георги Варсамов
7 Рая Димитър и Мария Димитър с/у Георги Цанов Димитър Георги Цанов
8 Мустафа Асен и Рая Асен с/у Веселин Веселин Асен
9 Димитър Веселин и Мария Мария с/у Рая Рая Мария
10 Альона Димитър и Нора Нора с/у Рая Нора Рая
11 Райно Симеон и Альона Симеон с/у Веселин Симеон Веселин
12 Симеон Мустафа и Нора Мустафа с/у Райно Райно Мустафа
13 Райно Симеон и Альона Симеон с/у Димитър Симеон Димитър

Последна седмица[редактиране | редактиране на кода]

Елиминационен дуел Победител Отпаднал
Альона с/у Нора Нора Альона

Отпадналите участници от „Фермата“ 1, избраха чрез тайно гласуване първите двама, които отиват директно на финала – Райно Узунов и Симеон Найденов. Към тях се присъединява Нора Димитрова като победител от елиминационния дуел.

Финалът[редактиране | редактиране на кода]

Участник Финал
Райно Узунов Първо място
Нора Димитрова Второ място
Симеон Найденов Трето място

Победителят от първи сезон е Райно Узунов, който печели зрителският вот с 84% следван от Нора Димитрова с 12% и Симеон Найденов с 4%.[5]

Участници[редактиране | редактиране на кода]

 • # ФИНАЛНО КЛАСИРАНЕ
 • 1. Райно Узунов (50) (победител)
 • 2. Нора Димитрова (24)
 • 3. Симеон Найденов (33)
 • 4. Альона Михайлова (32)
 • 5. Димитър Господинов (33)
 • 6. Мустафа Ликов (44)
 • 7. Веселин Василев (54)
 • 8. Рая Агонцева (19)
 • 9. Мария Уайт (41)
 • 10. Асен Митев (23)
 • 11. Георги Цанов (30)
 • 12. Георги Варсамов (36)
 • 13. Дони Василева (44)
 • 14. Александър Илиев (24)
 • 15. Янина Драгиева (25)
 • 16. Моника Мънкова (24)

Втори сезон[редактиране | редактиране на кода]

Водещи: Иван Христов и Андрей Арнаудов
Стопани на Фермата: Благовеста и Николай Василеви
Изп. продуценти: Междинна станция
Тема на сезона: „Фермата: Земята дава сила“

19 участници, сред които и известни личности прекрачиха прага на „Фермата: Земята дава сила“, за да възродят българските традиции и занаяти.

Схема на сезона[редактиране | редактиране на кода]

Фермер на седмицата Ратаи Елиминационен дуел Победител Отпаднал Върнат участник Напуснал участник
1 Михо с/у Стоян Стоян Михо
2 Стоян Николай и Ася Николай с/у Крум Николай Крум
3 Dee Тодор и Ева Ева с/у Елен Ева Елен
4 Ася Стоян и Юлиана Юлиана с/у Гери Юлиана Гери
5 Стоян Серафим и Надежда Надежда с/у Мария Мария Надежда Михо
6 Серафим Dee и Галина Галина с/у Ева Галина Ева
7 Красимир Тодор и Мария Тодор с/у Серафим Серафим Тодор
8 Десислава Николай и Силвия Силвия с/у Ася Силвия Ася Калин Терзийски
9 Мария Dee и Галина Dee с/у Стоян Стоян Dee
10 Юлиана Михо и Десислава Михо с/у Красимир Красимир Михо
11 Мария Красимир и Юлиана Юлиана с/у Десислава Юлиана Десислава
12 Николай Стоян и Галина Стоян с/у Красимир Стоян Красимир
13 Серафим Николай и Мария Мария с/у Юлиана Юлиана Мария

Последна седмица[редактиране | редактиране на кода]

Елиминационен дуел Победител Отпаднал
Силвия с/у Юлиана Силвия Юлиана
Николай с/у Стоян Стоян Николай

Отпадналите и напусналия участник от „Фермата“ 2, избраха чрез тайно гласуване първите двама, които отиват директно на финала – Галина Генова и Серафим Василев. Към тях се присъединяват Силвия Сергеева и Стоян Спасов като победители от елиминационните дуели.

Финалът[редактиране | редактиране на кода]

Участник Финал
Стоян Спасов Първо място
Серафим Василев Второ място
Силвия Сергеева Трето място
Галина Генова Четвърто място

Победителят от втори сезон е Стоян Спасов, който печели зрителският вот с 51%, втори е Серафим Василев с 31% следван от Силвия Сергеева с 10% и Галина Генова с 8%.[6]

Участници[редактиране | редактиране на кода]

 • # ФИНАЛНО КЛАСИРАНЕ
 • 1. Стоян Спасов (38) (победител)
 • 2. Серафим Василев „Финци“ (41)
 • 3. Силвия Сергеева (29)
 • 4. Галина Генова (48)
 • 5. Николай Давидов (32)
 • 6. Юлиана Попдимитрова (25)
 • 7. Мария Гечева (41)
 • 8. Красимир Колев (26)
 • 9. Десислава Тричкова (29)
 • 10. Михо Футеков (24)
 • 11. Радомир Юнаков „Dee“ (32, рап изпълнител)
 • 12. Ася Капчикова (25, модел)
 • 13. Калин Терзийски (46, писател)
 • 14. Тодор Маринов (39)
 • 15. Ева Димитрова (48)
 • 16. Надежда Георгиева (27)
 • 17. Гери Дончева (31, модел)
 • 18. Елен Колева (32, актриса)
 • 19. Крум Савов (56, спортен журналист)

Трети сезон[редактиране | редактиране на кода]

Водещи: Иван Христов и Андрей Арнаудов
Стопани на Фермата: Благовеста и Николай Василеви
Изп. продуценти: Междинна станция
Тема на сезона: „Фермата: Ново начало“

22 участници, сред които известни личности, чужденци и емигранти, влязоха в най-екстремния сезон на шоуто по темата „Фермата: Ново начало“, който стартира на 10 септември 2017 г. по bTV. В трети сезон шоуто ги посреща с предизвикателството да изградят живота си отначало. Ферма на практика няма, а първата мисия на героите е да построят сами мястото си за живеене. Те няма да разполагат с никакви удобства на цивилизацията – вода, ток и комуникации и ще трябва със знанията и уменията си да градят всичко от нулата. Темата „Ново начало“ е в унисон със световната тенденция, която набира все по-голяма популярност – завръщането към природата, устойчивия начин на живот и намаляване на консумацията и замърсяването

Схема на сезона[редактиране | редактиране на кода]

Фермер на седмицата Ратаи Елиминационен дуел Победител Отпаднал Върнат участник Напуснал участник
1 Владо Каролев Яни и Франческа Яни с/у Тома Яни Тома Иван Ласкин
2 Марина Калоян и Диана Диана с/у Ивона Ивона Диана
3 Алек Михаил и Марина Михаил с/у Иван Гинчев Иван Гинчев Михаил Владо Каролев
4 Божидара Владо Николов и Елена Владо Николов с/у Яни Владо Николов Яни Яни Владо Николов
5 Гечо Иван Сапунджиев и Божидара Божидара с/у Анита Божидара Анита
6 Станислав Иван Гинчев и Дарина Иван Гинчев с/у Иван Сапунджиев Иван Гинчев Иван Сапунджиев
7 Яни Гечо и Божидара Божидара с/у Дарина Дарина Божидара
8 Дарина Гечо и Ивона Ивона с/у Виолета Виолета Ивона
9 Елена Марина и Дарина [7] Дарина с/у Франческа Дарина Франческа
10 Калоян Алек и Виолета Алек с/у Иван Гинчев Алек Иван Гинчев
11 Алек Калоян и Елена Елена с/у Дарина Елена Дарина
12 Калоян Станислав и Валерия Станислав с/у Гечо Станислав Гечо
13 Алек Калоян и Виолета Виолета с/у Марина Виолета Марина

Последна седмица[редактиране | редактиране на кода]

Елиминационен дуел Победител Отпаднал
Станислав с/у Яни Яни Станислав
Валерия с/у Елена Валерия Елена
Алек с/у Виолета Виолета Алек

Отпадналите и напусналите участници от „Фермата“ 3, избраха чрез тайно гласуване първите двама, които отиват директно на финала – Яни Андреев и Калоян Димитров. Към тях се присъединяват Валерия Дочева и Виолета Тодорова като победители от елиминационните дуели.

Финалът[редактиране | редактиране на кода]

Участник Финал
Яни Андреев Първо място
Валерия Дочева Второ място
Калоян Димитров Трето място
Виолета Тодорова Четвърто място

Зрителският вот печели Калоян Димитров с 41% следван от Яни Андреев с 39% и Валерия Дочева с 20%. Виолета Тодорова отпадна първа, като спечели само 9% подкрепа и напусна състезанието още преди същинските битки.[8]

Участници[редактиране | редактиране на кода]

 • # ФИНАЛНО КЛАСИРАНЕ
 • 1. Яни Андреев (29) (победител)
 • 2. Валерия Дочева (23)
 • 3. Калоян Димитров (24)
 • 4. Виолета Тодорова (28)
 • 5. Алек Манолов (31)
 • 6. Елена Андреева (30)
 • 7. Станислав Ласкин (29)
 • 8. Марина Сучкова (46)
 • 9. Гечо Гечев (52)
 • 10. Дарина Василева (51)
 • 11. Иван Гинчев (33)
 • 12. Франческа Саита (28)
 • 13. Ивона Пенчовска (25)
 • 14. Божидара Бакалова (36, моден дизайнер)
 • 15. Иван Сапунджиев (42)
 • 16. Анита Гъркова (28)
 • 17. Владимир Николов (40, бивш волейболист)
 • 18. Михаил Михайлов
 • 19. Владимир Каролев (56, политик)
 • 20. Диана Миличевич (26)
 • 21. Тома Талепов „Айляка“ (45)
 • 22. Иван Ласкин (47, актьор)

Четвърти сезон[редактиране | редактиране на кода]

Водещи: Иван Христов и Андрей Арнаудов
Стопани на Фермата: Благовеста и Николай Василеви
Изп. продуценти: Междинна станция
Тема на сезона: „Фермата: Съединение“

Четвърти сезон на „Фермата“ стартира на 7 септември 2018 г. и ще премине по темата „Съединение“, за да събере две групи българи: тези, избрали да градят живота си в чужбина, и българи, останали да живеят в България. Мисията на „Фермата“ 4 е да покаже какво би се случило, ако всички българи по света заживеят заедно под един покрив и се обединени около една кауза – просперитета на България. „Фермата“ ще изследва важни за обществото ни теми като емиграцията, демографската криза, съхранението на ценностите и националното самосъзнание, и ще отговори на въпросите кой е българинът на бъдещето, кои българи са по-способни и т.н.

21 ще прекрачат прага на „Фермата: Съединение“, участници, които са избрани сред хиляди кандидати, благодарение на вълнуващите си лични истории, каузи и силно изразена индивидуалност. Сред тях ще бъдат и три известни личности, които не са обичайните звезди от риалити форматите. Йордан Йовчев влиза в ролята на вдъхновител като участник със специален статут във „Фермата“. Популярните лица ще живеят рамо до рамо с другите участници, няма да имат специални привилегии и наравно с останалите ще влизат в битки и елиминации и ще се състезават за голямата награда от 100 000 лв.

Специално внимание и в четвърти сезон: „Съединение“, ще бъде отделено на уроците и куизовете по история, които ще бъдат подбрани според тематиката на сезона.

Снима се в с. Горна Диканя, Пернишко

Схема на сезона[редактиране | редактиране на кода]

Фермер на седмицата Ратаи Елиминационен дуел Победител Отпаднал Върнат участник Напуснал участник
1 Георги Александър и Росица Росица с/у Гергана Росица Гергана
2 Милена Нури и Радилена Радилена с/у Ива Радилена Ива и Йоана Йордан Йовчев [9]
3 Радилена Дидо и Нина Нина с/у Ваня Ваня Нина
4 Нури Роман и Христина Роман с/у Цветан Роман Цветан
5 Александра Георги и Христина Христина с/у Лилия Лилия Христина
6 Ваня Нури и Росица Росица с/у Радилена Росица Радилена Ивайло Караньотов [10]
7 Александър Симеон и Калоян [11] Симеон с/у Калоян Симеон Калоян
8 Митко Симеон и Росица Христина [12]
9 Христина Александър и Милена Александър с/у Дидо Дидо Александър
10 Роман Митко и Христина Митко с/у Симеон Симеон Митко
11 Росица Роман и Александра Александра с/у Лилия Александра Лилия
12 Георги Симеон и Ваня Симеон с/у Дидо Дидо Симеон
13 Дидо Георги и Милена Милена с/у Ваня Ваня Милена Христина

Последна седмица[редактиране | редактиране на кода]

Елиминационен дуел Победител Отпаднал
Георги с/у Нури Нури Георги
Александра с/у Росица Росица Александра
Дидо с/у Нури Дидо Нури

Отпадналите и напусналите участници от „Фермата“ 4, избраха чрез тайно гласуване първите двама, които отиват директно на финала – Ваня Стамболова и Роман Банев. Към тях се присъединяват Росица Йончева и Деян Каменов като победители от елиминационните дуели.

Финалът[редактиране | редактиране на кода]

Участник Финал
Деян Каменов Първо място
Ваня Стамболова Второ място
Росица Йончева Трето място
Роман Банев Четвърто място

Победителят от четвърти сезон е Деян Каменов, който печели зрителският вот с 73%, втора е Ваня Стамболова с 27%. Росица Йончева завършва на трето място, като събира 78 точки при жените от битки и зрителски вот, четвърти остава Роман Банев, който събира при мъжете съответно 76 точки и двамата отпадат преди втората част на финала.[13]

Участници[редактиране | редактиране на кода]

 • # ФИНАЛНО КЛАСИРАНЕ
 • 1. Деян Каменов „Дидо“ (34, поп рок певец) (победител)
 • 2. Ваня Стамболова (34, състезателка по лека атлетика)
 • 3. Росица Йончева (35)
 • 4. Роман Банев (26)
 • 5. Нури Семерджиев (46)
 • 6. Александра Пенова (25)
 • 7. Георги Янков (29)
 • 8. Милена Зарева (43)
 • 9. Христина Харалампиева (29)
 • 10. Симеон Томов (28)
 • 11. Лилия Семкова (24)
 • 12. Митко Тимчев (50)
 • 13. Александър Масларов (38)
 • 14. Калоян Златилов (21)
 • 15. Радилена Миткова (25)
 • 16. Ивайло Караньотов (60, бивш лекоатлет)
 • 17. Цветан Ангелов (38)
 • 18. Нина Гъдева (28)
 • 19. Ива и Йоана Георгиеви (27)
 • 20. Йордан Йовчев (45, бивш гимнастик)
 • 21. Гергана Илиева (31)

Пети сезон[редактиране | редактиране на кода]

Водещи: Иван Христов и Андрей Арнаудов
Стопани на Фермата:
Изп. продуценти: Междинна станция
Тема на сезона:

Снимките на „Фермата“ 5 започват през месец август, а тематиката му отново е близка до българското общество, има широк световен отзвук и е в синхрон с пулса на времето. Участие в петия сезон на „Фермата“ ще вземат както популярни личности, така и обикновени хора. По пътя към голямата награда от 100 000 лева те ще преминат през редица изпитания, нови битки, исторически куизове и дуели. По bTV ще стартира ТВ излъчване през месец септември 2019 г.

Схема на сезона[редактиране | редактиране на кода]

Фермер на седмицата Ратаи Елиминационен дуел Победител Отпаднал Върнат участник Напуснал участник
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13

Последна седмица[редактиране | редактиране на кода]

Елиминационен дуел Победител Отпаднал

Финалът[редактиране | редактиране на кода]

Участник Финал
Първо място
Второ място
Трето място
Четвърто място

Участници[редактиране | редактиране на кода]

 • ---
 • # ФИНАЛНО КЛАСИРАНЕ

Източници[редактиране | редактиране на кода]

 1. Водещите на „Фермата“ Иван и Андрей: Всички сме фермери, без да го осъзнаваме
 2. Иван и Андрей пак в ефир, ще водят „Фермата“
 3. В българския ефир „Фермата“ се налага като най-българското и позитивно риалити.
 4. Рекордните 13 000 души се записаха за четвърти сезон на „Фермата“ по bTV
 5. Райно Узунов е победителят в първия сезон на най-българското риалити „Фермата“
 6. Стоян Спасов е победителят във втория сезон на „Фермата: Земята дава сила“
 7. Женски дуел след осуетен заговор във „Фермата: Ново начало“
 8. Яни Андреев е победителят в третия сезон на „Фермата: Ново начало“
 9. Вдъхновителят Йордан Йовчев завърши мисията си във „Фермата: Съединение“
 10. Ивайло Караньотов напусна изненадващо „Фермата: Съединение“
 11. Продукцията направи тази седмица да се проведе мъжки дуел във „Фермата: Съединение“
 12. Безпрецедентен троен дуел във „Фермата: Съединение“. Победителят се завръща в играта като Фермер на седмицата.
 13. Деян Каменов е победителят в четвъртия сезон на „Фермата: Съединение“

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]