Островът на 100-те гривни

от Уикипедия, свободната енциклопедия
„Островът на 100-те гривни“
Million Dollar Island
Лого на Островът на 100-те гривни
Жанрприключенско риалити
Създател(и)Джон де Мол
Вим ван Дам
Юрик Вандерворст
Водещ(и)Александър Сано
Страна България
Езикбългарски
Сезони1
Продукция
Изпълнителни продуцентиИвайло Вандов
Николай Николов
Продуцент(и)bTV Media Group
ДистрибуцияTalpa Studios
Разпространение
ТВ каналbTV
КартинаHD 16:9
Външни препратки
Официален уебсайт
Страница в IMDb

„Островът на 100-те гривни“ (на английски: Million Dollar Island) е приключенско риалити предаване на bTV. Българската версия на шоуто е по лиценз на Talpa Studios.[1]

Формат[редактиране | редактиране на кода]

В оригиналният формат сто души са оставени на необитаем тропически остров, където трябва да оцелеят за около два месеца. При пристигането си всеки състезател получава номерирана гривна на стойност $10 000 долара, така че 100-те гривни заедно струват $1 милион долара. Наред с Холандия, Белгия, САЩ, Австралия, Румъния и Близкия изток, Million Dollar Island на Talpa Studios с партньори Monday Media бележи следващата си територия в България и се реализира под името „Островът на 100-те гривни“.[2]

Сезони[редактиране | редактиране на кода]

Сезон ТВ канал Година Епизоди Водещ Старт Финал Излъчване Дни Локация Участници Победител Награден фонд
1 bTV 2024 Александър Сано 45 30 300 000 лв. (Топ 3)

Регламент[редактиране | редактиране на кода]

На старта 30-те участници ще разполагат с равни гривни общо 90 на брой, по три гривни на всеки състезател. (на обща стойност: 270 000 лв.) Всяка една гривна ще отговаря на стойност 3 000 лв. Стойността на всеки един участник в начало, ще бъде равна и оценена на общо 9 000 лв. Останалите 10 бонус гривни (на обща стойност: 30 000 лв.) ще бъдат във водещият за спечелване през сезона.

Докато са на острова, състезателите могат да печелят и губят гривни, като се състезават в различни игри. Те могат да получат и гривни от други състезатели. Когато някой се откаже и реши да напусне острова, той трябва да даде своята гривна(и) на състезател, който остане. В това шоу съюзите означават всичко, а приятелствата струват цяло състояние. Някои състезатели ще станат по-богати, като спечелят игри и наследят гривни, докато тези, които загубят и не успеят да съберат нови гривни, трябва в крайна сметка да се приберат у дома.

На финала само тримата състезатели с най-много събрани гривни на ръцете си, ще могат да осребрят стойността им от сандъците с 300 хиляди лева. Всеки от тях ще получи своя шанс да осребри своите гривни в изпитание на нервите. Те обаче могат да загубят всичко в последния момент. Уловката е, че на финала, на всеки един от тримата финалисти, в собствените му сандъци има заложена по една бомба. Всеки финалист ще отваря сандъци на финала, за да събира своите пари, но може и да се откаже с текущата събрана сума, за да не рискува отварянето на сандъка с бомбата накрая. Започва този с най-малко спечелени гривни. Ако играчът активира бомбата, събраните пари избухват, и състезателят си тръгва с минималната гарантирана сума от шоуто.

Първи сезон[редактиране | редактиране на кода]

На 13 март 2024 г. bTV Media Group обявява нов риалити формат за България – „Островът на 100-те гривни“, участниците ще се борят за награден фонд от 300 000 лв., а кастингът стартира същия ден до 14-и април. До 16-и май трябва да са избрани всички участници, които ще вземат участие в шоуто.[3] На 25 март в „Тази сутрин“ по bTV е обявен и водещият – актьора Александър Сано.[4] Сезонът ще бъде заснет за около 45 дни през юни и юли.

Участници[редактиране | редактиране на кода]

Източници[редактиране | редактиране на кода]

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]