VTV

от Уикипедия, свободната енциклопедия
(пренасочване от Еко ТВ)
Направо към навигацията Направо към търсенето
VTV

Дата на стартиране 3 октомври 2008 г.
Формат на картината 4:3 & 16:9
Страна Флаг на България България
Уебсайт www.vtv.bg
Разпространение
Аналогово ефирно Red XN
Цифрово ефирно Red XN
Сателит Red XN
(Intelsat 12
45.0°E
11632 V)
Кабел Green tickY
IPTV Green tickY
Web Green tickY www.vtv.bg/

Вест ТВ (VTV) е първата частна телевизия в България с екологична тематика, акцентираща върху проблемите на околната среда, на Земята като екосистема, на хората, като фактор, променящ средата, в която живеем. Стартира през 2008 г. с мотото „Виж – това е важно“.

Разпространява се сателитно чрез Intelsat 12, позиция 45.0°E на честота 11509 V във формат – DVB-S2, кодиране – MPEG-2 и до Декември 2016 г. наземно цифрово чрез регионален мултиплекс MUX BUL12-1 (София-град) на канал 64. Чрез широка гама собствени предавания на екологична тематика, както и политематични, информационни предавания и документални и игрални филми се стреми да развие и обогатява екологичната култура на българското общество.

Застъпена е информационна ниша с икономическите и социалните аспекти на устойчивото развитие на обществото, на климатичните изменения и глобалното затопляне, енергийната ефективност и сигурност, опазването на околната среда и биологичното разнообразие и др.

През 2018 г. телевизията прекратява излъчване по сателит и продължава да се излъчва само в кабелните и IPTV мрежи в страната.