Военен телевизионен канал

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето
Военен телевизионен канал

Стартиране 7 януари 2003 г.;
преди 17 години
 (2003-01-07)
Формат на картината 16:9
Език български
Страна Флаг на България България
Разпространение
Аналогово ефирно Red XN
Цифрово ефирно Red XN
Сателит Red XN
Кабел Green tickY
IPTV Red XN
Web Green tickY

Военният телевизионен канал (съкратено ВТК) стартира на 7 януари 2003 г.

Първоначално програмата се излъчва от Шумен и е с продължителност 4 часа дневно. От 1 март 2004 г. ВТК вече излъчва от София и е с 24-часова програма. На 25 май 2010 г. програмата променя логото и графичната си опаковка.

ВТК има в началото 27 собствени предавания. Тук работят известни журналисти, режисьори и репортери. Владислав Прелезов, Павел Донев, Митко Димитров, Мария Рачева, Цвета Кирилова, Спас Кьосев, Григорий Недялков са лица на телевизията. От собствените предавания успешни са заглавията „Снайпер“, „Мисиите“, „Шоуто на Мамалев“ с водещ Георги Мамалев, „Рок и хеви“ с Тома Спространов. Телевизията излъчва сутрешен блок, обедни новини, централни новини. Със собствена историческа рубрика е и режисьора Бойко Илиев. Приоритет са инициативите и развитието на Българската армия и политическото ръководство на Министерството на отбраната. Телевизията осъществява най-мащабната кампания по професионализацията на войската ни, отразява с горещи репортажи участието на българските военнослужещи в Ирак, Афганистан, Косово, Босна и Херцеговина. Репортерите Евелина Бранимирова и Деси Рангелова следят с камерите на Военния телевизионен канал живота и работата на професионалистите в армията ни. Няма поделение, където почерка на военните репортери да не оставя следа.

Към април 2013 г. единственото актуално предаване в ефира на медията е емисията новини. Останалата част от програмата е запълнена от документални и игрални филми и повторения на стари предавания.

Източници[редактиране | редактиране на кода]

     Портал „Военно дело“         Портал „Военно дело          Портал „България“         Портал „България