Bloomberg TV Bulgaria

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето
Bloomberg TV Bulgaria
Лого на Bloomberg TV Bulgaria
Стартиране 19 октомври 2015 г.
Мрежа Bloomberg
Притежател Инвестор.БГ АД
Слоган „Бизнесът е безграничен“
Картина 16:9 SD/HD
Език български
Страна България
Статут частна
Седалище бул. „Брюксел“ 1
Уебсайт www.bloombergtv.bg
Разпространение
Аналогово Red XN
Цифрово Red XN
Сателит Green tickY
Кабел Green tickY
IPTV Green tickY
Web Green tickY

Bloomberg TV Bulgaria (произнася се Блумбърг Ти Ви България) е български телевизионен канал с икономическа насоченост, който стартира на 19 октомври 2015 година.[1]

Слоганът на Bloomberg TV – Бизнесът е безграничен

Телевизията е част от международната група канали на Bloomberg и е собственост „Инвестор.БГ АД“ на „Холдинг Варна“ (част от групата ТИМ), в което се включват още националният ТВ канал Bulgaria ON AIR (стартирал на мястото на телевизия MSAT), едноименните списания и радиостанция (на мястото на „Алфа Радио“), както и онлайн групата Investor Media Group, която включва порталите Investor.bg, Dnes.bg, Imoti.net, Puls.bg, Boec.BG, Tialoto.bg и други.

Каналът е фокусиран върху икономически и финансови новини, пазарна информация и интервюта и анализи за бизнеса от България и света. Телевизията излъчва и оригинални продукции на Bloomberg Television, сред които истории на успеха, документални филми и икономически предавания. Представя новини от пазарите във всекидневна пряка връзка с журналистите, експертите и анализаторите на Bloomberg в Лондон, Ню Йорк, Хонконг, Токио и други.

История[редактиране | редактиране на кода]

Bloomberg TV Bulgaria стартира на 19 октомври 2015 г. година като резултат от партньорството между телевизия Bulgaria ON AIR и Bloomberg Television от 2013 година. Догогава Bulgaria ON AIR излъчва съдържание в рамките на партньорството с Bloomberg до октомври 2015 година, когато телевизията е профилирана на политематична, а икономическата програма е прехвърлена в новия самостоятелен канал Bloomberg TV Bulgaria. Екипът на телевизията се състои от икономическите журналисти, работили за Bulgaria ON AIR преди да стане политематична, както и от редакторите на сайта за финансови новини и информация Investor.bg.

Кабелна и сателитна мрежа[редактиране | редактиране на кода]

Програмата на Bloomberg TV Bulgaria се разпространява в мрежите на кабелни, сателитни и IPTV оператори и онлайн на своят уебсайт на територията на България. Телевизията е достъпна и в HD формат на картината.

Източници[редактиране | редактиране на кода]

  1. Bloomberg TV Bulgaria стартира на 19 октомври 2015 в HD - Bgonair. // bgonair.bg. Посетен на 25 януари 2022.
     Портал „Икономика“         Портал „Икономика          Портал „България“         Портал „България