Viasat Nature

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето
Viasat Nature
Лого на Viasat Nature

Дата на стартиране 5 май 2010 г. в (Източна и Централна Европа)
1994 като TV6 в Швеция
1998 като TV6 Nature/Action World
2002 Viasat Nature/Action
2007 Viasat Nature/Crime (в Скандинавия)
Мрежа VIASAT
Притежава се от Modern Times Group
Страна международен
Седалище Flag of the United Kingdom.svg Лондон, Великобритания
Свързани канали Viasat Explorer
Viasat Film
Viasat History
Разпространение
Сателит Green tickY
Кабел Green tickY
Web viasatnature.bg
Хронология
заменил тв канал TV6 Nature World
Viasat Nature в Общомедия

Виасат Нейчър (Viasat Nature) е скандинавски платен телевизионен канал собственост на Modern Times Group, Нова броудкастинг груп в България, излъчващ документарни филми за природата.

Телевизионният канал излъчва придобити материали от богат набор от доставчици, между които BBC, ITV Global, ORF и TWI. Зрителите имат възможност да гледат спечелили награди документални филми за природата, за животни и за дивия свят, включително и продуцирани и представени от изследователи и водещи на телевизионни предавания за дивата природа като Дейвид Атънбъро, Найджъл Марвин и Бен Фогъл.[1]

В България се предлага като част е от пакета платени канали на Modern Times Group заедно с: Viasat History, Viasat Explorer и TV 1000 Balkans.

История[редактиране | редактиране на кода]

В скандинавските страни[редактиране | редактиране на кода]

Каналът стартира като TV6, шведски канал със съдържание за жени още през 1994 г. През 1998 г., каналът се преобразува в скандинавски платен телевизионен канал излъчващ природнонаучи документарни филми от 18 до 21 часа под наименованието „TV6 Nature World“, след което излъчва акционни филми и сериали от 21 до полунощ като „TV6 Action World“. През 2002 е преименуван на Viasat Nature and Viasat Action и се излъчва в Швеция, Норвегия, Дания и Финландия. Разширява часовете на излъчването си на 1 февруари 2007 г. от 6 до 20 ч. като Viasat Nature и от 20 до 24 ч. като Viasat Crime.

В България[редактиране | редактиране на кода]

В България се излъчва международната 24-часова версия на програмата „Viasat Nature“, излъчваща се общо 25 държави в Централна и Източна Европа с превод на съответните езици, а излъчването му почва на 5 май 2010 г. пуснато от Viasat Broadcasting.[2] „Viasat Nature“ се излъчва от собствените сателитни телевизионни платформи на Viasat в Естония, Латвия, Литва и Украйна, както и чрез руския сателитен ТВ оператор по телевизия „Радуга“.

На 1 март 2013 в Полша е пусната специална брандирана версия на каналите „Polsat Viasat Nature“, „Polsat Viasat Explorer“ и „Polsat Viasat History“, излъчващи се чрез сателитната цифрова телевизионна платформа „Digital Polsat“, с която Viasat има подписано стратегическо партньорство.

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]

Източници[редактиране | редактиране на кода]