Viasat Nature

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето
Viasat Nature
Виасат Нейчър
Лого на Viasat Nature
Информация
Стартиране 1994 г.
Мрежа VIASAT
Притежател Modern Times Group
Картина 4:3 (576i, SDTV)
16:9 (HDTV)
Страна международен
Предишни имена TV6 (1994 – 1998)
TV6 Nature World/Action World (1998 – 2002)
Viasat Nature/Action (2002 – 2005)
Viasat Nature/Crime (2005 – 2015)
Седалище Лондон
Свързани канали
Уебсайт viasatnature.bg
Разпространение
Излъчван за
Аналогово Red XN
Цифрово Red XN
Сателит Green tickY
Кабел Green tickY
IPTV Green tickY
Web Green tickY
Хронология
Fleche-defaut-gauche-bord.svg
TV6 Nature World
Viasat Nature в Общомедия

Виасат Нейчър (на английски: Viasat Nature) е скандинавски платен телевизионен канал собственост на Modern Times Group, Нова броудкастинг груп в България, излъчващ документарни филми за природата.

Телевизионният канал излъчва придобити материали от богат набор от доставчици, между които BBC, ITV Global, ORF и TWI. Зрителите имат възможност да гледат спечелили награди документални филми за природата, за животни и за дивия свят, включително и продуцирани и представени от изследователи и водещи на телевизионни предавания за дивата природа като Дейвид Атънбъро, Найджъл Марвин и Бен Фогъл.[1]

В България се предлага като част е от пакета платени канали на Modern Times Group заедно с: Viasat History, Viasat Explorer и TV 1000 Balkans.

История[редактиране | редактиране на кода]

В скандинавските страни[редактиране | редактиране на кода]

Каналът стартира като TV6, шведски канал със съдържание за жени още през 1994 г. През 1998 г., каналът се преобразува в скандинавски платен телевизионен канал излъчващ природнонаучи документарни филми от 18 до 21 часа под наименованието „TV6 Nature World“, след което излъчва акционни филми и сериали от 21 до полунощ като „TV6 Action World“. През 2002 е преименуван на Viasat Nature and Viasat Action и се излъчва в Швеция, Норвегия, Дания и Финландия. Разширява часовете на излъчването си на 1 февруари 2007 г. от 6 до 20 ч. като Viasat Nature и от 20 до 24 ч. като Viasat Crime.

В България[редактиране | редактиране на кода]

В България се излъчва международната 24-часова версия на програмата „Viasat Nature“, излъчваща се общо 25 държави в Централна и Източна Европа с превод на съответните езици, а излъчването му почва на 5 май 2010 г. пуснато от Viasat Broadcasting.[2] „Viasat Nature“ се излъчва от собствените сателитни телевизионни платформи на Viasat в Естония, Латвия, Литва и Украйна, както и чрез руския сателитен ТВ оператор по телевизия „Радуга“.

На 1 март 2013 в Полша е пусната специална брандирана версия на каналите „Polsat Viasat Nature“, „Polsat Viasat Explorer“ и „Polsat Viasat History“, излъчващи се чрез сателитната цифрова телевизионна платформа „Digital Polsat“, с която Viasat има подписано стратегическо партньорство.

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]

Източници[редактиране | редактиране на кода]