Vesti.bg

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето
Vesti.bg
Информация
Уеб адрес www.vesti.bg
Вид на сайта новинарски уебсайт
Езици български език
Притежател Нова Броудкастинг Груп
Пуснат онлайн 1999 г.
Настоящ статус активен
Седалище София

Vesti.bg е информационен сайт в портфолиото на българската дигитална медийна компания „Нетинфо“, която е част от Нова Броудкастинг Груп[1]. Съдържанието в уебсайта включва политически, културни и развлекателни новини, представени с помощта на видео материали и галерии. На началната страница на уебсайта място намират най-популярните и коментирани новини. Vesti.bg предлага авторско съдържание и специализирана информация (автомобили, технологии др.).

История[редактиране | редактиране на кода]

Информационният сайт е създаден през 1999 г., първоначално под името Netinfo.bg. От 2009 г. името се променя на Vesti.bg и сайтът е с нов дизайн[2]. От 2010 г. Vesti.bg е с изцяло нова мобилна версия, включваща нови категории и функционалности[3].

През годините Vesti.bg се е ангажирал с различни социални инициативи. Информационният сайт работи съвместно с Български Дарителски Форум, като само през 2011 г. дарява 1 милион импресии на месец на Единен дарителски номер в България – DMS. Във vesti.bg безвъзмездно са публикувани банери на кампании от системата на DMS, като с приоритет са кампании за набиране на средства за болни деца[4].

Vesti.bg работи в партньорство с Промяната – социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп, която цели да открива и подпомага мотивирани социални предприемачи[5].

Посещаемост[редактиране | редактиране на кода]

По данни на Gemius (март 2018 г.) широката аудитория на Vesti.bg включва хора на възраст между 18 – 44 години[6].

Уебсайтът има и активно присъствие в социалните мрежи, като страницата на сайта във „Фейсбук“ е последвана от 160 хил. потребители.

Награди[редактиране | редактиране на кода]

Vesti.bg е отличен с първо място в категория „Медии“ от конкурса БГ сайт през 2014 г. [7] През същата година информационният сайт печели грамота в категория „Медии“ в годишния конкурс „Заедно“ на фондация Работилница за граждански инициативи[8].

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]

Източници[редактиране | редактиране на кода]