Направо към съдържанието

All Inclusive (сериал)

от Уикипедия, свободната енциклопедия
All Inclusive
ЖанрКомедия
Приключенски
Семеен
СценарийИван Ангелов (главен сценарист)
Златина Несторова
Пламена Велковски
Сабина Иванова
Добромир Байчев
РежисураБоя Харизанова
Тодор Николов
АктьориНенчо Балабанов
Любен Кънев
Елена Атанасова
София Маринкова
Йоанна Начева
Алекс Иванов
Явор Борисов
Нели Монеджикова
[[Любомир Бъчваров]]
Силвестър Велячки
Александрия Чальовски
Дебора Жечева
Юлиян Малинов
Петър Калчев
Яна Огнянова
Димитър Живков
Начална мелодияНенчо Балабанов и Елена Атанасова – All Inclusive
Страна България
Езикбългарски
Сезони5
Епизоди60
Продукция
Продуцент(и)Hidalgo Productions – Краси Ванков
Времетраене60 минути
Разпространение
ТВ каналНова ТВ
Картина16:9 SD/HD
Излъчване28 февруари 2020 –
Външни препратки
Официален уебсайт

All Inclusive е български комедиен сериал. Стартира на 28 февруари 2020 г. с двоен епизод в ефира на Нова телевизия.[1]

Девизът на сериала е: „Животът е като един All Inclusive, всичко ти е включено и хубавото, и лошото“. Сериалът има 5 сезона. Епизодите могат да бъдат гледани след излъчването им онлайн в платформата NOVA PLAY.

Сезони[редактиране | редактиране на кода]

Сезон Телевизия Време на излъчване ТВ Сезон Епизоди Премиера Финал Сниман в
1 NOVA петък, 20/21:00 2020 (пролет) 12 28 февруари 2020 г. 8 май 2020 г. Царево
2 петък 20:00 2020 (есен) 11 септември 2020 г. 27 ноември 2020 г. Велинград
3 петък, 21:00 2021 (пролет) 5 март 2021 г. 21 май 2021 г. Банско
4 петък, 20:00 2021 (есен) 17 септември 2021 г. 10 декември 2021 г. Албена
5 събота, 20/21:00 2023 (есен) 30 септември 2023 г. 16 декември 2023 г. Баня

Сюжет[редактиране | редактиране на кода]

Сезон 1[редактиране | редактиране на кода]

Приятелските семейства Чобанови и Сиромашки от София пътуват към родното Черноморие. Пламен е ядосан защото тъща му, баба Евдокия, също ще почива с тях. Той е направил резервация за 5-звезден хотел. На рецепцията им казват, че има грешка и резервация на тези имена няма. Управителя на хотела, Йордан Парушев, им предлага да спят в една каравана до хотела, но само за няколко нощи. Пламен и Ицо отиват до офис на фирмата от която са направили резервация, но там нямат интернет. Пламен е техник и се захваща да поправи интернета, но не успява. На следващия ден мъжете отново отиват до офиса, но вратата е заключена, а прозорците облепени в стари вестници. Изглежда, че семействата са били измамени. Всички остават да спят в караваната. Семействата попадат в още по-комедийни ситуации, които ги карат да осъзнаят, че е по-важно да имаш добри приятели, отколкото лукс.[2] Покрай комичните ситуации, в сериала водеща тема е застрояването по морето и еко каузата, на която организатор е Мартин.

Сезон 2[редактиране | редактиране на кода]

В сезон 2 семействата отиват на почивка в хотела на Емил, съпруг на Елица с който Пламен и Христо се сприятеляват. Служителката на рецепцията отново казва, че има грешка, но тогава се появява Емил, който дава All-Inclusive карти на семействата. Основната тема на сезона този път е развода на Емил и Елица. Тяхната дъщеря Виктория страда и не може да спи именно заради развода. В същото време Надя също страда, защото Мартин, който в 1 сезон замина за Щатите, не и е писал от близо 7 месеца, това се оказва така, защото той през тези месеци е нямал интернет. Двамата искат заедно да заминат за Щатите.

Христо е обсебен от идеята да подобри жизнения стандарт на семейството си като открие легендарно тракийско съкровище и усилено го търси.[3] Появява се и бившият мъж на Евдокия, Леонид. Той пристига в България заради дъщеря си, Елена.[4] Тя не го познава и никога не го е виждала. Евдокия е убедена, че той само иска пари от тях. Това се оказва истина, но накрая той поднася извинения към Евдокия и Елена и те му прощават. Леонид само иска да се разведат с Евдокия, тя разбира се е съгласна.

По време на съдебния процес Емил и Елица прочитат сватбените си обети и се сдобряват. Мартин и Надя също се сдобряват. А Елена роди в хотела на Емил, понеже беше бременна.

Каузата на втория сезон е да припомни необходимостта от съхраняването красивата българска природа, както и на безценното ни културно-историческо наследство.[5]

Сезон 3[редактиране | редактиране на кода]

В началото на сезона Сиромашки и Чобанови са скарани. Заради какво става ясно по-късно в сезона. Понеже всички стаи в хотела са заети, на семействата им се налага да спят в една стая. Бивше гадже на Елена – Явор работи като ски треньор в хотела и флиртува с нея. На Пламен това не му харесва и той се скарва с Елена. Когато Евдокия и Чефо, приятел на Евдокия с който се запознават в 1 сезон, пристигат, те сдобряват Чобанови и Сиромашки. Оказва се, че били скарани заради билет от националната лотария. Христо подарил на Пламен билета и Пламен спечелил 10 000 лева. Христо и Марияна се разсърдили защото Сиромашки били „спечелили с късмета на Христо“. Те обаче не знаели, че Пламен не е получил парите, защото лотарията фалира. Евдокия и Чефо обявяват, че ще се женят. Евдокия планира голяма и много скъпа сватба и заради това продала апартамента си в София, в който Пламен и Елена живеят. Пламен е твърдо против тази сватба, а Елена е позитивно настроена. Парушев и Емил стават добри приятели и дори спят в една и съща стая. Оказва се, че Емил и Елица са се развели, въпреки сдобряването. Двамата се запознават с Калина, певица и екскурзовод в Банско. И двамата са влюбени в нея. Денис, син на Калина и Стефани, внучка на Чефо се влюбват също. Надя и Мартин са скарани, Мартин много работил, а тя нищо не правила. Надя го лъже, че е бременна за да види неговата реакция. Той настоява детето да се махне незабавно. На нова година, когато сватбата е планирана, Христо, Марияна, Пламен, Елена, Чефо, Стефани и Надя се изгубват в планината. За тях това е опасно, защото има опасност от лавини. Мартин, Денис и Явор после ги намират и се връщат с тях в хотела, където няма ток и обхват. Надя пита Мартин дали той я обича, а той не отговаря на въпроса. Мартин заминава за САЩ, а Надя остава в България. Накрая Парушев предлага на Калина брак. Дали тя приема, не става ясно.

Сезон 4[редактиране | редактиране на кода]

Началото на сезона започва със сватбата на Чефо и Евдокия, сватбата се намира в новоотворения бар на Емил и Парушев „Виктория“. Емил отваря бара, за да събере пари за имот в Гърция, за да вижда дъщеря си Вики, на която Елица не дава да пътува. Надя се появява в последния момент на сватбата и изненадва семействата с наградата си от конкурс за красота, а именно All inclusive в комплекса на Албена. Стефани е тъжна, че майка ѝ и баща ѝ не са женени. Почивката на Чобанови и Сиромашки, както и медения месец на Евдокия и Чефо започват, а внучката им Стефани остава при тях. Елена заминава на езиково обучение в Малта, а Пламен трябва да се грижи за Сашко Пламена и Стефани (внучката на Чефо) сам. Впоследствие се разбира, че Надя не страда заради Мартин, а се е запознала с нов мъж – Боян, който тя крие от майка си и баща си и именно за това ги е довела на морето. Боян е почти на възрастта на Христо, има дете и е разведен, за това двамата любовници крият от всички. Чефо и Евдокия оставят Стефани на Пламен, а той дава децата на аниматорката на хотела Лили. Сашко е влюбен в Лили и ѝ прави подаръци, макар тя да е по-голяма от него, но тя харесва баща му – Пламен. Лили си мисли, че подаръците са от Пламен и тя флиртува с него. По-късно се разбира, че гаджето на Лили е Явор, от когото Пламен ревнуваше Елена на Банско. Двамата с Пламен отново се мразят и конкурират помежду си.

Парушев се запознава с жена, която се опитва да им вземе бара и се влюбва, но тя го използва и прави номера на бар „Виктория“. Емил не знае за тяхнята връзка, но щом разбира той се разочарова от Парушев, но после той става двоен агент и помага на бара им.

Хората на Марина (жената, която се опитва да вземе бара) ловят незаконно калкан в Черно море и в мрежите им се е оплел делфин, който беше скъп за Стефани.

Стефани и Сашко се целуват, имат чувства един към друг в края на сезона, но не могат да говорят откровено за тях. Синът на Боян-Преслав е техен приятел, той знае за връзката на баща му с Надя, но в един от епизодите майката на Преслав разкрива тайната на Боян и Надя пред Марияна и Христо, а те са ядосани за това.

На финала виждаме всички сдобрени, а барът е купен от Марина, която заобичва Парушев и предглага тримата да го управляват заедно, след като истинския виновник, шефа на престъпниците е заловен и лежи в затвора. Елица пише на Емил и го пита дали може да му остави Вики до края на лятото, той е много развълнуван. Чобанови и Сиромашки трябва да напуснат своите стаи, след предупреждението на рецепционистката, но тогава се появява Чефо и обявява сватбата на сина си (Ваньо) и майката на Стефани. Всички са щастливи и ще имат още престои на морето в комплекса. Накрая виждаме всички двойки танцуващи и влюбени.

Сезон 5[редактиране | редактиране на кода]

В началото на сезона Христо показва писмо на Марияна, в което той е поканен на събирането на класа си. След пристигането си, се разбира, че Марияна е поканила в хотела и Елена с децата, Надя и Емил. По-късно Христо я запознава със своите бивши съученици – Константин и Албена. Оказва се, че срещата на класа е била преди месеци и истинската причина за тяхното посещение е бизнес сделка на Христо и Коцето – за Благата вода – извор с минерална вода. След това те намират плакат, който показва, че Парушев е кандидат за кмет на село Баня, което е пречка за тази сделка и Христо се заема да разбере кой стои зад тази кандидатура. През това време Марияна помага на Елена, която е сама, тъй като Пламен е заминал за Великобритания за да е гвардеец на Бъкингамския дворец. Те се чуват рядко и Елена се чувства самотна. Сашко и Стефани са вече пораснали, като момичето открадва едно зарядно, тъй като очаква пратка от дядо си с нейното зарядно. Сашко поема вината и Елена го наказва. Пакетът пристига и се оказва, че те са разменени и децата получават плик, пълен с наркотично вещество, което те изхвърлят, като по-късно имат проблем с неговият собственик. Стефани продължава с пакостите си и заради неин план, Елена си губи паметта, смятайки че Емил е неин мъж и те имат двама близнаци – Сашко и Стефи, който трябва да се преструват, за да не се влоши положението. Надя от своя страна е дошла на почивката с Преслав и очакват Боян, който е в Нидерландия по работа. Жоро – работник в хотела се влюбва в нея от пръв поглед, но тя го отхвърля, като по-късно се извинява за поведението си и те се сближават. Преслав смята, че те са гаджета и започва да погажда номера на Жоро. Албена се опитва да се сприятели с Марияна и се оказва, че тя е била гадже на Христо преди 18 години и по-късно разбира за 18-годишният и син с Коцето, като Марияна започва да подозира, че Жоро е всъщност син на Христо. Парушев и Марина се пробват за бебе, а също и се опитват по всевъзможни начини заедно с Емил, който стои зад кандидатурата му и Коцето и Албена да направят добра кметска кампания. Христо иска да им осуети плановете и той също става кандидат. Марияна показва на Надя, че Боян я лъже и че е във Варна със своя любовница и Жоро се възползва от това и двамата стават гаджета, но по-късно Надя заминава за Варна за да приключат окончателно връзката си. Жоро се притеснява дали може да бъде гадже с Надя, ако са брат и сестра, но в края се оказва, че Коцето е направил ДНК тест и той показва, че той е баща на момчето. Коцето иска развод, защото Албена е крила през всичките тези години нейните съмнения, но след един прекаран ден заедно, те преосмислят. Те са подкупили сегашния кмет на Баня да се оттегли, но въпреки цялата подготовка, в крайна сметка Парушев и Христо оттеглят своите кандидатури. Емил се дърпа постоянно от Елена и тя подозира, че Албена му е любовница, но накрая отмята съмненията. Въпреки, че той всячески се опитва да я отбягва, той е привлечен от нея и я целува и този момент тя си спомня всичко. Накрая всичко е наред, всички са задружни и Албена предлага на Марияна, Елена и Марина да отидат сами на почивка в Гърция без мъжете.

Актьорски състав[редактиране | редактиране на кода]

Главни роли[редактиране | редактиране на кода]

 • Ненчо Балабанов – Христо Чобанов, съпруг на Марияна, баща на Надя и приятел на Пламен (сезони 1 – 5)
 • Елена Атанасова – Марияна Чобанова, съпруга на Христо, майка на Надя и приятелка на Елена (сезони 1 – 5)
 • Любен Кънев – Пламен Сиромашки, съпруг на Елена, баща на Сашко и Пламена, зет на Евдокия и приятел на Христо (сезони 1 – 4)
 • София Маринкова – Елена Сиромашка – съпруга на Пламен, майка на Сашко и Пламена, дъщеря на Евдокия и приятелка на Марияна (сезони 1 – 3, 5 – )
 • Йоанна Начева – Надя Чобанова, дъщеря на Марияна и Христо, приятелка на Мартин (сезони 1 – 5)
 • Явор Борисов – Емил Хаджикосев, съпруг на Елица и баща на Виктория (сезони 1 – 5)
 • Елени Декидис – Елица Хаджикосева, съпруга на Емил и майка на Виктория (сезони 1 – 2)
 • Нели Монеджикова – Евдокия Кудрявцева, майка на Елена, съпруга на Леонид, баба на Сашко и Пламена, тъща на Пламен, съпруга на Чефо (сезони 1 – 5)
 • Петър Калчев[1] – Йордан Парушев, управител. В сезон 2 – влюбен в Елица, от сезон 4 – във връзка с Марина. (сезони 1 – 5)
 • Силвестър Велячки – Александър Сиромашки (Сашко), син на Елена и Пламен, брат на Пламена, внук на Евдокия и Леонид, приятел на Вики (сезони 1 – 2, 4 – 5)
 • Алекс Иванов – Мартин, приятел на Надя (сезони 1 – 3)
 • Александрия Чальовски – Виктория Хаджикосева (Вики), дъщеря на Елица и Емил, приятелка на Сашко (сезони 1 – 2)
 • Любомир Бъчваров – Чефо, съпруг на Евдокия (сезони 1, 3 – 4)
 • Антон Радичев – Леонид Кудрявцев, бивш съпруг на Евдокия, баща на Елена, дядо на Сашко и Пламена (сезон 2)
 • Николай Брънзалов – Васил (сезон 2)
 • Симеон Ангелов – Денис и приятел на Стефани (сезон 3)
 • Дебора Жечева – Стефани, внучка на Чефо, приятелка на Денис (сезони 3 – 5)
 • Юлиян Малинов – Явор, бивш приятел на Елена (сезон 3)
 • Димитър Живков – Боян, приятел на Надя (сезон 4)
 • Елена Василева – Лили, гадже на Явор. (сезон 4)
 • Михаела Горанова – Пламена, дъщеря на Елена и Пламен, внучка на Евдокия и Леонид, сестра на Сашко (сезон 4)
 • Яна Огнянова – Марина Динева, любовница на Парушев (сезони 4 – 5)
 • Стефан Иванов – Константин, мъж на Албена, баща на Жоро (сезон 5)
 • Лили Сучева – Албена, (бивша) жена на Константин, майка на Жоро (сезон 5)
 • Мартин Методиев – Жоро, син на Константин и Албена (сезон 5)

Второстепенни роли[редактиране | редактиране на кода]

Сезон 1[редактиране | редактиране на кода]

 • Димитър Баненкин – Герхард – полугерманец, полубългарин, измамник
 • Мирела Карабанчева – Даниела
 • Любомир Димитров – Малък Тошко
 • Стефан Георгиев – Голям Тошко
 • Халед Канхуш – Тото
 • Виктор Иванов – Чомпи
 • Кирил Стоянов – Сърфист
 • Теди Цветкова – Памела
 • Георгиос Сърбинов – Стенли
 • Алек Чурчич – Тони
 • Живко Сираков – Борислав
 • Чавдар Монов – Прокопиев
 • Красимир Добрев – Такис

Сезон 2[редактиране | редактиране на кода]

Сезон 3[редактиране | редактиране на кода]

 • Христо Терзиев – Коцето
 • Веселин Владов – Десподов
 • Александрина Андреева – Инка
 • Радостина Владимирова – Янка
 • Рада Кайрякова – Калина

Сезон 4[редактиране | редактиране на кода]

Сезон 5[редактиране | редактиране на кода]

Музика[редактиране | редактиране на кода]

Едноименната песен от сериала All Inclusive се изпълнява от двама от актьорите в сериала – Ненчо Балабанов и Елена Атанасова. Музиката и аранжиментът са дело на Марио Балтаджиев, а текстът на Иван Ангелов.[1]

Източници[редактиране | редактиране на кода]

 1. а б в Догодина лятото идва по-рано с „All Inclusive“ по NOVA
 2. All Inclusive // NOVA. Посетен на 21 септември 2020.
 3. All Inclusive – сезон 2 // NOVA. Посетен на 21 септември 2020.
 4. Три бъгарски сериала наесен по Нова телевизия // 24 часа, 23 август 2020. Посетен на 20 септември 2020.
 5. Бояджиева, Виктория. Вторият сезон на „All Inclusive” обещава големи изненади и щури приключения // NOVA, 19 август 2020 г. Посетен на 21 септември 2020 г.

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]