Семейни войни

от Уикипедия, свободната енциклопедия
„Семейни войни“
Family Feud
Жанртелевизионна игра
Водещ(и)Диян Мачев (2002 – 2005)
Цветомир Иванов (2016 – )
Страна България
Езикбългарски
Сезони16
Продукция
Изпълнителен продуцентSIA Advertising (1 – 3), Blue Box Entertainment (4 – )
Времетраене60 минути
Разпространение
ТВ каналNOVA
КартинаSD 4:3 (1 – 3)
HD 16:9 (4 – )
Излъчване20022005
1 февруари 2016 –
Външни препратки
Официален уебсайт
Страница в IMDb

„Семейни войни“ е български вариант на ТВ шоуто Family Feud излъчвано по Нова ТВ.

В ефир е в продължение на 3 години в периода 2002 – 2005 г. Водещ на играта е Диян Мачев. От 1 февруари 2016 г., след 11 години пауза шоуто се завръща в телевизионната програма с нов водещ – Цветомир Иванов.[1][2] На 9 септември 2022 г. предаването е свалено от ефир. На 16 януари 2023 г. предаването се завръща в ефир след половин година пауза, но в нов начален час.

За въпросите и отговорите[редактиране | редактиране на кода]

Преди въпросите да се зададат в предаването, се задават на поне 100 души (понякога само мъже или само жени), а отговорите се обобщават. Двете семейства, които се състезават, трябва да познаят популярните отговори. Стоте души, на които се задават въпросите, имат различна възраст, местоживеене и социален статус.

Рундове[3][редактиране | редактиране на кода]

В предаването има пет рунда. Във всеки от тях трябва да се познаят различен брой отговори. В първия и втория рунд се търсят шестте най-популярни отговора, казани от 100-те души. В трети и четвърти рунд се търсят петте най-популярни отговори. Точките от всеки отговор се удвояват. В петия рунд се търсят четирите най-популярни отговора. Точките от всеки отговор се утрояват.

Бързи пари[редактиране | редактиране на кода]

Събралият повече точки от петте рунда отбор играе във финалния рунд „Бързи пари“. В него двама представители от отбора отговарят на едни и същи пет въпроса – първият за 15 а вторият за 20 секунди. Целта е да съберат най-малко 200 точки, за да могат да печелят допълнителни парични награди. В тази игра точки носят само шестте най-популярни отговора, дадени на всеки въпрос.

Отборът победител продължава участието си в следващия епизод. Всеки отбор има право да участва в най-много 5 епизода.

Семейства[редактиране | редактиране на кода]

Семействата, които участват в предаването, трябва да се състоят от пет участници, които имат навършени 18 години. Минимум трима от участниците трябва да имат родствена връзка.

Източници[редактиране | редактиране на кода]

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]