Стефано Доменикали

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Стефано Доменикали
Stefano Domenicali
спортен директор на Ферари

Роден
11 май 1965 г. (58 г.)

Учил вБолонски университет
Предприемаческа дейност
Работил вСкудерия Ферари
Стефано Доменикали в Общомедия

Стефано Доменикали (на италиански: Stefano Domenicali) е италиански мениджър, понастоящем изпълнителен директор на автомобилния производител Ламборгини. От 2008 до 2014 г. е спортен директор на тима от Формула 1 - Скудерия Ферари.

Биография[редактиране | редактиране на кода]

Роден е на 11 май 1965 година в Имола, Италия. След години в които работи в италианския бизнес и търговия, Доминикали се присъединява към Ферари през 1991 година. Работи в администрацията на фирмата. Прехвърлен е в управлението на състезателните екипи и развитието на екипа, работещ на тест пистата в Муджело, Италия. През 1995 г. е назначен за директор на персонала в спортния отдел на Ферари и отговаря за работата със спонсорите, преди да бъде назначен за тим мениджър, през декември 1996 година. След кратък престой като мениджър-логистика, е назначен за Спортен директор през 2002 година.

На 12 ноември 2007 г. Ферари обявява, че Стефано Доминикали ще поеме ролята на директор на тима от Формула 1 Скудерия Ферари, позиция, която дотогава бе заемана от французина Жан Тод.

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]

Вижте също[редактиране | редактиране на кода]