Тайнствените златни градове

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към: навигация, търсене
Тайнствените златни градове
Музика Haim Saban
Премиера
Език Японски език
Външни препратки
IMDb

„Тайнствените златни градове“ е френско-японски анимационен сериал създаден от Fabulous Films Ltd Fremantle Media Fabuki Rocks CLT NHK през 1982 година. Сериалът се излъчила за пръв път във Франция с името "Les Mystérieuses Cités d'Or". Японското заглавие е "Taiyō no ko Esteban" (太陽の子エステバン), което значи "Естебан, детето на слънцето". Ефир 2 излъчва сериала през 90-те години, а през 2005 повторението му е излъчено и по Диема+. Анимационният филм се състои от 39 епизода, всеки от тях с продължителност 30 минути. Героите са нарисувани в аниме стил, но въздействието на френския екип също може да бъде забелязано в по-меките форми на персонажите и липсата на някои преувеличени черти. Всеки епизод завършва с кратък документален филм, информиращ за различни исторически и технологични факти.

През септември 2012 година започва производство на 2 сезон на филма от French channel TF1 ,продукция на Blue Spirit Animatiaon .

През 2013 година беше излъчен сезон 2 по French channel TF1 .В България анимацията се открива предимно в чуждестранни торенти.

През 2014 г. се предвижда и трети сезон на филма, за когато е планувано и заснемане на игрален филм.

Сюжет[редактиране | редактиране на кода]

Историята на сериала е свободна адаптация на детския роман The King's Fifth от Скот О'Дел. Комбинация е от исторически събития и легенди от континентите Южна Америка, Северна Америка, велики географски и технологични открития, фантастични същества и технологии, изчезнали с континента Атлантида. През 1532 година испанското сираче Естебан се отправя в търсене на един от седемте мистични златни градове, надявайки се там да намери баща си. В пътешествието го придружават Зия, момиче от племето на Инките, и Тао - последният оцелял от потъналата империя Хива- или по-известа като Лемурия , континент Му.По време на пътуването си героите откриват корабът Соларис ,задвижван от слънчева енергия , огромната механична птица -Златен Кондор , като непрестанно са преследвани от aлчните за богатства и злато водачи на Конкистадорите- Гаспар и Гомез Запознават се с цивилизациите на инки,маи, олмеки, амазонки и други народи .

През 2013 година стартира прожекцията на новия втори сезон на анимационния сериал ,която е продължение на предходните 39 епизода. В новите епизоди приключенията се пренасят през Испания до Китай, докато приятелите продължават търсенето на останалите шест златни града.

Трети сезон се очаква през 2014 г.

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]