Уикипедия:Заявки към администраторите/2006 неизпълнени 7

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето


27 ноември - 3 декември 2006[редактиране на кода]

4-10 декември 2006[редактиране на кода]

Заявка към администраторите[редактиране на кода]

За да "заровим томахавката на войната" бих желал да ми помогнете да изтрием или да запокитим далече всички ваши и мои нелицеприятни коментари по вашите и моята беседи. Това ще е от взаимна полза и в интерес на новопостъпващите "уикипедианци"! Благодаря ви, ако сте съгласни! А аз ще си започна съзидателното редакторство по моя си прословут речник и т.н. Ще съм благодарен, ако някой ми помогне с форматирането му, за да му придадем приличен външен вид. Може да го направим и Уикикнига. Имате съгласието ми! По-богат и подробен е от този на Иван Богданов, когото Spiritia ми е посочила в диалога ни! Моят е авторска компилация от официални, мастити речникови издания, преработени през моята "призма".

С поздрав: Валери Иванов

wikibooks:[редактиране на кода]

wikibooks: в момента праща в английския сайт. Предполагам че може и трябва да се направи да сочи към bg. --V111P 17:42, 5 декември 2006 (UTC)

пише се [[b:]] b:. --Емил Петков 19:46, 5 декември 2006 (UTC)
Ясно, мерси. --V111P 20:24, 5 декември 2006 (UTC)

11-17 декември 2006[редактиране на кода]

18-24 декември 2006[редактиране на кода]

Блокиране на явен вандал[редактиране на кода]

Моля да бъде блокирана сметката Bggoldie (беседа - приноси) за многократен явен вандализъм над статията Георги Василев (активист) (История). Четири пъти днес се налага да я оправям, а няма изгледи сметката да се съгласи да започне конструктивен диалог.

Според Уикипедия:Вандализъм най-често срещаните форми на вандализъм са:

  • пълното заличаване на съществуващото съдържание, или
  • записването на злонамерени шеги или други безсмислици.

Потребителят беше неколкократно помолен (на У:СИ/К и по-горе в тази страница) да се обсъдят на беседата проблемните според него пасажи в статията, но той не отговаря по същество, а само трие съдържанието, по чиято неутрализация са работили четирима уикипедианци. Моля да бъде временно блокиран, докато се успокои и му стане възможно да разговаря. --Петко 19:04, 18 декември 2006 (UTC)

Обсъждането на проблема със статията пренесох тук --ИнжИнера 21:55, 18 декември 2006 (UTC) Стабилен Stable
Блокиран е по У:ПТВ. --Спас Колев 08:38, 19 декември 2006 (UTC)

Изтриване на гласувани статии[редактиране на кода]

В подсекциите на Уикипедия:Страници за изтриване/2006-6 отхвърлени#Продължение на темата посланици за следните статии са описани мнения „за“ изтриване от трима редактори и няма мнения „против“:

Съответно те трябва да бъдат изтрити, а не да седят в отхвърлените! -- Златко ± (беседа) 00:53, 19 декември 2006 (UTC)

  • Доколкото виждам за изброените е гласувано накуп (в началото на препратката) и затова са оставени. Според мен има сми — да е футболистче да го махнеш, ама посланик определено е значима фигура. А и тия са действащи. Само трябва да се обозначат с шаблон за мъниче. --Поздрави, Петър Петров 08:27, 19 декември 2006 (UTC)
Тук няма смисъл да обсъждаме значимостта им. Има 1 глас „за“ и 3 „против“, който се отнасят за пълния списък. Това прави 3/3 (= отхвърлено) за всички с по 1 глас „за“ от Златко и ИнжИнера. --Спас Колев 08:42, 19 декември 2006 (UTC)

Искане за блокиране на самонасъскващ се редактор[редактиране на кода]

Поради притеснения за личната си сигурност, на основание на Уикипедия:Политика за блокиране#Лични нападки, заплаха за уикипедианци и изявлението „... нямах възможност сам да го блокирам или да го застрелям ...“ настоявам за блокиране на Петко и всичките му марионетки (5ko/5kо/5ко/5кo, Самият ИнжИнер, Robo5). Нека блокирането да е достатъчно дълго, та да мога да празнувам без страх за живота си! -- Златко ± (беседа) 14:40, 20 декември 2006 (UTC)

Въобще не възнамерявам да те заплашвам, нито преди малко, нито сега. Успокой се, не съм отправил заплаха, нито ще отправя такава. --Петко 14:52, 20 декември 2006 (UTC)
Май наистина е добре да се поразтървете малко. От Златко трудно мога да очаквам да спре с хапливите действия и забележки, но пък може нещо добро в него да проговори поне заради празниците. Петко, ти като гледам, и така ще отсъстваш, така че очаквам и от твоя страна да се поуспокоят нещата. Не ме разочаровайте! --Емил Петков 14:55, 20 декември 2006 (UTC)

Сърце Аре бе, ракиено време стана, ко праите още тука? Ай наздраве... --Поздрави, Петър Петров 15:01, 20 декември 2006 (UTC)


Освен форумски изявления, мнение на администратор ще се намери ли? Май двамата неграмотници са били сред най-активните при предния случай на замяна „заплахи <-> наказателни мерки“. Или и тази заявка ще си остане като другите - отхвърлена по премълчаване? -- Златко ± (беседа) 22:49, 26 декември 2006 (UTC)


25 - 31 декември 2006[редактиране на кода]

Защита на Апендисит[редактиране на кода]

Моля зя защита на Апендисит от нерегистрирани потребители, защото непрекъснато се вкарва спам (линкове към един конкретен сайт, макар той вече да е посочен веднъж в раздел „Външни препратки“. --Поздрави, Петър Петров 13:07, 27 декември 2006 (UTC)

  • Не знам дали има наистина нужда, редакционна война не се е заформила. Статията има нужда от сериозно оправяне, и ... охх ... ще се опитам до довечера да е в по-добър вид. А линка към дъновисткия сайт наистина ще бъде разкаран, вече и от раздела външни препратки! --Спири / беседка 13:32, 27 декември 2006 (UTC)

Блокиране на Потребител:Mars - 2[редактиране на кода]

Присъединявам се към предложението за блокиране на основа постоянно нарушение на У:НЕЕ и У:НЛН и демонстрирано нежелание за поправяне на отношението. Майор Деянов 13:14, 30 декември 2006 (UTC)

Някой системно изтрива инфомация от статия[редактиране на кода]

Здравейте, аз съм писал статията за Кочан, но някой изтрива снимките, които съм сложил. Първо махнаха едната (от три) на 15 декември, а после и останалите две (на 28 декември). Моля снимките да бъдат възстановени и да бъде наложена забрана за редактиране на статията за Кочан освен при консенсус в беседата към статията.

Благодаря Ви предварително! --Предният неподписан коментар е направен от Trifud (беседа • приноси) .

Вероятно става дума за трите картинки, описани на Потребител:Borislav/Неща за вършене/Картинки без лиценз#Trifud (Беседа, приноси). Изтрилият ги „някой“ е един от най-активните ни администратори, а картинките са изтрити поради липса на информация дали са авторски или са копирани от някъде. Ако можете да докажете законността на тяхната употреба - ще Ви помогнем.
А дори и да бъде наложена забрана, тя трудно е приложима за администратори - точно те ги налагат и точно те могат да редактират дори при наложена такава :-). -- Златко ± (беседа) 16:23, 31 декември 2006 (UTC)

Снимките съм ги правил аз. По какъв начин да ви докажа, че са мои? --Предният неподписан коментар е направен от Trifud (беседа • приноси) .

Вярвам Ви, но трябва да го опишете при картинките и да посочите под какъв лиценз сте съгласен те да бъдат лицензирани! След като изберете коя картинка ще качвате, моля попълнете и останалите полета - в полето „Описание“ добавете информация, а в полето „Лицензиране“ изберете някой от четирите лиценза за автор (обществено достояние, CC-BY, CC-BY-SA или GFDL).
Например описанието може да бъде нещо като „снимка на село [[Кочан (село)|Кочан]], направена от [[Потребител:Trifud]] (или ако искате посочете името си)“. Слагам препратките по начин да не се изпълняват, но ако махнете „<nowiki></nowiki>“ те ще работят и ще препращат към статията за селото и към Вашата потребителска страница.
Лиценз „обществено достояние“ дава пълна свобода на всеки за всякаква употреба, дори без позоваване на Вашия принос. Лиценз CC-BY дава пълна свобода, но изисква позоваване, а лицензите CC-BY-SA и GFDL изискват и последващите промени върху снимките да са свободни и да имат същия лиценз.
Ако нещо не е ясно, моля питайте на моята беседа - нека тук да освободим администраторите от нуждата да четат нашия разговор :-). Доста други редактори следят какви ги върша и може дори да Ви отговорят преди мен Ухилен съм. -- Златко ± (беседа) 19:56, 1 януари 2007 (UTC)