Шоуто на Мокси

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към: навигация, търсене
Шоуто на Мокси
The Moxy Show
Жанр Анимация
Страна Флаг на САЩ САЩ
Език Английски
Продукция
Времетраене 60 минути (1994-1998), 22 минути (1998-2000)
Разпространение
ТВ Канал Cartoon Network
Излъчване 1 януари 1994 г. - 1 януари 2000 г.
IMDb

Шоуто на Мокси е 3-D анимационно телевизионно шоу за приключенията на едно куче, наречено Мокси и за неговия приятел, Бълха. Това са първите оригинални серии на Картун Нетуърк. Някои не го приемаха за първите оригинални серии, а Космически Дух: Бряг на бряг (Space Ghost Coast to Coast). Шоуто е започнало 1994 година, продуцирано от Хана-Барбъра и се казвало първоначално Пиратското шоу на Мокси. То беше дълго 60 минути. През 1995 година било преименувано на Шоуто на Мокси. През 1998 година шоуто пак беше преименувано и се казваше Шоуто на Мокси и Бълха. Шоуто също от 60 минути било свалено на 22 минути и били махнати 3-D ефектите. На 1 април 2000 година, шоуто беше премахнато от Картун Нетуърк напълно. Това беше същият ден, в който бяха премахнати много класически анимации на Хана-Барбъра от Картун Нетуърк до Бумеранг. Оставени бяха само по-популярните анимации на Хана-Барбъра, като Семейство Флинтстоун, Семейство Джетсън, Скуби-Ду, на Metro-Goldwyn-Mayer Том и Джери. Последните серии на Шоуто на Мокси и Бълха били излъчени 1999 година. Това предаване вече не се излъчва никъде по ефира.

Героите[редактиране | редактиране на кода]

  • Мокси е главния герой на шоуто. Той е куче, което обича да се забавлява с другаря си Бълха. Той обича анимационния сериал Джоуси и котките. Мокси е озвучен от комика Бобкат Голдтуейт.
  • Бълха е бълха, който е другаря на Мокси. Бълха се наслаждава да гледа телевизия с Мокси. Бълха е озвучен от Пен Джилет, но по-някой път е заместен от Крис Рок.

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]