Шоуто на Мокси

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето
Шоуто на Мокси
The Moxy Show
Жанр Анимация
Страна Флаг на САЩ САЩ
Език Английски
Продукция
Времетраене 60 минути (1994-1998), 22 минути (1998-2000)
Разпространение
ТВ Канал Cartoon Network
Излъчване 1 януари 1994 г. - 1 януари 2000 г.
Страница в IMDb

Шоуто на Мокси е 3-D анимационно телевизионно шоу за приключенията на едно куче, наречено Мокси и за неговия приятел, Бълха. Това са първите оригинални серии на Картун Нетуърк. Някои не го приемаха за първите оригинални серии, а Космически Дух: Бряг на бряг (Space Ghost Coast to Coast). Шоуто е започнало 1994 година, продуцирано от Хана-Барбъра и се казвало първоначално Пиратското шоу на Мокси. То беше дълго 60 минути. През 1995 година било преименувано на Шоуто на Мокси. През 1998 година шоуто пак беше преименувано и се казваше Шоуто на Мокси и Бълха. Шоуто също от 60 минути било свалено на 22 минути и били махнати 3-D ефектите. На 1 април 2000 година, шоуто беше премахнато от Картун Нетуърк напълно. Това беше същият ден, в който бяха премахнати много класически анимации на Хана-Барбъра от Картун Нетуърк до Бумеранг. Оставени бяха само по-популярните анимации на Хана-Барбъра, като Семейство Флинтстоун, Семейство Джетсън, Скуби-Ду, на Metro-Goldwyn-Mayer Том и Джери. Последните серии на Шоуто на Мокси и Бълха били излъчени 1999 година. Това предаване вече не се излъчва никъде по ефира.

Героите[редактиране | редактиране на кода]

  • Мокси е главния герой на шоуто. Той е куче, което обича да се забавлява с другаря си Бълха. Той обича анимационния сериал Джоуси и котките. Мокси е озвучен от комика Бобкат Голдтуейт.
  • Бълха е бълха, който е другаря на Мокси. Бълха се наслаждава да гледа телевизия с Мокси. Бълха е озвучен от Пен Джилет, но по-някой път е заместен от Крис Рок.

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]